دانشجو و دانشگاه از دیدگاه مقام معظم رهبری

*بنده طرفدار دانشگاهى هستم که اصولى، اعتلاطلب، روبه‏مردم، فعّال و از لحاظ علمى و فکرى پُرنشاط باشد.

*دانشگاه بايد دائم نردبان تعالى را طى کند و پيش برود.

*نسل جوان دانشجو اجازه نخواهد داد که دانشگاه خانه امن دشمنان اين ملت و فريب‏خوردگان بيگانه شود.

*خودسازى فکرى و اخلاقى و انقلابىِ درونىِ دانشجويان يک فريضه است.

*بايد محصول دانشگاههاى ما، انقلابىِ مثبت، انقلابىِ فعّال، انقلابىِ مسؤول، انقلابىِ متعهّد و اميدوار باشد.

*دانشگاه در نظام جمهورى اسلامى و در پيگيرى همه هدفهاى آن، يک نقش اساسى دارد.

*يک ملت و نسل جوان دانشجو بداند که هميشه نبايد شاگرد ماند و دست نياز براى توليد علمى ديگران دراز کرد؛ بايد به توليد علم پرداخت.

*هر چيزى که مزاحم علم و آگاهى باشد، جايش در دانشگاه نيست.

*محيط دانشگاه، محيط باليدن شخصيتها، جوشيدن استعدادها و بروز و ظهور نقاط درخشانِ پنهان در شخصيت انسان است.

*محيط دانشگاه را محيط بسيج علمى و سياسى و فکرى و اخلاقى قرار دهيد.

*اکنون دانشگاه به تلاش براى پيشرفت علمى و رشد فکرى و نورانيت معنوى روزافزون بيش از هميشه نيازمند است.

*براى جوان دانشجو هيچ فسادى بالاتر و خطرناکتر از خلاء ايمان آگاهانه نيست و اين است که زمينه‌ى همه‌ى فسادها و انحرافها را فراهم مى‌آورد.

*به‌هرحال نسل جوان دانشجو اگر به علم بپردازد و دانشجو باشد، اين تعيين‌کننده‌ى شناسنامه‌ى ملت ما در بيست، سى سال ديگر است.