تجلیل از پژوهشگران برتر در دانشگاه ایلام

دکتر علی محمدی رئیس داشگاه ایلام: پژوهش درست انسان را از مصرف اطلاعات به تولید اطلاعاتی که برای جامعه کارگشا باشد سوق می دهد.

همزمان با هفته پژوهش، صبح امروز مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه با حضور هیأت رئیسه محترم، اساتید و پژوهشگران دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی، در این مراسم آقای دکتر علی محمدی ضمن تبریک هفته پژوهش، یاد و خاطره شهید مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه را گرامی داشت.

ایشان بیان داشتند: در قرآن کریم به بهترین وجه به موضوع تقدیر از پژوهشگران پرداخته شده است. علم و پژوهش توقف ناپذیر است و این سیر باید ادامه داشته باشد.چون قله های فتح نشده زیادی وجود دارد، پژوهش یک امر سیال و مستمر است. علم و پژوهش نامحدود است و علم مطلق فقط از آن خدای متعال است. همانطور که حضرت امام صادق (ع) فرمودند: انسان ها طالب مطلق اند و طالبان هم دنبال علم مطلقند که این علم فقط در نزد باری تعالی است.

رئیس دانشگاه ایلام ادامه داد: انسان از پژوهش جدا نیست و پژوهش هم همواره با انسان است. چون انسان متحرک است و هر امر متحرک و ذی شعوری نیازمند معرفت و شناسایی است که این معرفت در سایه پژوهش حاصل می گردد. حرکت انسان در مسیر درست به معرفت و شناخت نیاز دارد و معرفت و شناخت نیازمند پژوهش است. هر حرکتی مخصوصاً حرکت شتابنده علم با شناخت به مقصد می رسد.

دکتر علی محمدی خاطر نشان کرد: پژوهش زاییده یک سوال و گره ذهنی است. جامعه بدون پژوهش راکد است و اگر هم متحرک باشد به مقصد نخواهد رسید. هرچه سرعت حرکت بیشتر باشد، از صراط مستقیم دورتر خواهد شد. پژوهش انسان را در مسیر اصلی قرار می دهد. همانطور که امام صادق (ع) فرمودند:<< کسی که بدون بصیرت و شناخت عمل کند، مثل کسی است که در غیر جاده اصلی حرکت می کند و سرعت حرکت چیزی جز دوری بیشتر از صراط مستقیم به آن اضافه نمی کند.>>

ایشان امر پژوهش را بسیار مهم ارزیابی کرد و بیان کرد: پژوهش درست انسان را از مصرف اطلاعات به تولید اطلاعاتی که برای جامعه کارگشا باشد سوق می دهد. پژوهش باید سبب انسجام بخشی به شخصیت انسان و جامعه شود و می بایست نیاز محور و تقاضا محور باشد و از مشکلات گره گشایی نماید. پس به جا است که پژوهشگران سمت و سوی حرکت پژوهشی خود را به نیازهای جامعه هدایت کنند. همچنین پژوهش بصیرت زا است و دانش نو می آفریند و پژوهش انسان را آفریننده می کند. چون می تواند احیاگر باشد و این از صفات ذات مقدس الهی است.

وی افزود: آموزش و پژوهش مکمل یکدیگرند و پژوهش می تواند نیروی محرک هر جامعه در همه حوزه ها باشد و همچنین می تواند تولید درآمد کند. پس هزینه کردن در این زمینه نوعی سرمایه گزاری است و از آن جایی که باعث ارتباط بهتر با دنیای پیرامونی می باشد، و راه دستیابی به سعادت را نشان می دهد، قدرت آفرین است. تحولات جامعه امروز می طلبد که در راستای تعمیق بخشیدن به علم و گسترش فضای علمی و برای رسیدن به توسعه پایدار در داخل و تأثیر گذاری درجهان بیرونی پژوهش را جدی بگیریم.

ریاست دانشگاه ایلام افزایش کمی تعداد مقالات پژوهشی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: افزایش تعداد مقالات به لحاظ آماری جای خوشحالی دارد، اما متأسفانه این افزایش به لحاظ مشکل گشایی موفق نبوده است. باید فرهنگ پژوهش محوری در حوزه کاربرد در جامعه نهادینه شود و این نیازمندحمایت همه مسئولان است و مسئولان باید به دید دیگری به دانشگاه ها به عنوان مبدأ پژوهش بنگرند. یکی از دلایل این که ما در سال های اخیر شاهد پیشرفت علمی در زمینه های گوناگون بوده ایم، این است که یک فضای آرام بر دانشگاه ها حاکم بوده است و این آرامش باید همچنان حفظ شود که به کمک اساتید و پژوهشگران نیاز دارد تا همه بتوانند در بستری آرام به فعالیت های پژوهشی بپردازند و همه مردم از آن بهره مند شوند.

دکتر علی محمدی گفت: دانشگاه ما به جایگاهی رسیده است که مسیر پژوهش هموار شده و استقلال هیأت ممیزه دانشگاه باعث ایجاد انگیزه مضاعف در زمینه انجام فعالیت های پژوهشی گردیده است. استقلال هیأت ممیزه اتفاق بسیار مهمی در دانشگاه ایلام بوده و شاید تنها دانشگاهی که با شرایط دانشگاه ما دارای هیأت ممیزه مستقل است، دانشگاه ایلام باشد.

آقای دکتر علی محمدی در پایان گزارشی از پیشرفت ها و دستاوردهای دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری ارائه نمودند.

در پایان این مراسم پژوهشگران برتر دانشگاه به شرح ذیل مورد تقدیر قرار گرفتند:

الف)فهرست پژوهشگران برتر دانشگاه :

1-    دکتر علی لوئی منفرد پژوهشگر برتر دانشکده پیرادامپزشکی

2-    دکتر رضا خانی- پژوهشگر برتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی

3-    دکتر محمود روشنی- پژوهشگر برتر دانشکده علوم پایه

4-    دکتر علی اشرف مهرابی- پژوهشگر برتر دانشکده کشاورزی

5-    دکتر سهراب مروتی - پژوهشگر برتر دانشکده الهیات

6-     دکتر جمال خداکرمی- پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی

ب) پژوهشگران برتر گروه‌های آموزشی:

1- دکتر اسفندیار محمدی: پژوهشگر برتر گروه آموزشی مدیریت

21- آقای فرشاد سبزعلی‌پور: پژوهشگر برتر گروه آموزشی حسابداری

22- دکتر حسین مهدی‌زاده: پژوهشگر برتر گروه آموزشی صنایع غذایی