کارگاه همدلی و هم زبانی در دانشگاه ایلام برگزار شد

به گزارش روابط عمومی، کارگاهی با موضوع همدلی و هم زبانی با شرکت کارکنان دانشگاه ایلام در مسجد این مرکز آموزش عالی برگزار شد.

حجت السلام محمد‌باقر هاشمی، معاون نهاد رهبری در دانشگاه ایلام مفهوم و اصطلاح همدلی و هم زبانی تبیین نمود و با اشاره به شعار سال 94 اظهار داشت: شعارها، برنامه ها سیاست ها و تصمیمات مهم کشوری جز در سایه حمایت و همکاری ملت جامه عمل نمی پوشد و لازمه پیشبرد اهداف نظام و دولت پشتیبانی و همراهی مردمی از آنها است وی پشتوانه مردمی را یکی از ابزارهای  تأثیرگذار و تعیین کننده در حاکمیت کشورها و ارزیابی نظام و دولت مستقر دانست که سرمایه اصلی هر حاکمیت و نظام سیاسی محسوب می شود .

معاون نهاد رهبری افزود: یکی از ویژگی‌های مهم انقلاب اسلامی ایران ، گره خوردن انقلاب با مبانی اسلامی و تأکید بر نقش مردم است مردم محور اصلی تحقق اهداف و آرمان‌های نظام اسلامی و مورد توجه ویژه امام و مقام معظم رهبری بوده است در نظام اسلامی مردم سرمایه اصلی و واقعی است لذا درک و اعتماد متقابل و همدلی و همزبانی میان دولت و ملت می تواند به رفع مشکلات جامعه در عرصه های مختلف داخلی از جمله فرهنگی ، سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی و نیز حضور هر چه بهتر و استوارتر در عرصه خارجی و بین المللی کمک کند .

معاون نهاد دانشگاه‌های استان به تبیین اصول قرآنی همدلی و همزبانی پرداخت و بیان داشت: بر اساس آموزه های قرآنی تحقق امت همدل و همزبان زمانی شکل می گیرد که اصولی در بخش علمی و عملی مراعات شود اما اصول علمی همدلی و همزبانی با توجه به آیات قرآنی بخصوص آیه 63 انفال و 213 بقره عقیده واحد ،هدف واحد و روش واحد ذکر شده است .  و اصول علمی همدلی و همزبانی با توجه به آیات قرآنی بویژه آیات 10 سوره فاطر ، 12 حجرات، 8 مائده، 152 انعام، 90 نمل ،25 حدید، 64 نساء، 13و 14 مائده و..ونیت خیر و حسن فاعلی فعلی حسن ظن و پرهیز از بدگمانی ، حسن خلق ، عدل و انصاف ، تعاون و تفاهم بیانی و زبانی ذکر نمود، عمل برا اساس آیات را خواستار شد.

حجت السلام هاشمی با توجه به بحث همدلی و همزبانی موانع و چالش‌ها و راهکارهای تقویت آن دو را اشاره کرد.

چالش‌ها و موانع همدلی و همزبانی را

1. عدم درک و فهم صحیح موضوع
  2. ضعف در اتخاذ مواضع سنجیده و حساب شده از سوی مسئولان
  3. غلبه منافع شخصی و گروهی و جناحی وموضع  منفعت طلبانه در مواجهه با مسائل اساسی کشور
  4. پدید آمدن احساس نادیده گرفته شدن مشکلات و نیازهای واقعی مردم از سوی مسئولان:
  • فاصله بین مردم و مسئولان با آسیب دیدن اعتماد عمومی
  • غلبه مطالبات مادی بر روحیه آرمانخواهی و ارزشگرایی

- گرایش به تجملگرایی و اشرافیگری

1. افزایش بی تفاوتی سیاسی در بین مردم کوتاهی در تمکین به قوانین و ضوابط غفلت   از وجود دشمنیها و کینه ورزی دشمنان
  • اصرار بر روی مواضع و اندیشه های غلط
  • منحصر کردن همدلی و همزبانی به انگیزه ها و اعمال نکردن آنها در رفتارها مواضع فردی و جمعی
  • انحراف از خط ولایت و رهبری به عنوان کانون همدلی و همزبانی و محور همگرایی جامعه
  1. عدم درک و شناخت متقابل دولت و ملت از شرایط و نیازهای یکدیگر
  2. فقدان احترام متقابل دولت و ملت
  3. روحیه نقد ناپذیری در مقابل نظارتهای مشفقانه و نقدهای منصفانه
  4. بی اعتمادی و تخریب مسئولان دولتی بین مردم
  5. نفوذ عناصر اختلاف افکن در سطح مسئولان
  6. تضعیف روحیه و نامید کردن مردم از آینده عنان کرد.

در بخش راهکار با اشاره به

1. افزایش جلب مشارکت اجتماعی و واگذاری امور به مردم یکی از مهمترین وظایف دولت برای ایجاد همدلی و همزبانی است.
  2. توجه ساخت درونی قدرت
  3. حمایت از کار و سرمایه ایرانی
  4. نقد منصفانه و پرهیز از سیاهنمایی
  5. وجدان کاری و همت مضاعف
  6. تلاش نخبگان ، خواص و دانشگاهیان در این راستا
  7. تقویت فضای همدلی توسط گروههای سیاسی احزاب و تشکلها
  8. توجه جدی به رفاه و معیشت مردم
  9. حرکت در مسیر حل مشکل رکود تورم و مسائل اقتصادی
  10. توجه به تحکیم بنیان خانواده و مسئله ازدواج جوانان
  11. رفع موانع اشتغال
  12. توجه جدی به قشر متوسط جامعه.

شایان ذکر است پرسش و پاسخ بخشی از این کارگاه بود که با استقبال کارکنان صورت گرفت.