En Ar

گزارشي از مناظره آقايان زيباکلام و ترقي در دانشگاه ايلام

مناظره آقايان زيبا کلام و ترقي با موضوع نقد عملکرد دولت ها در تاريخ 9/12/1391 ساعت20 شب به همت جامعه اسلامي در جمع پرشور دانشجويان و با حضور دکتر سياري معاون فرهنگي و اجتماعي، دکتر شريفي راد رئيس دانشکده علوم قرآني، دکتر احمدي اسب چين مدير امور فرهنگي و جمعي از اساتيد برگزار گرديد. در ابتداي اين مرام دکتر سياري ضمن عرض خيرمقدم به حضار علي الخصوص مدعوين حاضر در جلسه، مناظرات سياسي را فضايي مناسب براي تبليغ و ترويج آزادي بيان در جامعه دانست. ايشان با اشاره به رعايت اخلاق در مناظرات، اينگونه مناظره ها را مکان مناسبي براي گفتن حقايق دانست و گفت مناظره ها، راه حل واکسينه کردن جامعه از فضاي شديد تبليغاتي و هجمه هاي غير منصفانه دشمنان بر عليه فضاي سياسي کشور مبني بر عدم آزادي بيان است. معاون فرهنگي در ادامه سخنان خود ضمن عرض تشکر و قدرداني از جامعه اسلامي دانشجويان که مقدمات اين مناظره فراهم کردند از دانشجويان حاضر در جلسه خواست تا با رعايت نظم و دوري از احساسات بگذارند تا شاهد يک مناظره بدون از هياهو در يک فضاي باز سياسي باشند و مقدمات مناظرات بعدي را فراهم کنند. در ادامه اين مراسم مهندس نبي پور مجري مناظره در جملاتي کوتاه هدف از برگزاري مناظره و محورهاي مورد بحث طرفين مناره را بيان و از آقايان زيبا کلام و ترقي جهت مناظره دعوت کرد. دکتر زيبا کلام به عنوان شروع کننده بحث انتخاب شد که با تشويق حضار به بيان عرايض خود پرداخت. ايشان در ابتدا ضمن عرض تشکر و قدرداني از تشکيل اين مناظره به بررسي وضعيت و مقايسه دولت آقاي احمدي نژاد و دولتهاي آقايان خاتمي و هاشمي پرداخت و وضعيت اقتصادي و فضاي سياسي دولت احمدي نژاد را با گفتن دوستان آقاي ترقي به شدت زير سوال بردند . در ادامه آقاي ترقي هم ضمن عرض سلام و خسته نباشد به حضار با اشاره به جملاتي از کتاب آقاي زيباکلام که قبلا به چاپ رسيده بود گفت که آقاي زيباکلام مغرضانه حرفهاي خود را مبني بر سياستهاي غلط اقتصادي دولتهاي آقايان هاشمي و خاتمي نقض کرده است. که با تشويق حضار مواجه شد. دکتر ترقي با ارائه آماري دولت اصلاحات را خائن ترين دولت به ارزشهاي ديني و انقلاب دانست. سپس دکتر زيبا کلام با اشاره به اينکه حرفهاي آقاي ترقي فريب دادن افکار عمومي و گول دادن خودش است از روشنفکري در دولت اصلاحات حمايت کرد. دکتر زيبا کلام در پاسخ سئوال مجري در خصوص هدفمندي يارانه ها، اين طرح را يک طرح موفق در دولت احمدي نژاد دانست و آن را برگ برنده اي براي احمدي نژاد و يک طرح لازم براي حل مشکلات اقتصادي در مقابله با تحريم ها دانست ولي ساير سياست هاي اقتصادي دولت را غلط و پرتگاهي براي کشور و فاصله شديد طبقاتي دانست. ايشان همچنين در خصوص عملکرد سياست خارجي و روابط بين المللي دولت ها، دولت آقاي هاشمي را تنش زدايي و متوسط، دولت اصلاحات را بسيار عالي و دولت احمدي نژاد را بسيار ضعيف ارزيابي کرد. دکتر ترقي در نوبت خود با ارائه آماري سياست هاي اقتصادي دولت سازندگي و اصلاحات را فاصله شديد بين فقير و غني و توزيع نامناسب ثروت در بين آحاد جامعه دانست و دولت اصولگرا را با توجه به سفرهاي استاني و حضور ئيس جمهور در بين محرومين و مستضعفين جامعه خوب ارزيابي کرد و گفت باندهاي مافياي اقتصادي که موقعيت خود را در خطر مي ديدند با اخلال در وضعيت بازار و همچنين تحريم هاي شديد دشمنان تا حدودي کام شيرين وضعيت اقتصادي را براي مردم تلخ کرد. ايشان همچنين با اشاره به جملاتي از رهبر معظم انقلاب عملکرد سياست خارجي و روابط بين المللي دول اصولگرا را مثبت ارزيابي کرد. لازم به ذکر است اين مناظره با توجه به استقبال دانشجويان تا ساعت 23 تمديدش شد.

متن کامل اين مناظره در آينده ي نزديک چاپ خواهد شد.