En Ar

سه شنبه هاي کتاب دانشگاه ايلام ( معرفي کتب تاليفي و ترجمه‌اي اعضاي هيات علمي دانشگاه ايلام)

عنوان کتاب: نبرد در شاخ شميران

مولف: کيانوش زرين‌کاوياني

کتاب نبرد در شاخ شميران تاليف دکتر کيانوش زرين‌کاوياني عضو هيات علمي دانشگاه ايلام، در 208 صفحه منتشر شده است.

شاخ شميران آوردگاهي است در آن سوي شهر، حلبچه مُشرف بر سد دربنديخان واقع در کردستان عراق بيشک دنيا حلبچه را فراموش نخواهد کرد و ايلاميان نيز شاخ شميران را اين نوشته نيز متعلق به عبور ناتمام ما از آن جولانگاه پُر حادثه و بلاخيز است. اين اثر متعلق به نسلي است که معبر و ميدان مين را خوب به خاطر دارند همان نسلي که فانوسقه به کمر بست تا کودکي اش زير فانوسقه پنهان بماند. بچه‌هايي که هيچ پوتيني به اندازه ي پايشان نبود اما پا در رکاب شيرها نهادند و مردانه جنگيدند اين نوشته متعلق به روزهايي است که بچه‌هاي معصوم به آسمان‌آبي فقط براي ديدن ميک‌هاي عراقي خيره مي‌شدند.

کتاب «شاخ شميران حکايتي است از مظلومان دوران جنگ تحميلي برگي است از مقاومت فرزندان ايران زمين و حماسه‌ي ماندگار آنها نوشته‌هاي پيش رو حاصل چندين سال تلاش براي جمع آوري خاطرات کهنه اما ماندگار دوران پر رمز و راز عاشقيست. آنچه نويسنده را واداشت تا اين اثر را جمع‌آوري و تدوين کند اعتقاد راسخ به سيره‌ي مردان روزگار نبرد و مظلوميت آنها بود با آن که تلاش فراواني براي ثبت و مستند کردن همه‌ي خاطرات مبذول شده است اما عدم دسترسي به اسناد و تصاوير همرزمان و همراهان سالهاي دور، کار را بس سخت و دشوار کرده‌است بخشي از سختي کار به خاطر ثبت نشدن تصاوير دوران جنگ و بخشي هم مربوط به عدم دسترسي به همراهاني بود که قريب سي سال از فراقشان ميگذرد.

سه‌شنبه هر هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

روابط عمومي دانشگاه ايلام