En Ar

بازديد دانشجويان دانشکده پيرادامپزشکي از گاوداري 1500 راسي شرکت قيام

بازديد علمي از گاوداري1500 راسي شرکت قيام اصفهان واقع در شهرستان ايوان با همکاري بنياد نخبگان استان ايلام و به سرپرستي دکتر مهدي رشنوادي، از اعضاي هيات علمي دانشکده پيرادامپزشکي دانشگاه ايلام و به منظور آشنايي 30 نفر از دانشجويان دامپزشکي و بهداشت مواد غذايي دانشکده پيرادامپزشکي دانشگاه ايلام در تاريخ 1402/12/15 انجام شد. اين مجتمع که بزرگترين فارم صنعتي در استان مي باشد داراي 1500راس گاو هلشتاين مي باشد، که از اين تعداد 500 راس گاو شيري با توليد بيش 21 تن شير در روز مي باشند. در اين اردوي يک روزه دانشجويان با قسمتهاي مختلف اين فارم صنعتي آشنا شدند. در شروع بازديد بنا به توصيه مدير بهداشتي فارم تمامي دانشجويان ملزم به رعايت شرايط بهداشتي موجود در آن شدند. سپس دانشجويان وارد سالن شيردوشي شده و با نحوه آماده سازي گاوها براي دوشش که به صورت اتوماتيک انجام ميشد و روش ذخيره و نگهداري موقت آن و همچنين روش و زمان ارسال شير به کارخانه فرآوري آشنا شدند. در ادامه ساير بخش هاي اين فارم که شامل سالن نگهداري دام هاي دوشا، آبستن سبک و سنگين ، دامهاي خشک، سالن زايش، گوساله داني ، سالن خوراک و روشهاي انبار کردن، فرآوري و آماده سازي آن ، ابزار و وسايل تغذيه ( فيدرها) و .... آشنا شدند. همچنين در ادامه نکاتي پيرامون مشکلات و بيماريهاي رايج در گاوداري مذکور مانند بيماريهاي متابوليک و عفوني و روشهاي پيشگيري و درمان آنها ارائه گرديد.