پروژه تحقیقاتی استادیار دانشگاه ایلام به عنوان طرح کشوری ‌برگزیده وزارت علوم انتخاب شد

پروژه تحقيقاتي دکتر عليرضا حسيني استاديار دانشگاه ايلام با عنوان «بررسي علل کاهش کيفيت آب رودخانه دويرج و ارايه راهکارهاي علاج بخشي» به عنوان طرح برگزيده کشوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري انتخاب گرديد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، رودخانه دويرج يکي از رودخانه‌هاي غرب کشور محسوب مي‌شود.مساحت حوضه آبريز اين رودخانه در بالادست سد مخزني دويرج حدود 1200  کيلومتر مربع است. در بازه‌اي از رودخانه، به دليل عوامل ليتولوژي، تکتونيکي و تراوش مواد هيدروکربني، کيفيت آب رودخانه به شدت کاهش يافته و کيفيت آب مخزن را تحت تأثير قرار داده است. در اين پژوهش، کيفيت آب ورودي در محل تلقي زير شاخه‌ها در 20 زير حوضه و در طول رودخانه‌ي اصلي به مدت يک سال پايش شده است. هدايت الکتريکي آب رودخانه در بازه‌اي به طول حدود 100 کيلومتر از حدود 500 تا 7000 ميکروموس بر سانتي متر تغيير مي‌کند. در اين بررسي نقاط آلاينده و تأثير هر يک در کاهش کيفيت آب رودخانه، تعيين و راهکارهاي اوليه براي بهبود کيفيت آن ارايه گرديد.

از مهمترين دستاوردهاي اين طرح پژوهشي، شناسايي نقاط آلاينده و تأثير هر يک بر کاهش کيفيت آب رودخانه و ارايه راهکارهاي اوليه‌ي علاج بخشي مي‌باشد.

شايان ذکر است، دکتر حسيني عضو هيأت علمي دانشکده کشاورزي اين پروژه تحقياتي را براي شرکت آب منطقه‌اي آب ايلام تدوين کرده است.

لينک کتاب طرح‌هاي صنعتي ‌برگزيده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در سال 1401: http://file:///C:/Users/a.ghobadi/Desktop/7f81ea17-2f50-4dca-8200-bc8beea95aa8.pdf