شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها

استادیار دانشگاه ایلام، تشریح کرد: راههای پیشگیری از تب کریمه کنگو

دکتر رشنوادی استادیار دانشگاه ایلام، گفت: برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید فراورده‌های گوشتی مانند گوشت قرمز حداقل تا 24 ساعت و جگر تا 48 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شوند، افراد به ویژه دامداران از جدا کردن کنه از پوست حیوان بدون دستکش و همچنین تماس با خون دام آلوده خودداری کنند.

  به گزارش روابط عمومی دکتر مهدی رشنوادی مشاور رئیس و مدیر حوزه ریاست در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تب کریمه کنگو بیماری است، که از طریق دام به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: معمولاً این بیماری در دام‌ها به غیر از یک تب گذرا و موقت علایم دیگری ندارد، که همین امر موجب شده گاها دام‌هایی، که به ظاهر سالم هستند، مبتلا به این بیماری باشند و پس از مصرف یا تماس با خون دام آلوده به انسان منتقل شوند.

استادیار دانشکده پیرادامپزشکی با بیان اینکه بعضا تماس با خون فرد بیمار نیز می‌تواند موجب ابتلای افراد سالم به این بیماری شود، افزود: علائم کلی این بیماری که بروز آن به طور متوسط حدود 4 تا 12 روز طول می‌کشد، شامل: تب بالا، درد عضلات، سرگیجه، درد و سفتی گردن، کمر درد، سردرد، حساسیت به نور، عرق گرم و لرز، پرخونی ملتحمه و چشم است.

دکتر رشنوادی، تصریح کرد: ممکن است فرد بیمار در اوایل بیماری دچار تهوع، استفراغ  و گلودرد همراه با اسهال و دل درد و بعد از چند روز دچار نوسانات خلقی، گیجی و پرخاشگری شود، که در این مرحله ابتدا اعضای مختلف بدن دچار خونریزی‌های سر سوزنی و نقطه‌ای در زیر پوست، ساق پا و دست ها می‌شوند و سپس علائم دیگری مانند اختلالات قلبی و عروقی، بزرگ شدن غدد لنفاوی همراه با تخریب کبدی و تضعیف سیستم دفاعی، در بدن فرد بیمار آشکار می‌شود، که در صورت عدم درمان به موقع موجب مرگ خواهد شد.

مشاور رئیس دانشگاه ایلام ادامه داد: برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید  فراورده‌های گوشتی مانند گوشت قرمز، حداقل تا 24 ساعت و جگر تا 48 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شوند، افراد به ویژه دامداران از جدا کردن کنه از پوست حیوان بدون دستکش و همچنین تماس با خون دام آلوده خودداری کنند و در نهایت برای از بین بردن کنه، سم پاشی دام‌ها و جایگاه نگهداری آنها ضروری است.

متخصص بیماری‌های داخلی دام با بیان اینکه آموزش دامداران و گروه‌های در معرض خطر توسط اکیپ‌های دامپزشکی و بهداشت محیط نیز نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کاهش ابتلای این بیماری دارد، گفت: اساتید دانشگاه و دانشجویان رشته‌های مرتبط  نیز می‌توانند همگام با سایر ارگان‌های ذیربط نقش بسیار مهمی در آموزش و به دنبال آن پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ایفا کنند.