گردهمایی اساتید مشاور شاهد و ایثارگر مراکز آموزش عالی استان دانشگاه ایلام-خرداد 87

دكتر قرباني رئيس دانشگاه ايلام در اين گردهمايي كه با حضور مدير كل آموزش عالي بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور سخن مي گفت با بيان اينكه فرزندان شهدا متصل به شجره طيبه شهدا هستند اظهار داشت : فرزندان شهدا برگردن همه ما حق دارند ، اگر هزينه اي براي آنها انجام دهيم نبايد به گونه اي مطرح كنيم كه بوي منت گذاري از آن به مشام برسد . ايشان افزود هر امري داراي ركن است و فرزندان شهداء براي اين ملت و نظام ركن خويش را يعني پدران را از دست داده اند . آن كسي كه مي توانست در تكميل شخصيتشان مؤثر باشد ، كسي كه مي توانست مايه دلگرمي آنها در زندگي باشد در حالي كه براي رضاي الهي او را از دست داده اند و در حقيقت اينان ، ذي حقان برگردن ما و نظام اسلامي هستند  .

دكتر قرباني ادامه داد : ما هميشه بدهكار شهدا هستيم و هرگز نبايد به نگاه امتياز ويژه و بزرگ بيني به اين منظور نگاه كنيم زيرا كدامين هزينه مي تواند جاي گرم پدر را در خانواده پر كند ، در هر كشور و نظامي افراد خاص انتخاب مي شوند براي حفاظت از سرزمين هايشان ، نظام اسلامي نيز بر روي شهدا سرمايه گذاري كرده است تا صحنه گردان آينده كشور و نظام باشند . كساني كه براي حفظ دين و ميهن ، عزيزترين سرمايه زندگي خويش را يعني جانشان را بر طبق اخلاص نهادند . ايشان افزود : جمهوري اسلامي ايران كه دشمنان زيادي در جهان دارد و پرچمدار حكومتي است كه مقدمة حكومت حضرت ولي عصر (عج) در جهان به شمار مي رود و در نگاه غرب كشوري كه مي تواند به عنوان منشأ تحركات عديده و خطر بالقوه براي آينده غرب استكباري مطرح باشد ، لذا ضرورت دارد كه اين كشور بر نيروهاي خاص سرمايه گذاري كند تا در آينده پرچم اين نظام مقدس هيچگاه بر زمين نيافتد . يكي از سياستهاي مهم نظام هم بايد اين باشد. حال چه كساني بهتر از فرزندان شهدا كه انقلاب را از خود مي دانند و خون پدرانشان را به پاي نهال انقلاب ريخته شده مي بينند مي توانند از اين انقلاب و نظام پاسداري كنند و ما بايد بر چنين فرزنداني افتخار كنيم .

دكتر قرباني بر ضرورت توجه به فرزندان شهداء تأكيد كرد و گفت : جاي تأسف براي نظام خواهد بود كه اگر فرزندان شهداء در فرآيند رشد خود به جايي برسند كه به آرمانهاي پدرانشان و انقلاب بي تفاوت باشند . ايشان افزود : الحمدلله فرزندان شهداء در حال حاضر در تمام زمينه هاي علمي و معنوي فعال هستند و اين موفقيت بسيار بزرگي است . و بايد طوري برنامه ريزي كنيم كه فرزندان شهداء به جايگاه واقعي كه بايد داشته باشند برسند . مدير كل آموزش عالي بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور سخنران بعدي اين نشست بود كه گفت : تنها دو صدم درصد ظرفيت دانشگاه ها براي ايثارگران استفاده مي شود .

دكتر رضا صحرايي افزود : طبق قانون تسهيل ورود رزمندگان و جهادگران به دانشگاهها ، 40 درصد اصل ظرفيت دانشگاهها به رزمندگان و پنج درصد مازاد ظرفيت بايد براي ورود فرزندان شاهد به دانشگاهها اختصاص يابد .

وي گفت : متأسفانه از مجموع اين دو مورد بالا تنها دو صدم درصد استفاده مي شود كه موجب فشار عاطفي به جامعه ايثارگران شده است .

وي اضافه كرد: فرزندان شاهد و ساير ايثارگران نه تنها از استفاده كامل اين ظرفيت محرومند بلكه ساير افراد عادي جامعه از اين ظرفيت استفاده مي كنند .

صحرايي گفت : اصلاح قانون تسهيل ورود دانشجويان شاهد و ايثارگر از دستور كار اين بنياد خارج و بر ابلاغ به دولت ارايه شده است كه در صورت توافق اين مشكل مرتفع خواهد شد . وي با ذكر اينكه هم اكنون بيشترين آمار ايثارگران ورودي دانشگاهها را فرزندان جانبازان 25 تا 49 درصد تشكيل مي دهند گفت : اين در حالي است كه اين افراد از هيچگونه سهميه تسهيل براي ورود به دانشگاهها را شامل فرزندان شهداء و جانبازان بالاي 50 درصد و فرزندان آزادگان عنوان كرد .