وزیر علوم خبر داد : ایران در جایگاه پانزدهم تولید علم جهان قرار گرفت

دكتر كامران دانشجو وزير علوم، تحقيقات و فناوري  اعلام كرد : ايران مقام خودرا در نمايه بين المللي    ISI از رتبه  20در سال 2012به  رتبه  17  در سال 2013 و در نمايه scopus   از رتبه 17 جهان به رتبه 15 جهان ارتقا داد.

به گزارش روابط عمومي وزارت علوم ،  دكتر كامران دانشجو با اشاره به رتبه اول علمي  ايران در منطقه خاورميانه  در تبين پيشرفت هاي آموزش عالي كشور گفت : در سال 1384 جمهوري اسلامي ايران سه دهم درصد توليد علم دنيا  را در دست داشت كه اين ميزان در سال91 تاكنون  به 1/2دهم درصد افزايش يافته است  و به عبارتي 7برابرشده است درحاليكه جمعيت ايران  تنها يك درصد جمعيت دنياست،  لذا توليد علم ما  از درصد جمعيت ما  در دنيا بالاتر است.

وي با اشاره به سرعت رشد 11الي 13 برابري  توليد در  علم ايران نسبت به دنيا گفت : از لحاظ سرعت  رشد توليد علم ايران در دنيا رتبه نخست را دارد ودر سال 2012 در نمايه اسكوپوس بيش از 37000 مقاله توسط  جامعه دانشگاهي  ايران ثبت شده است ، همچنين  ايران درسال2012 در اين نمايه رتبه 17جهان را داشت كه در سال 2013تاكنون با توليد بيش از 6000مقاله در جايگاه پانزدهم جهان قرار دارد .

دكتر دانشجو افزود : در سال 2012 در پايگاه علمي ISI بيش از 26609 مقاله  توسط  دانشمندان كشورمان ثبت شد و  ايران در رتبه 20جهان قرار داشت كه  از آغاز سال 2013 ميلادي تاكنون با توليد حدود 3000مقاله در جايگاه 17دنيا قرار دارد در حاليكه تركيه بعنوان رقيب اصلي منطقه اي ايران در جايگاه 19جهان جاي گرفته است.

وي با اعلام اينكه در سال  2012 بيش از 70هزار مقاله  بدون تكرار توسط دانشمندان ايراني در مجلات معتبر جهاني و در پايگاههاي علمي  IsI،  SCOPUS  و  isc  ثبت شده است  گفت : اين ميزان پيشرفت نشان مي دهد دانشگاههاي ما با جديت بدنبال توليد علم هستند واين كار توانمندي اعضاي هيات علمي دانشگاهها و هوش بالاي دانشجويان ايراني  را نمايان مي سازد.

وزير علوم افزود : رشد توليد علم همچنين متاثر از توسعه تحصيلات تكميلي دانشگاهها است زيرا بخش زيادي از اين مقالات با همكاري اعضاي هيات علمي و دانشجويان دوره هاي تحصيلات تكميلي و از پايان نامه هاي دانشگاهي  استخراج مي شود.

وي گفت : همچنين ضريب تاثير و ارجاع به مقالات ايراني نيز رشد داشته است كه كيفيت اين مقالات را نشان مي دهد.