همه داشته های طرح ضیافت اندیشه

برگزاری دومین طرح ضیافت اندیشه در ماه مبارک رمضان فضایی پرنشاط را در دانشگاه حاکم کرده که این امر از تنوع برنامه های این طرح حاصل   می شود.  در دو، سه سال اخیر باتوجه به تحولات شکل گرفته در سطح کشور و از جمله افزایش شبیه خون فرهنگی و جنگ نرم دشمن علیه انقلاب اسلامی لازم بود در سیاستهای فرهنگی ما باز تعریفی صورت گیرد و در همین راستا نهاد نمایندگی مقام مظعم رهبری در دانشگاهها با کمک کارشناسان مربوطه طرح ضیافت اندیشه را در سال 89 طراحی و اجرا نمود.

برای شناخت صحیح این طرح ذکر چند نکته لازم است:

نکته اول اینکه طراحی، برنامه ریزی، اجرا و نظارت این طرح توسط نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها اجرا می شود که از حضور افرادی روحانی و کارشناس و آگاه به مسائل فرهنگی و سیاسی برخوردار است و در نتیجه کارایی طرح را افزایش داده است.

نکته دوم: این طرح در تابستان برگزار می شود که دانشگاهها در تعطیلی به سر برده و دانشجویان در این مدت با مباحث علمی و فرهنگی فاصله داشته و در نتیجه مدتی از بهترین ایام زندگی خود را بدون استفاده هدر می دادند اما با برگزاری این طرح و نظر به محتوای غنی آن در زمینه های آموزشی، تربیت و خودسازی و ورزشی دانشجویان دوباره در محیط علمی و معنوی قرار می گیرند و البته با تنوع برنامه ها این بار می توانند استفاده پربارتر را حاصل نمایند.

نکته سوم: این طرح همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار می شود که در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما از جایگاه والایی برخوردار است و حلول این ماه فضای روحانی و معنوی را بر جامعه حاکم نموده و میزان حضور افراد جامعه د ر مراسمات مذهبی و معنوی در سطح گسترده ای افزایش پیدا می کند و باتوجه به اینکه طرح ضیافت همان طور که از نام آن پیداست می خواهد اندیشه ها را به میهمانی ببرد در این ماه مبارک اندیشه ها را با خداوند پیوند داده و باعث ارتقا سطح معنوی دانشجویان می شود.

نکته چهارم: در چند سال اخیر مبانی و باورهای اصیل انقلاب اسلامی شامل ولایت فقیه، جمهوری اسلامی، دفاع مقدس و ارزشهای دینی مورد هجمه تبلیغاتی و روانی استکبار قرار گرفته است و برای اینکه دانشجویان با مکر و فریب و ترفندهای پیچیده و ناحق غرب در زمینه جنگ نرم آشنا شوند، متناسب با این وضعیت در زمینه آموزشی دروسی در این طرح مورد تدریس قرار   می گیرد که به القائات، سوالات و شبهات شکل گرفته در ذهن دانشجویان پاسخ لازم را ارائه     می دهد.

نکته پنجم: برای آگاهی و شناخت درست از این طرح نظری اجمالی بر برنامه های انجام شده ظرف سه روز گذشته در دانشگاه ایلام می افکنیم تا به نحوی دقیق تر عملکرد مثبت این طرح را دریابیم:

برگزاری دعای پرفیض زیارت عاشورا و توسل، برگزاری چهار جلسه مشاوره با موضوعات متنوع، برگزاری دو جلسه سخنرانی، دو جلسه نقد فیلم، محفل انس با قرآن، چهار جلسه پاتوق با حضور دانشجویان، نماز جماعت، مسابقات ورزشی دارت و طناب کشی، برگزاری منظم کلاسهای آموزشی با حضور گسترده دانشجویان و ...

با ارزیابی در زمینه برنامه های اجرا شده و حضور گسترده دانشجویان همراه با حضور اساتید مجرب، می توان به عملکرد و کارایی این طرح پی برد که امید است باتوجه به رضایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از برگزاری طرح در سال 89 و استقبال گسترده دانشجویان و نظر مثبت صاحبنظران و دلسوزان شاهد برگزاری آن در سال های آینده باشیم.