گزارش کارگروه مهندسی سیلاب رودخانه و سازه‎ های آبی هیات ویژه گزارش ملی سیلاب‎ ها در خصوص استان ایلام به اتمام رسید

گزارش کارگروه مهندسی سیلاب رودخانه و سازه های آبی هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها مربوط به استان ایلام، شامل علل و ریشه یابی سیلاب‎ ها و راهکارهای پیشنهادی برای حل این مسأاله به اتمام رسید و تحویل ستاد ملی سیلاب ‎ها گردید.

به گزارش روابط عمومی، دکتر علیرضا حسینی مسئول این کارگروه با عنوان این خبر، بیان داشت: سیل هر چند خسارت های جانی و مالی زیاید به همراه دارد، اما می ­تواند فواید بی­ شماری از جمله افزایش آب کشاورزی،  افزایش آب شرب، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، افزایش تولید و بازنگری در ضوابط علمی، اجرایی و مدیریتی را در پی داشته باشد و به همین دلیل، جناب آقای دکتر روحانی رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران به منظور تعیین ابعاد مختلف سیل  فروردین ماه  سال جاری، طی حکمی دانشگاه تهران را مسئول تهیه گزارش ملی سیلاب ها نمودند.

دکتر حسینی، افزود: دانشگاه  تهران نیز بعد از تشکیل کارگروه ­های مختلف، از جمله کارگروه مهندسی رودخانه و سازه ­های آبی، تهیه گزارش را با همکاری دانشگاه ­های استان­ های سیل زده و از جمله استان ایلام آغاز نمود.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت مهندسی و رودخانه سازه ­های آبی، دانشگاه ایلام نیز در قالب کارگروه استانی، با همکاری آقایان: دکتر اقبال احسانزاده، دکتر جعفر مامی­ زاده و دکتر جواد سروریان، طی ده­ها ساعت فعالیت مستمر شامل؛ بازدید از نواحی آسیب دیده (سدهای مخزنی، سد­های انحرافی، ایستگاه ­های پمپاژ، پل­ ها، مکانهای آسیب دیده شهری و روستایی و ...) و برگزاری جلسات متعدد با دستگاه­ های اجرایی در نهایت گزارش استانی سیلاب تدوین و به هیأت گزارش ملی سیلاب ارایه گردید.

دکتر حسینی  در خصوص محتوای گزارش ارائه شده، گفت: این گزارش شامل بخش های مختلفی از جمله؛ اثرات و تخریب­ های سیلاب، اقدامات قبل، حین و بعد از فروکشی سیلاب، درس آموخته ­های سیلاب و توصیه­ های راهبردی، سازمانی، کاربردی و عملیاتی برای پیشگیری از خطرات سیلاب می­ باشد که می ­تواند به عنوان یک سند به منظور بازنگری در ضوابط طراحی و اجرایی سازه ­های مختلف آبی، شناسایی نقاط ضعف و قوت کارهای انجام شده، تصمیم گیری­ های مدیریتی و کاهش خسارات وقایع احتمالی مورد استفاده مدیران و کارکنان دستگاه ­های اجرایی و دانشگاهی قرار گیرد.

دکتر حسینی در پایان از مساعدت و همکاری جناب آقای دکتر علی اکبری ریاست محترم دانشگاه ایلام، دکتر مهدی زاده معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر محمود شفاعی بجستان مسئول کارگروه مهندسی رودخانه و سازه­ های آبی کشور و همکاری دستگاه­ های اجرایی استان از جمله استانداری، شرکت آب منطقه ­ای، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل راه و شهرسازی و اداره هواشناسی تشکر و قدردانی نمودند.