En Ar

معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه: اجراي ?? برنامه متنوع دانشگاه ايلام در زمينه پياده روي اربعين

معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه، عنوان کرد: دانشگاه ايلام با برنامه ريزي و بسيج تمامي امکانات توانست در  اربعين سال جاري، 12 برنامه متنوع را در سطح مطلوبي اجرا نمايد.

به گزارش خبرنگارفرهنگي، دکتر محمدرضا شيرخاني، معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه، در زمينه تشريح برنامه هاي دانشگاه ايلام در زمينه پياده روي اربعين سال جاري، اظهار داشت: بواسطه جايگاه مرزي استان ايلام در چند سال اخير فرصتي بي نظير براي مردم استان و بخصوص دانشگاهيان در ميزباني و خدمت به زائرين حرم حضرت اباعبدالله الحسين (ع) فراهم آمده است که دانشگاه ايلام  همراه با ساير مردم استان و بخصوص دانشگاهيان به خوبي به انجام فعاليت در اين زمينه پرداخته است.

معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه، در مورد تمهيدات و برنامه ريزي دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي استان و دانشگاه ايلام براي ارائه خدمات به زائرين اربعين، بيان کرد: با توجه به اينکه رياست ستاد اربعين دانشگاهيان استان ايلام بر عهده رياست محترم دانشگاه ايلام مي باشد، براي هماهنگي، تفکيک وظايف و ارائه خدمات بيشتر و بهتر به زائرين و بخصوص زائرين دانشگاهي، دو  نشست ستاد اربعين دانشگاهيان استان ايلام با حضور اکثريت اعضاء در دانشگاه ايلام برگزار گرديد که ابتدا نظرات کارشناسانه توسط معاونين فرهنگي و اجتماعي مطرح گرديد و  همچنين مسائلي ديگري همچون: استفاده از تجربيات سال هاي گذشته، ضرورت هماهنگي و همدلي بيشتر جامعه دانشگاهي استان، رفع کاستي ها و مشکلات سال هاي پيشين، مستندسازي فعاليت ها و خدمات، توجه به کار رسانه اي، فعال شدن روابط عمومي ها، همکاري و همراهي با دانشجويان براي حضور در پياده روي اربعين، استفاده از قالب‎هاي هنري و گفتمان سازي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

دکتر شيرخاني، افزود: در ادامه با هم انديشي و تقسيم کاري که صورت گرفت، تمهيدات لازم براي حل مشکلات اعزام دانشجويان به پياده روي اربعين و برپايي موکب هاي دانشگاهيان استان در مهران، صالح آباد و  شهر ايلام انجام گرفت

معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه، تأکيد کرد: در نهايت با همراهي و همدلي مجموعه دانشگاهيان استان يک تجربه ناب و متفاوت شکل گرفت که مي‎تواند بعنوان يک الگو در سطح کشور مطرح گردد.

عضو شوراي فرهنگي دانشگاه  با اشاره به برگزاري هشتمين سوگواره شعر کردي عاشورايي «شين»، در اين ايام در دانشگاه ايلام، گفت:  به روال سال‎هاي گذشته در اين ايام، هشتمين سوگواره شعر کردي عاشورايي «شين»، با همکاري حوزه هنري استان و با حضور مقامات استاني، اساتيد، دانشجويان و علاقمندان به ميزباني دانشگاه ايلام در شب بيستم آبان ماه برگزار گرديد و  17 نفر از شاعران برگزيده استان، آخرين سروده‌ هاي خود را در سوگ سرور و سالار شهيدان حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) و ياران وفادارش سرودند.

دکتر شيرخاني در ادامه با اشاره به خدمات رساني موکب شهداي هسته اي دانشگاه ايلام و حوزه معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت عتف به زائرين در مرز مهران، گفت: براي ششمين سال متوالي موکب شهداي هسته اي دانشگاه ايلام و معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با مشارکت و فعاليت تعدادي از دانشجويان، اساتيد و کارکنان  به مدت شش روز در مرز مهران برپا گرديد و خدمات مطلوبي را در سه حوزه رفاهي، فرهنگي و راهنمايي زائرين  ارائه کرد.

معاون فرهنگي و اجتماعي  دانشگاه ايلام در ادامه به تشريح برنامه ­هاي مختلف پيشنهادي تشکل هاي دانشجويي و کانون ­هاي فرهنگي و هنري دانشگاه پرداخت و بيان داشت: به همت انجمن اسلامي دانشجويان دومين نمايشگاه عکس عاشورايي «ئه سر»، دربرگيرنده 43 قطعه عکس از لحظه هاي ناب مراسم و آيين‌هاي عزاداري حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) و ياران وفادارش  و پياده روي اربعين به مدت سه روز در محل نگارخانه دانشگاه ايلام واقع در جنب سالن فرزانگان برگزار گرديد که مورد استقبال دانشجويان و علاقمندان قرار گرفت.

وي افزود: همچنين به همت بسيج دانشجويي موکب شهيد حسين ولايتي به مدت شش روز  در محوطه دانشگاه براي فضاسازي و تبليغات مربوط به اربعين برپا شد و  خدمات مختلفي شامل پذيرايي  ثبت نام زائرين را به دانشجويان ارائه داد.

عضو شوراي فرهنگي دانشگاه، اضافه کرد: با برنامه ريزي و هماهنگي هيئت حضرت علي اکبر (ع) مراسم عزاداري در شب اربعين حسيني با سخنراني حجت الاسلام و المسلمين هادي زاده و مداحي ذاکرين اهل بيت و با حضور دانشجويان در مسجد دانشگاه برگزار گرديد.

عضو هيأت رئيسه دانشگاه، يادآور شد: با تصويب شوراي فرهنگي  دانشگاه، مسابقه داستان نويسي با موضوع اربعين از طرف کانون ادبي انجام گرفت که خوشبختانه مورد استقبال دانشجويان قرار گرفت که به زودي نفرات برتر اين مسابقه  هم معرفي خواهند شد.

دکتر شيرخاني درباره اعزام دانشجويان دانشگاه براي پياده روي اربعين، گفت: با همکاري و حسن نظر حوزه معاونت آموزش و تحصيلات تکميلي، دانشکده ها و گروه هاي آموزشي در  مجموع 131 نفر از دانشجويان  دانشگاه ايلام در مراسم پياده روي اربعين امسال حضور يافتند.

معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه، با اشاره به اينکه دکتر غفاري معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت عتف و رئيس ستاد اربعين دانشگاهيان کشور به همراه  دکتر عسکري مدير کل فرهنگي و اجتماعي وزارت در اين ايام سفري يک روزه به ايلام داشتند و در دانشگاه ايلام هم حضور يافتند، اظهار کرد: بازديد از موکب شهداي هسته اي دانشگاه ايلام و معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت عتف و ديگر موکب هاي دانشگاهيان استان ايلام در مرز مهران، بازديد از ديگر موکب هاي دانشگاهي در شهرستان صالح آباد و شهر ايلام و حضور در جلسه ستاد اربعين دانشگاهيان استان ايلام از جمله برنامه هاي دکتر غفاري در اين سفر يک روزه بود.

دکتر شيرخاني، خاطرنشان کرد: معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در اين سفر و بازديد با تشکر و ابراز رضايت از اهتمام و خدمات رساني دانشگاه ايلام و مجموعه آموزش عالي استان به زائرين اربعين، خواستار تدوين سند فرهنگي جامع اربعين توسط دانشگاهيان و بخصوص مجموعه آموزش عالي استان ايلام  و اهتمام در اربعين پژوهي در سطح دانشگاه هاي کشور شد  و در پايان با اهداي لوح تقديري از زحمات روساي دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي استان در زمينه خدمات رساني به زائرين اربعين تقدير کرد.