شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها

کارگاه های آموزشی شناخت «انواع قرص های روانگردان»، «تقویت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گردید

کارگاه های آموزشی شناخت «انواع قرص های روانگردان»، «تقویت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» با استقبال گسترده  دانشجویان در دانشگاه برگزار گردید.

 انسان موجودی اجتماعی است و بقای رضایتمندانه او در گرو ایجاد و تداوم ارتباط مناسب با دیگران است. از این روی، فراگیری و تمرین مهارت های زندگی و بهره گیری از آنها موجب می شود که فرد در ارتباط با خود و دیگران ناکامی و رنج کمتری را تحمل کند. یکی از خدمات مرکز بهداشت، درمان و مشاوره آموزش مهارت زندگی به  دانشجویانی است که  نیازمند این آموزش ها هستند، در قالب گارگاه های آموزشی می باشد و در همین راستا سه  کارگاه «انواع قرص های های روانگردان»، «تقویت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گردید.

   به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کارگاه های آموزشی  پیشگیری از اعتیاد قرص های روانگردان و آثار سوء آنها، تقویت قدرت نه گفتن و کنترل خشم به همت مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه، در سه نوبت روز پنج شنبه 97/07/26 در محل سالن فرزانگان برگزار گردید.

   کارگاه اول با موضوع پیشگیری از اعتیاد (قرص های روانگردان و آثار سوء آنها) با تدریس آقای دکتر جوهری برگزار گردید وی در زمینه تعریف قرص های روان گردان، بیان داشت: قرص های روان‌ گردان به دسته‌ای از مواد طبیعی یا ساختگی گفته می‌ شود که موجب تأثیر بر مغز  و سلسله اعصاب انسان در نقش آگونیست گیرنده سروتونین می ‌شوند و آن را از حالت طبیعی خارج می‌ کنند و در کل اثر اصلی این مواد تغییر دادن شناخت و ادراک فرد است.

  دکتر جوهری در ادامه انواع قرص های روان گردان و آثار سوء آنها را معرفی کرد و در زمینه تاثیر این نوع قرص ها، گفت: اختلال عملکرد شغلی و اجتماعی، خواب آلودگی، اختلال درک، از بین رفتن سلول های مغزی ، کاهش بهره هوشی، آسیب های جدی به کبد و کلیه و عضلات و ریه، کاهش وزن ، کاهش میل جنسی، تیره شدن پوست، احتمال ابتلا به هپاتیت، قرمز شدن چشم  و زمینه سازی برای انواع سرطان از جمله آثار سوء مصرف قرص های روان گردان در افراد مختلف است.

 دکتر جوهری در زمینه پیشگیری از مصرف این نوع قرص ها، اظهار داشت: تربیت صحیح خانواده، مراقبت‌های بجا و شایسته، رفاقت با بچه ‌ها، تأمین محبت، عدم ‌کنترل شدید و دوری از تنبیه از عواملی هستند که موجب جلوگیری گرایش جوانان به سمت این محرک‌ها می‌ شوند.

 وی افزود: اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها و بالا‌بردن آگاهی جوانان از عواقب مصرف قرص‌های روانگردان نیز سبب پایین‌آمدن ضربه‌ های ناشی از این محرک‌ها می  ‌شود و این امر می‌تواند از طریق مراکز مسئول، مدارس، دانشگاه  ‌ها و رسانه‌های جمعی در قالب برگزاری کنگره‌ها و سمینارها، چاپ مقاله ‌ها و کتاب‌ها و گنجاندن سرفصل ‌هایی در کتاب‌ های درسی و دانشگاهی و تولید فیلم‌ های آموزشی به انجام برسد.

دکتر جوهری، اضافه کرد: حمایت از سازمان ‌های مردمی و آموزش مهارت‌ های پس از ترک، برای شروع یک زندگی سالم ازجمله اقدامات فوری و ضروری است که باید به انجام رساند. همواره باید این نکته را درنظر داشت که بهترین راه درمان، مصرف نکردن است، زیرا این مواد با ظاهر فریبنده خود مانند سرابی فرد را ب ه‌خود جلب کرده و بی ‌درنگ او را در باتلاق نیستی فرو می ‌برند.

  کارگاه دوم با عنوان «تقویت قدرت نه گفتن»، با تدریس خانم شهبازی از مشاورین مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه، برگزار گردید، که خانم شهبازی، در این زمینه بیان داشت: اگر تمایل دارید نه گفتن را بیاموزید بهتر است ابتدا نه گفتن به خود را تمرین کنید و به خواسته ها و تمایلات منفی خود نه بگویید و به تقویت مهارت ‌های نه‌ گفتن خود بپردازیدو بعد از این کار با استفاده از چند جمله ساده قادر خواهید بود نظر منفی خود را به فرد مقابل انتقال دهید و لازم به ذکر است رد درخواست دیگران با به کاربردن برخی مهارت های ساده امکانپذیر خواهد بود .

  خانم شهبازی، افزود: مشخص‌ کردن اهداف و برنامه ‌ها، تقویت اعتماد به نفس،  تمرین نه گفتن در مسائل جزئی تر، دقت و توجه به افرادی که قاطعیت و مهارت‌ های خوبی در این زمینه دارند، افزایش اطلاعات و آگاهی ‌های فردی از جمله اصولی است که برای نه گفتن لازم و ضروری است.

  کارگاه سوم با موضوع «کنترل خشم»، با تدرس دکتر احمدی از روان شناسان استان، برگزار گردید.  دکتر احمدی در این زمینه، گفت:  همه ما خشم را می شناسیم، و همه آن را احساس کرده ایم؛ خشم یک هیجان انسانیکاملاً بهنجار و معمولاً مفید است. اما وقتی که از کنترل فرد خارج می شود، تخریب کننده می گردد، خشم می تواند مشکلاتی در محل کار، در روابط بین فردی، و بطور کلی در کیفیت زندگی شما بوجود بیاورد. خشم ممکن است این احساس را در شما ایجاد کند که در چنگال یک هیجان قوی و غیر قابل پیش بینی قرار گرفته اید.

  دکتر احمدی در ادامه با تعریف انواع خشم، دلایل بروز خشم، نحوه ابراز خشم در افراد مختلف، در زمینه اداره و کنترل خشم، پنج راهکار را به شرح ذیل ارائه داد:

گام نخست: موقعیتی که شما را خشمگین کرده توصیف کنید مثلاً کسی مزاحم وقت شما شده است یا شما به شخصی پول قرض داده و او پولتان را برنمی ‌گرداند.

گام دوم: فکرهایی که به ذهنتان می‌آید و آن را در سرتان تکرار می‌ کنید بنویسید. مثلاً من که بیکار نیستم، او باید ملاحظه می ‌کرد و پولم را در موعد مقرر به من پس می ‌داد.

گام سوم: احتمال و میزان نادرستی این افکار را بررسی کنید. مثلاً پیش از این به او نگفته بودم بدون اطلاع به من مراجعه نکند؛ یا باید موقع پول دادن بیشتر دقت می‌ کردم.

گام چهارم: حالا باید چکار کنم، بهترین کاری که می ‌توانم انجام بدهم چیست. باید بنشینم و بهترین طرح ممکن را برای حل مشکل پیش آمده بریزم حداقل به سه راه حل با صددرصد نتیجه بخش بودن فکر کنید.  مثلاً به او می گویم برای دفعه بعد با من هماهنگ کند و یا با او صحبت می کنم و برای تاریخ مشخصی از او تعهد می ‌گیرم.

گام پنجم: نتیجه اقدامم چه شد. اگر به نتیجه رسید چه منافعی برای من و دیگری داشت. اگر نتیجه نداشت آیا راه دیگری برای حل مشکل وجود دارد؟ از طرحهای مختلفی که پیش از این در نظر گرفته بودم استفاده کنم تا مشکل حل شود. به اجرای راه حل دوم فکر می‌  کنم و بازهم منتظر نتیجه می‌مانم باید ببینم رفتارم چه تأثیر بر دیگری گذاست. او چه کرد و چه احساسی در من ایجاد شد.

کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد کارگاه هاي آموزشي شناخت «انواع قرص هاي روانگردان»، «تقويت قدرت نه گفتن» و «کنترل خشم» در دانشگاه برگزار گرديد