انتخاب طرح دکتر محمود روشنی استاد تمام دانشگاه ایلام بعنوان یکی از طرح‌های برگزیده دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم

طرح  دکتر محمود روشنی استاد تمام دانشگاه ایلام بعنوان «بررسی استفاده از بسترهای جدید جهت اندازه گیری دقیق، گزینش پذیر و ارزان جیوه در نمونه های آب استان ایلام و فاضلاب کارخانجات با استفاده از روش ولتامتری» بعنوان یکی از طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی و به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، به منظور کنترل میزان جیوه برای پیشگیری از ورود به چرخه غذایی از چارچوب آلی فلزی موسوم به ZIF-8 (ایمیدازولات زئولیت) با هدف اندازه گیری ولتامتری یون جیوه (II) در آب استفاده شده است و مزایای روش حساسیت بالا، سرعت، تکرارپذیری، هزینه پایین، گزینش پذیری بالا، تعیین هم زمان چند گونه، قابل حمل بودن و نگه داری راحت می‌باشد که توسط محققین دانشگاه ایلام انجام شده است.

بنا به یان گزارش: دقیق بودن، آماده سازی آسان، زمان کوتاه آماده سازی، مقرون به صرفه بودن، گستره خطی خوب و پایداری بالای حسگر طراحی شده از دستاوردهای ویژه این طرح برگزیده است.

این گزارش می‌افزاید: استفاده از الکترود ZIF-8 -MWCNTs-Chit/GCE جهت اندازه‌گیری آثار فلزات سنگین به روش عاری سازی آندی پالس تفاضلی، کاربرد الکترود اصلاح شده ZIF-8-MWCNTs-Chit/GCE جهت اندازه گیری جیوه در نمونه‌های حقیقی با اهمیت تجزیه‌ای بر اساس مکانیسم مطرح شده، انجام پایش دوره‌ای برای پیش گیری از تجاوز میزان فلزات سنگین به بیش از حد مجاز از برنامه‌های آتی جهت توسعه طرح می‌باشد.