حضور استاندارایلام در جمع پژوهشگران برتر استان

صبح روز یک شنبه 5/10/89  آقای مهندس اعلایی  استاندارایلام در بین  پژوهشگران برتر استان حضور یافت  ،در این مراسم آقای فراهانی معاون برنامه ریزی استانداری ،دکتر علی محمدی رئیس دانشگاه ،خانم دکتر سلیمان نژادرئیس بنیاد نخبگان استان،روسای دانشگاههای استان وجمعی از پژوهشگران برتر استان  حضور داشتند.

درابتدای مراسم دکتر پور اشرف معاون پژوهشی وفناوری دانشگاه ضمن خیرمقدم به استاندار ومیهمانان تاکید کرد:برگزاری این جلسه درراستای  بیان مشکلات متعددپژوهشگران استان وارائه آن به استاندار محترم بعنوان شخص اول اجرایی استان برگزارمی شود.

در ادامه دکتر علی محمدی رئیس دانشگاه با عرض خیرمقدم به آقای مهندس اعلایی استاندارایلام وهیات همراه ودیگر میهمانان ، درگذشت استادگرانقدر آقای دکتر عبدالهی استاد جامعه شناسی کشور راتسلیت گفت .

دکتر علی محمدی با اشاره به جایگاه اهمیت پژوهش گفت:امروز اهمیت پژوهش برکسی پوشیده نیست وپژوهش مکمل  ونتیجه آموزش می باشد واگر آموزش به پژوهش منتج نشود ناقص خواهد بود .

رئیس دانشگاه با بیان اهمیت وتوجه ویژه­درسالهای اخیر به پژوهش گفت :این توجه آنقدر ملموس وویژه بوده است که بعضی افراددر سالهای اخیر به آن اعتراض داشته ومتذکر شده اند که آموزش فدای پژوهش نشود که اگر پژوهش را جدا از آموزش در نظر بگیریم این حرف صحیح است اما اگر پژوهش را جزءآموزش بدانیم این این حرف معنا ندارد.

درادامه حاضرین در جلسه که بعنوان پژوهشگر برتر دعوت شده بودندبه بیان نظرات ،پیشنهادات ومشکلات موردنظر خود پرداختند که اهم مسائل حول محور مسائل ذیل مطرح گردید :حمایت ازپژوهشگران درزمینه چاپ کتاب،ضرورت ایجاد شهرک علمی وفناوری دراستان ،هدفمند کردن همایشها، توسعه  ارتباط دانشگاهها با سازمانها وادارات استان ،پرهیز از شعار وافزایش بودجه های پژوهشی .

در ادامه آقای مهندس اعلایی استاندار ایلام با تبریک هفته پژوهش واظهار شعف از حضور در این جمع با جمع بندی نظرات پژوهشگران به بیان مسائلی در این موضوعات پرداخت .

باید موضوع جستجوگری در جامعه راتقویت کنیم

استاندار ایلام در زمینه رابطه پژوهش با علم گفت :ما می بایستی روحیه جستجوگری را در جامع تقویت نموده ودر این راستا باید ازپایه کار انجام گیرد ودر ابتدا بایدبه افراد یاددهیم که سوالات خود رادر زمینه های مختلف بیان نمایند وافراد پرسشگر باشندوازپرسش نمودن نهراسیم .

هنوز فرهنگ دانایی محوری در جامعه ما حاکم نشده است

مهندس اعلایی در زمینه بحث ارتباط پژوهش با سازمانها وادارات استان گفت : هنوز فرهنگ دانایی محوری در ما حاکم نشده است وبدین لحاظ مدیران کمتر تمایل به بحث پژوهش دارند واز جمله مشکلات بزرگ در این موضوع بحث کمبود اعتبارات است چراکه اینطوری نیست  ما پول داشته باشیم واز اختصاص آن به پژوهش خوداری کنیم .

باید به سمتی برویم که عشق به تولید علم داشته باشیم

مهندس اعلایی با انتقاد از کسانی که  می گویند بودجه راافزایش دهید تا کارهای پژوهشی افزایش پیدا کند گفت :رفتار اداری همیشه برافزایش اعتبارات برای گسترش تحقیقات تاکید دارد که این نگاه به پژوهش  اشکال اساسی داردودرست نیست هرچند محصول دارد اما این محصولات نیازی رارفع نمی نمایند.

استاندار ایلام  افزود : باید به سمتی برویم که عشق به تولید علم داشته باشیم واگر پژوهشگراز قابلیت بالایی برخوردار باشد اعتبارات را به طرف خود جذب می نماید.

مهندس اعلایی در پایان پیشنهاد داد که شورای اداری این هفته استان با حضور نمایندگان پژوهشگران برتر استان برگزار شود