برگزاری اولین جلسه دبیرخانه کرسی‌های ترویجی نظریه‌پردازی دانشگاه ایلام

اولين جلسه دبيرخانه کرسي‌هاي ترويجي نظريه‌پردازي دانشگاه ايلام با حضور دکتر علي‌محمدي رئيس دانشگاه صبح روز دوشنبه 25 دي ماه 1402 در محل سالن جلسات حوزه رياست برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي، دکتر علي‌محمدي رئيس دانشگاه در اين نشست با بيان اينکه کرسي‌‏هاي نظريه‌‏پردازي يکي از زمينه‌هاي اصلي توايد علم در سطح دانشگاه‌ها است، گفت: با برگزاري کرسي‏‌هاي نظريه‌‏پردازي، نظريه‌هاي مطرح شده اساتيد در معرض نقد قرار مي‌گيرد و نقاط قوت و ضعف آن شناخته شده، و  بعد از بازبيني در اختيار جامعه قرار مي‌گيرد، که اين روند زمينه‌ساز ايجاد شور و نشاط در سطح دانشگاه و جامعه خواهد شد.

دکتر علي‌محمدي با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبري در اين زمينه، اظهار داشت: دانشگاه ايلام به دنبال بسترسازي، ساماندهي و فرهنگ‏‌سازي براي عملياتي کردن کرسي‌هاي ترويجي نظريه‌پردازي است و در اين راستا اعضاي حقيقي دبيرخانه کرسي‌هاي ترويجي نظريه‌پردازي دانشگاه ايلام منصوب شدند و به فاصله کوتاهي هم جلسه امروز تشکيل شد، تا بعد از تخصيص اعتبار مالي و تشکيل کميته‌هاي تخصصي در دانشکده‌ها، ان شاء الله در بهمن ماه سال جاري شاهد برگزاري مرتب اين کرسي‌ها در دانشگاه ايلام باشيم.

در ادامه اعضاي جلسه بر اساس آئين‌نامه مربوطه، ضمن بيان نظرات و پيشنهادات خود، به صورت مفصل به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بنا به اين گزارش: کرسي علمي ترويجي «نشستي علمي با ارائه متن مکتوب (چاپ شده يا نشده) صاحب نظر براي دفاع از نظر خود يا نظر غير به همراه نقد ناقد يا ناقدان يا مباحثه علمي دو صاحب نظر رقيب داراي متن مکتوب در مدعاي علمي که بدون داوري و بر اساس اخلاق، منطق علمي و آزادي بيان با هدف بسط فرهنگ گفتگو و نقد، تقويت فضاي عقلاني، ترويج و بررسي ديدگاه‌هاي مختلف و گفتمان سازي علمي، توسط مراکز علمي و آموزشي است»، که در دو قالب عرضه و نقد ديدگاه علمي و مناظره علمي برگزار مي‌گردد.

بسط و گسترش فرهنگ آزادانديشي، بسترسازي تمرين نظريه‌پردازي، نقد و مناظرات علمي، ايجاد امکان ارائه نظريات، نقدها و مناظره‌ها براي آن دسته از صاحبان انديشه که انديشه‌هايشان مستلزم تکميل، توسعه يا بازآفريني است، گسترش فضاي عقلانيت و نهادينه‌سازي فرهنگ تضارب آراء، بسط نشاط علمي و شجاعت نوآوري، نقد و مناظره و توانمندسازي مراکز علمي در برگزاري کرسي‌ها از جمله اهداف برگزاري کرسي‌هاي ترويجي مي‌باشد.