سه شنبه‌های کتاب دانشگاه ایلام (معرفی کتب تألیفی و ترجمه‌ای اعضای هیئت علمی دانشگاه ایلام)

عنوان کتاب : سادات در هند
مؤلف : دکتر سياوش ياري دانشيار دانشگاه ايلام و خانم ليلا خداداي

کتاب سادات در هند تأليف دکتر سياوش ياري دانشيار دانشگاه ايلام و ليلا خدادادي، در 419 صفحه و 8 فصل توسط دانشگاه ايلام و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

کتاب حاضر به بررسي نقش و جايگاه سادات در جامعه هند از ورود اسلام تا اواخر گورکانيان مي‌پردازد. اگر چه اسلام در پي حملات نظامي مسلمانان وارد شبه‌ قاره شد، اما آنچه موجب نشر و ترويج اسلام و تمدن اسلامي در اين سرزمين شد، عوامل پيدا و پنهان ديگر، از جمله فعاليت اقشار غيرنظامي همچون تجار، صوفيان، علما و سادات بود، که در نهايت منجر به تعميق و تثبيت فرهنگ و تمدن اسلامي و شکل‌گيري حکومت‌هاي اسلامي قدرتمندي همچون گورکانيان گرديد. طبقة سادات با توجه به منزلت ديني و جايگاه اجتماعي خود بين گروه‌هاي مختلف، نفوذ داشتند. آنان در شبه‌قاره، از جايگاه والايي برخوردار بودند و از اين موقعيت، براي نشر و گسترش اسلام و تشيع بهره بردند. سادات با درايت، کارداني و توانايي علمي و حتي اداري خود، به جايگاه‌هاي والايي در بدنه سياسي و اجتماعي هند دست يافتند و در برخي ادوار، موفق به تشکيل دولت شدند، که در اين پژوهش به تفصيل به آن پرداخته شده است.

سه‌شنبه هر هفته، ما را با معرفي کتب منتشر شده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ايلام همراهي کنيد.

روابط عمومي دانشگاه ايلام