جلسه هماهنگی برای نکوداشت یاد و خاطره دکتر محمد عبداللهی جامعه شناس شهیر ایلامی در دانشگاه

جلسه هماهنگی برای نکوداشت یاد و خاطره دکتر محمد عبداللهی، جامعه شناس شهیر و صاحب سبک ایلامی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی، در دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، شادروان دکتر محمد عبداللهی  استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، از جامعه شناسان صاحب نامی است، که نام آشنای تحصیل‌ کردگان علوم اجتماعی ایران زمین است. این استاد بزرگ، در عمر پربرکت خویش،  علاوه بر نگارش مقالات متعدد، تدوین کتب و انجام پژوهش‌های فراوان،  در زمینه ی پرورش نسل ارزنده ای از جامعه شناسان ایرانی ، تلاش هایی در خور ستایشی انجام داده است.

دانشگاه ایلام در نظر دارد، در راستای نکوداشت یاد و خاطره ی این استاد گران سنگ، برنامه ی نکوداشتی برگزار نماید. برای اجرای این برنامه، جلسات متعددی برگزار شده و در جلسه ای که اخیراً با حضور دکتر علی اکبری رئیس دانشگاه، دکتر مهدیزاده معاون پژوهش و فناوری، آقای حیدربیگی معاون جهاد دانشگاهی، دکتر قاسمی مدیر دفتر دانشگاهی انجمن جامعه شناسی و جمعی از اعضای  این دفتر در محل سالن جلسات حوزه ریاست برگزار گردید، تدابیر لازم برای هر چه بهتر برگزار شدن این مراسم اتخاذ شد.

این برنامه با تأکید دکتر علی اکبری رئیس دانشگاه و  با همکاری دفتر دانشگاهی انجمن جامعه شناسی ایران در دانشگاه ایلام و واحد جهاد دانشگاهی استان در حال تکوین است. در این برنامه میهمانانی از خارج استان، جمعی از شاگردان،  مسئولین و فرهیحتگان استان  و خانواده آن مرحوم حضور خواهند داشت.

زندگینامه مرحوم استاد محمد عبداللهی

دکتر محمد عبداللهی در اول شهریور 1323 در ایلام به دنیا آمد.

وی درسال 1349 لیسانس خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دریافت کارشناسی ارشد جامعه شناسی از همین دانشگاه شد.

دکتر عبداللهی در سال 1357 از دانشگاه میشیگان آمریکا دکترای جامعه شناسی گرفت.

وی از سال 1378 تا 1382 رئیس انجمن جامعه شناسی ایران بود و علاو بر آن  عضو شورای پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی (1362- 1382)، عضو شورای عالی برنامه ریزی علوم انسانی وزارت علوم، عضو شورای عالی ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اجتماعی پیام نور (1381- 1383)، مدیر گروه جامه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ( برای سه دوره 6 ساله) بود.

دکتر عبداللهی علاوه بر آن عضو هیئت تحریریه فصلنامه علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و مجله تحلیل اجتماعی دانشگاه ادبیات علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نیز بود.

وی در مقطع لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه علامه طباطبایی تدریس می‌کرد و استاد رهنمای 140 پایان‌نامه فوق لیسانس و دکترا بود.

دکتر عبداللهی در طول حیات خود 35 تحقیق علمی انجام داد و 8 کتاب چاپ شده به علاوه 12 کتاب در دست چاپ از جمله فعالیت‌های تالیفی این استاد  جامعه شناسی است.

از دکتر محمد عبداللهی 52 مقاله علمی در ژورنال‌های ایرانی و خارجی به چاپ رسیده است. وی همچنین در طول حیات علمی خود موفق به دریافت سه جایزه شد که عبارتند از: استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی،  پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال 1375 و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1387.

دکتر محمد عبداللهی شامگاه  جمعه 3 دی ماه 1389 درگذشت.

ماییم که از باده بی جام خوشیم/ هر صبح منوریم و هر شام خوشیم
در خانه عشق، بر در و بر بام خوشیم/ ما را تو لقب مگو، که بدنام خوشیم
ماییم که بی باده و بی جام خوشیم/ هر صبح منوریم و هر شام خوشیم
گویند: «سرانجام ندارید شما»/  ماییم که بی هیچ سرانجام خوشیم