متنی در مدح و ستایش بی بی دو عالم مادر حضرت فاطمه زهرا (س)

بسمه تعالي

حضرت فاطمه زهرا (س) دختر نبي مكرم اسلام و حضرت خديجه ، بانوي بلند مرتبه بيت رسالت و نبوت ، چهارمين دختر پيامبر اسلام است كه ملقب به زهرا ، صديقه ، طاهره ، مباركه ، راضيه ، مرضيه، محدثه و بتول مي باشد . بيشتر محدثين شيعه ولادت پر بركت آن بانوي بزرگ دو جهان را در بيستم جمادي الثاني سال پنجم بعثت در مكه مكرمه مي دانند ، ولي جمعي از محدثين اهل سنت ميلاد مبارك آن حضرت را پنج سال قبل از بعثت نقل نموده اند گر چه اقوال ديگري نيز در بين شيعه و اهل سنت وجود دارد كه هر چند از نظر تاريخي با ارزش و قابل بحث است ، اما از نظر تحليل شخصيتها چندان مهم به نظر نمي رسد كه شخصيتهاي چنين هرگز نمي ميرند و هميشه با تاريخ زنده اند. پرورش زهرا اطهر (س) در كنار رسول خدا و در خانه نبوت بود، خانه اي كه محل نزول وحي و آيه هاي قرآن است ، آنجا كه نخستين گروه از مسلمانان به يكتايي خدا ايمان آوردند و بر ايمان خويش استوار ماندند. آن سالها در سراسر عربستان و همه جهان تنها خانه اي بود كه بانگ ا... اكبر از آن بر مي خاست و زهرا تنها دختر خردسال مكه بود كه چنين جنب و جوشي را در كنار خود مي ديد. او دوران خردسالي را به تنهايي مي گزراند ، دو خواهر او رقيه و كلثوم ساليان چند از او بزرگتر بودند، شايد اين تنهايي هم يكي از انگيزه ها بوده است كه بايد از دوران كودكي همه توجه وي به رياضت هاي جسماني و آموزشهاي روحاني معطوف گردد. حضرت زهرا (ع) بعد از ازدواج با علي (ع) بعنوان بانوي نمونه بر تارك قرون و اعصار درخشيد و ام الائمه همچنان كه در زندگي زناشوئي و تربيت فرزنداني چون حسنين و زينبين نمونه بود در عبادت و بندگي ، رشادت و فداكاري ،صلابت و پايداري ، ايثار و از خود گذشتگي ، مبارزه و ظلم ستيزي، فصاحت و روشنگري ، بلاغت و حق ستايي نيز نمونه بود. هنگامي كه از كارهاي خانه فراغت مي يافت به عبادت مي پرداخت ، به نماز ، دعا، تضرع به درگاه خدا، آن هم نه براي خود بلكه براي ديگران. امام صادق (ع) از اجداد خويش از حسن ابن علي روايت كرده است كه : مادرم شبهاي جمعه را تا بامداد در محراب عبادت مي ايستاد و چون دست بر دعا بر مي داشت مردان و زنان با ايمان را دعا مي كرد، اما درباره خود چيزي نمي گفت. روزي بدو گفتم مادر ! چرا براي خود نيز مانند ديگران دعا نمي كني ؟ فرمود فرزندم همسايه مقدم است. افسوس كه اين بانوي دو عالم ، مظهر تجلي فضيلتها و مهرباني ها در ميان مردمان كينه توز و جهالت پيشه خيلي زود به ابرهاي تيره ستم مبتلا شد . آن روز در حالي كه سر پيامبر بر دامان علي (ع) بود فاطمه و حسن و حسين بر صورت نازنين آن حضرت نگاه مي كردند و مي گريستند ، چشمهاي حقيقت بينش بسته و زبان حقگويش خاموش گشت و روحش به عالم ابدي پرواز نمود. با رحلت رسول اكرم غم و اندوه هاي جهان بر حضرت فاطمه رو آورد ، فاطمه اي كه دوران عمرش را با گرفتاري و غصه به سر برده و تنها دلخوشي او وجود پدر بزرگوارش بود با پيش آمدن اين حادثه تلخ كاخ اميد و آروزهايش يك مرتبه واژگون شد . در همان حال كه در فوت جانگداز پدر مهربانش گريه و نوحه سرايي مي نمود و علي (ع) به مقدمات كفن و دفن اشتغال داشت خبر رسيد كه گروهي از مسلمانان در سقيفه بني ساعده انجمن كرده اند ، تا در باره تعيين جانشين پيامبر تصميم بگيرند اما طولي نكشيد خبر ثانوي رسيد كه جانشين برگزيدند اين خبر ناگهاني در آن بحران غم و غصه ، گريه و ناله ، علي و فاطمه را تكان داد . سبحان ا... مگر پدر من علي را جانشين خود قرار نداده؟! مگر چند ماه قبل ، در اجتماع بزرگ غدير خم او را به خلافت تعيين نكرد ، مجاهدات و فداكاري هاي شوهرم قابل انكار است؟ مگر مقام علي (ع) را كسي مي تواند انكار كند ، كه پدرم او را از كودكي تحت تعليم و تربيت قرار داد و علوم گرانبهاي نبوت را به او سپرد تا هدفش را تعقيب نمايد . خدايا عاقبت اسلام چه مي شود ؟ اسلام به وجود رهبري نيازمند است كه از مقام عصمت برخوردار باشد تا دچار انحراف و لغزش نگردد. آه مسلمين در چه مسير خطر ناك و غلطي افتاده اند. آري فاطمه اطهر در مبارزات سه ماهه خود همه مؤلفه هاي مبارزه را در هم آميخت و به استقبال خطر رفت تا خفتگان را بيدار و خود خواهان و خود پرستان و غاصبان ولايت را رسوا و به همه مردم اتمام حجت نمايد، ولي!! از درد سخن گفتن و از درد شنيدن با مردم بي درد نداني كه چه دردي است دريغا، كه اين مصداق حديث لولاك ، كوثر آفرييننده افلاك، طه و ياسين سند تابناك، الگو و اسوه جامع براي بشر تا روز ميعاد ، در ميان شعله هاي نفاق ، خود بيني و بيداد، با نبرد اشك و آه سوزناك به لقا رب و پدر مهربان شتافت.

هاشمي