گزارش کارگروه مهندسی سیلاب رودخانه و سازه‎ های آبی هیات ویژه گزارش ملی سیلاب‎ ها در خصوص استان ایلام به اتمام رسید

گزارش کارگروه مهندسي سيلاب رودخانه و سازه هاي آبي هيأت ويژه گزارش ملي سيلاب ها مربوط به استان ايلام، شامل علل و ريشه يابي سيلاب‎ ها و راهکارهاي پيشنهادي براي حل اين مسأاله به اتمام رسيد و تحويل ستاد ملي سيلاب ‎ها گرديد.

به گزارش روابط عمومي، دکتر عليرضا حسيني مسئول اين کارگروه با عنوان اين خبر، بيان داشت: سيل هر چند خسارت هاي جاني و مالي زيايد به همراه دارد، اما مي ­تواند فوايد بي­ شماري از جمله افزايش آب کشاورزي،  افزايش آب شرب، تغذيه سفره هاي آب زيرزميني، افزايش توليد و بازنگري در ضوابط علمي، اجرايي و مديريتي را در پي داشته باشد و به همين دليل، جناب آقاي دکتر روحاني رئيس محترم جمهوري اسلامي ايران به منظور تعيين ابعاد مختلف سيل  فروردين ماه  سال جاري، طي حکمي دانشگاه تهران را مسئول تهيه گزارش ملي سيلاب ها نمودند.

دکتر حسيني، افزود: دانشگاه  تهران نيز بعد از تشکيل کارگروه ­هاي مختلف، از جمله کارگروه مهندسي رودخانه و سازه ­هاي آبي، تهيه گزارش را با همکاري دانشگاه ­هاي استان­ هاي سيل زده و از جمله استان ايلام آغاز نمود.

وي اضافه کرد: با توجه به اهميت مهندسي و رودخانه سازه ­هاي آبي، دانشگاه ايلام نيز در قالب کارگروه استاني، با همکاري آقايان: دکتر اقبال احسانزاده، دکتر جعفر مامي­ زاده و دکتر جواد سروريان، طي ده­ها ساعت فعاليت مستمر شامل؛ بازديد از نواحي آسيب ديده (سدهاي مخزني، سد­هاي انحرافي، ايستگاه ­هاي پمپاژ، پل­ ها، مکانهاي آسيب ديده شهري و روستايي و ...) و برگزاري جلسات متعدد با دستگاه­ هاي اجرايي در نهايت گزارش استاني سيلاب تدوين و به هيأت گزارش ملي سيلاب ارايه گرديد.

دکتر حسيني  در خصوص محتواي گزارش ارائه شده، گفت: اين گزارش شامل بخش هاي مختلفي از جمله؛ اثرات و تخريب­ هاي سيلاب، اقدامات قبل، حين و بعد از فروکشي سيلاب، درس آموخته ­هاي سيلاب و توصيه­ هاي راهبردي، سازماني، کاربردي و عملياتي براي پيشگيري از خطرات سيلاب مي­ باشد که مي ­تواند به عنوان يک سند به منظور بازنگري در ضوابط طراحي و اجرايي سازه ­هاي مختلف آبي، شناسايي نقاط ضعف و قوت کارهاي انجام شده، تصميم گيري­ هاي مديريتي و کاهش خسارات وقايع احتمالي مورد استفاده مديران و کارکنان دستگاه ­هاي اجرايي و دانشگاهي قرار گيرد.

دکتر حسيني در پايان از مساعدت و همکاري جناب آقاي دکتر علي اکبري رياست محترم دانشگاه ايلام، دکتر مهدي زاده معاون محترم پژوهش و فناوري دانشگاه، دکتر محمود شفاعي بجستان مسئول کارگروه مهندسي رودخانه و سازه­ هاي آبي کشور و همکاري دستگاه­ هاي اجرايي استان از جمله استانداري، شرکت آب منطقه ­اي، سازمان جهاد کشاورزي، اداره کل راه و شهرسازي و اداره هواشناسي تشکر و قدرداني نمودند.