En Ar

تبيين برنامه هاي همايش نکوداشت مقام علمي دکتر محمد عبداللهي جامعه شناس ايلامي در دانشگاه

دبير همايش نکوداشت مقام علمي دکتر محمد عبداللهي: دکتر عبدالهي سرمايه ي نمادين ايلام و ايران به شمار مي رود/ تدوين يادنامه ي دکتر عبداللهي از مهمترين و اساسي ترين اقدامات دبيرخانه همايش است/براي تهيه اين يادنامه، با شخصيت هاي مختلفي در داخل و خارج استان مصاحبه گرديد/ سخنراني معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم و اساتيد مطرح جامعه شناسي کشور از برنامه هاي روز همايش است.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر سپيدنامه، دبير همايش نکوداشت مقام علمي  دکتر محمد عبداللهي، درباره برگزاري اين همايش، اظهار داشت: ايده تجليل از مقام علمي دکتر محمد عبداللهي استاد شهير جامعه شناسي ايلامي، نخستين بار در انجمن مفاخر و آثار فرهنگي ايلام مطرح شد و پس از آن جناب آقاي دکتر علي اکبري، رياست محترم دانشگاه ايلام، پي گير موضوع گرديد و دفتر دانشگاهي انجمن جامعه شناسي ايران در دانشگاه ايلام، را مأمور برگزاري آيين نکوهداشت آن مرحوم نمود.

دکتر سپيد نامه، افزود: بر اين اساس جلسات متعددي در حوزه هاي مختلف دانشگاه ايلام، نظير معاونت پژوهش و فناوري و همکاران آنان برگزار گرديد و همچنين در کنار اين جلسات، نشست هايي هم با معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي، تحصيل کردگان علوم اجتماعي و همسر و فرزند آن مرحوم در دفتر رئيس دانشگاه ايلام، انجام پذيرفت و مقدمات برگزاري همايش فراهم گرديد.

دبير همايش نکوداشت مقام علمي  دکتر عبداللهي، تصريح کرد: در تمامي اين جلسات، تأکيد رياست محترم دانشگاه بر تبيين مقام علمي استاد دکتر عبداللهي و ايجاد شور آفريني در بين شهروندان ايلامي براي حضور در همايش ياد شده بود.

دکتر سپيد نامه، تدوين يادنامه ي دکتر عبداللهي را از مهمترين و اساسي ترين اقدامات دبيرخانه همايش  عنوان کرد و اظهار کرد: در اين يادنامه ميراث فکري و عملي دکتر عبداللهي و خاطرات همکاران و دانشجويان او منعکس شده است.

وي افزود: براي تهيه اين يادنامه با شخصيت هاي مختلفي در داخل و خارج استان مصاحبه گرديد و بسياري از دست نوشته هاي اساتيد بزرگ جامعه شناسي از جمله دکتر غلامعباس توسلي، دکتر محمد امين قانعي راد، دکتر باقر ساروخاني، دکتر سيد حسين سراج زاده و دکتر ناصر فکوهي، در خصوص دکتر عبداللهي تهيه و در يادنامه منعکس شده است.

دکتر سپيد نامه، يادآوري کرد: در تهيه و تدوين اين يادنامه عزيزاني از دفتر جامعه شناسي ايلام و معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي همکاري داشته اند.

دکتر سپيد نامه، درباره برنامه هاي روز همايش، گفت: همايش نکوهداشت دکتر عبداللهي، روز يک شنبه 23 ارديبهشت ماه در سالن آيت اله حيدري برگراز خواهد شد و دکتر غفاري معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، آقاي سليماني دشتکي استاندار ايلام، دکتر علي اکبري رئيس دانشگاه ايلام، دکتر سيد حسين سراج زاده رئيس انجمن جامعه شناسي ايران، دکتر فرهنگ ارشاد عضو هيأت علمي دانشگاه چمران و استاد کاوه تيموري سردبير فصل نامه رُشد، به ايراد سخنراني خواهند پرداخت و يکي از بستگان و يکي از شاگردان آن مرحوم هم خاطراتي را از ايشان بازگو خواهند نمود.

دبير همايش نکوداشت مقام علمي دکتر عبداللهي، تأکيد کرد: دکتر عبداللهي سرمايه ي نمادين ايلام و ايران به شمار مي رود و حضور پرشور مردم ايلام در اين همايش، بيانگر قدرشناسي مردم استان ايلام از بزرگاني است، که نام ايلام را در سراسر کشور، بلند آوازه کرده اند.

دکتر سپيد نامه، درباره تعلق خاطر مرحوم دکتر عبداللهي به استان ايلام، گفت: خانم آن مرحوم نقل مي کرد، که هر وقت دکتر عبداللهي از ايلام صحبت مي کرد، گويا قطعه اي از بهشت را توصيف مي  نمود و هنگامي که به طرف ايلام مي آمد شور و شوق عجيبي به وي دست مي داد.

عضو هيأت علمي گروه علوم اجتماعي، درباره جايگاه دکتر عبداللهي در جامعه شناسي ايران، بيان داشت: مهمترين ويژگي دکتر عبداللهي اتحاد بين نظر و عمل بود و او توانست گونه اي خاص از جامعه شناسي کاربردي ارائه دهد، که در آن مفاهيم نظري در يافته هاي تجربي تجلي کرده و مورد استفاده نهادها و مراجع ذيربط قرار گيرد.

وي افزود: او پژوهشگري است، که توانست چند بار بعنوان پژوهشگر برتر کشور برگزيده شود، علاوه بر اين تسلط بي نظيري وي بر نظريه هاي جامعه شناسي باعث شد، تا در بين همتايان خود بعنوان سرآمد مطرح شود.