شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها

سه‌شنبه‌های کتاب دانشگاه ایلام (معرفی کتب تألیفی و ترجمه‌ای اعضای هیأت علمی)

1-عنوان کتاب: «مقاومت گیاهان به آفات و بیماری‌ها»

مؤلف: خانم دکتر زهرا طهماسبی دانشیار دانشگاه ایلام

این کتاب در 12 فصل و 150 صفحه توسط انتشارات دانشگاه ایلام منتشر شده است.

در این کتاب سعی شده تا با زبانی ساده و گویا اساس ژنتیکی، مسیرهای مولکولی و ترکیبات بیوشیمیایی مهم گیاهان جهت مقاومت به آفات و بیماری‌ها  و همچنین روش‌های اصلاحی ایجاد ارقام مقاوم بر اساس جدیدترین یافته‌های روز دنیا و معتبرترین مقالات علمی و تجربیات و اطلاعات بدست آمده تبیین گردد.

2-عنوان کتاب: «راهنمای کاربردی برّه‌زایی و مراقبت از برّه»

مؤلفان:

نیل سارجیسن

 جیمز پاتریک کریلی

 اندرو هاپکر

مترجمان:

دکتر فرشید فتاح نیا (دانشیار دانشگاه ایلام)

دکتر سید رضا موسوی

دکتر صفورا یوسفی‌نژاد

این کتاب در هفت فصل و  232 صفحه توسط انتشارات دانشگاه ایلام منتشر شده است.

توضیحات دکتر فتاح نیا در مقدمه کتاب:

پرورش گوسفند یکی از مهم‌ترین شاخه‌های دامپروری در دنیا و ایران است. این حرفه نه تنها در تولید محصولات با ارزش برای تغذیه انسان بلکه در ایجاد اشتغال پایدار نقش مهمی ایفا می‌کند. عوامل متعدّدی بر موفقّیت واحدهای پرورش گوسفند تأثیر دارند، که از جمله می‌توان به انتخاب نژاد مناسب، مدیریّت پرورش، تغذیه، رعایت بهداشت، مدیریّت کنترل بیماری‌ها و داشتن علم و آگاهی مناسب اشاره کرد. پرورش گوسفند شامل مراحل مختلفی از قبیل تولید مثل و آبستنی، برّه‌زایی و شیردهی است، که موفقیت و سودآوری واحدهای پرورش گوسفند به داشتن اطلاعات لازم و مدیریّت مناسب در مورد هر کدام از این مراحل بستگی دارد. با توجّه به اطلاعات موجود، علّت اصلی ناکارآمدی تولیدمثلی واحدهای پرورش گوسفند در دنیا و ایران به بالا بودن مرگ‌ و میر برّه‌ها در اواخر آبستنی تا زمان شیرگیری ارتباط دارد. دلایل اصلی مرگ ‌و میر برّه در این فاصله زمانی شامل تغذیه نامناسب میش در اواخر آبستنی، سخت‌زایی، کمک بی موقع و غیرماهرانه به زایش، کیفیت پایین و مدیریّت ضعیف تغذیه آغوز، عدم رعایت بهداشت در زمان زایش، مدیریّت ضعیف جایگاه میش و برّه و بیماری‌های عفونی می‌باشند. کتاب حاضر حاوی مطالب علمی و کاربردی مناسبی در ارتباط با مدیریّت هر کدام از این عوامل می‌باشد و انگیزه‌ای برای ترجمه آن شد. امیدواریم با ترجمه این کتاب قدم کوچکی در جهت افزایش دانش پرورش‌دهندگان گوسفند و بهبود وضعیّت موجود برداشته باشیم و مطالعه این کتاب را به همه دانشجویان رشته‌های علوم دامی، دامپزشکی و کلیه افراد مرتبط با صنعت پرورش گوسفند توصیه می‌کنیم. در پایان از همه عزیزان و متخصصانی که کتاب حاضر را مطالعه می‌کنند خواهشمندیم که هر گونه نقطه نظر، انتقاد و پیشنهادی را به ما (ffatahnia@yahoo.com) اطلاع دهند تا آن را جهت بهبود اثر در نظر بگیریم.هر سه شنبه ما را با معرفی کتب منتشر شده اعضای هیأت علمی دانشگاه ایلام همراهی کنید.

هر سه شنبه ما را با معرفی کتب منتشر شده اعضای هیأت علمی دانشگاه ایلام همراهی کنید.

روابط عمومی دانشگاه ایلام