نشست تخصصی بررسی چالشهای رسوب سد ایلام، با حضور دکتر مسعود بازگیر، مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه؛ دکتر رستمینیا، رئیس دانشکده کشاورزی؛ دکتر حاجی کریمی، عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر نشست؛ مهندس عبدالسلام پیری، معاون سازمان آبخیزداری و منابع طبیعی استان ایلام؛ مهندس صادق علیمرادی کارشناس شرکت آب منطقهای ایلام و جمعی از اساتید دانشکده کشاورزی و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان، با پیگیری و هماهنگیهای بعمل آمده توسط دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، صبح دیروز (1397/10/3) در محل سالن فرزانگان برگزار گردید.
در ابتدای این نشست، دکتر حاجی کریمی، دبیر نشست ضمن خوشامدگویی به مهمانان و حاضرین در جلسه به ارائه سخنرانی خود در موضوع رسوب سد ایلام پرداختند و اظهار داشت: سد ایلام به عنوان یک منبع استراتژیک تامینکننده آب شرب نیمی از جمعیت شهر ایلام، تامین آب شرب شهرستان ملکشاهی و تامین آب اراضی پایین دست شهرستان مهران است و از سوی دیگر با توجه به کاهش حجم مخزن سد با ورود سالانه بیش از یک میلیون متر معکب رسوب به داخل آن؛ نیازمند توجه بالای مسئولین دستگاههای اجرایی ذیربط است که متاسفانه با وجود دادن هشدارهای لازم از سوی اساتید دانشگاه مورد بی توجهی قرار گرفته است.
در ادامه، مهندس پیری با ارائه سخنرانی خود به اقدامات صورت گرفته توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان اشاره نموده و راهکارهایی جهت مقابله با موضوع رسوب سد ارائه کردند.
همچنین، دکتر رستمینیا به عنوان سخنران سوم نشست به بیان دغدغههای خود در موضوع رسوب سد پرداخته و آن را به عنوان یک مرگ تدریجی نیازمند توجه بیش از پیش مسئولین دانسته و همت جمعی ارگانهای ذیربط و بسیج امکانات و مردم در جهت رفع مشکل را خواستار شدند.
در ادامه مهندس علیمرادی به عنوان دیگر سخنران مدعو؛ ضمن اشاره به تاریخچه و موقعیت جغرافیایی سد و .... به بیان اقدامات صورت گرفته توسط شرکت آب منطقهای در حوزه سد ایلام پرداختند.
این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ حاضرین ادامه پیدا کرد و دکتر محسن توکلی از اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی به بیان راهکاری جهت متقاعد نمودن دلتمردان برای توجه به موضوع رسوب سد ایلام به عنوان شرایط بحرانی پرداخته و عنوان کردند باید سیاسیون را متقاعد نماییم که هر صرف هرگونه هزینهای برای مقابله با رسوب سد یک نوع سرمایهگذاری است. ایشان همچنین به لزوم بکارگیری طرح مدیریت جامع از سوی دستگاههای اجرایی برای مقابله با مشکل اشاره نمودند.
در پایان نشست، دکتر حاجی کریمی به جمعبندی سخنرانیها پرداختنه و عنوان نمودند با توجه به اتفاق نظری که بین حاضرین وجود دارد بیانیهای به عنوان خروجی این نشست تهیه خواهد شد و به عنوان نسخه علاج بیماری سد ایلام در اختیار دستگاههای اجرایی ذیربط قرار داده میشود.