مراحل ثبت ایده در سامانه ایده‌ها و نیازها (نان)

يکي از برنامه‌هاي مهم پيشنهادي دکتر زلفي گل وزير علوم، تحقيقات و فنآوري به مجلس شوراي اسلامي ايجاد نظام ملي پيشنهادها جهت ثبت و نمايه‌سازي نيازهاي مختلف جامعه و در نتيجه سوق دادن بخش عمده‌اي از فعاليت‌هاي پژوهشي در جهت رفع نيازها و مشکلات جاري کشور بود. با ايجاد اين بانک اطلاعاتي متمرکز، زنجيره پژوهش، فنآوري و نوآوري تکميل شده و با هدفمند و نياز محور کردن بخش مهمي از فعاليت‌هاي پژوهشي در جهت رفع نيازها، کشور در مسير توسعه همه جانبه علمي قرار خواهد گرفت.

لينک سامانه نان (نظام ايده‌ها و نيازها)https://nan.ac/

اين سامانه يکي از ابزارهاي قدرتمند جهت ايجاد نظام ملي نوآوري مبتني بر ايجاد ارتباط مستقيم بين نيازهاي جامعه، صنايع خصوصي دولتي و پژوهشگران، شرکت‌هاي دانش بنيان و خلاق، پارک‌هاي علم و فناوري و مراکز رشد خواهد بود.

از اهداف اصلي اجراي اين طرح علاوه بر کاربردي کردن تحقيقات مراکز علمي برانگيختن احساس مشارکت تمام آحاد کشور و ايجاد طوفان فکري ملي در ساختن ايراني آباد و توسعه يافته است.

با ايجاد اين بانک اطلاعاتي متمرکز زنجيره پژوهش فناوري و نوآوري تکميل شده و با هدفمند و نياز محوري کردن بخش مهمي از فعاليت‌هاي پژوهشي در جهت رفع نيازها کشور در مسير توسعه همه جانبه علمي قرار خواهد گرفت؛ در عملياتي کردن اين طرح شده از فن آوري‌هاي به روز در حوزه مهندسي نرم‌افزار، هوش مصنوعي، پايگاه داده، شبکه و امنيت بهره برد.

مراحل ثبت ايده در سامانه «نان» شامل انتخاب نياز، ثبت اطلاعات، تأييد اطلاعات و صدور گواهي است.

فرآيندها و برآيندهاي سامانه «نان» شامل موارد زير است:

1-ايجاد طوفان فکري در کمک به حل مسائل کشور و جلوگيري از هدر رفت سرمايه‌ها در اجراي طرح‌هاي کلان

2-ارتباط با ساختار سيستم ثبت اختراعات و بورس ايده

3-انجام تحقيقات نياز محور

4- آگاهي، طبقه‌بندي و اولويت‌بندي نيازهاي واردات (گمرک)، صنعت، دولت، جامعه و رتبه‌بندي دانشگاه‌ها

5- افزايش اعتماد صنعت، دولت و جامعه به علم و دانش و ايجاد مطالبه اجتماعي ارتباط با دانشگاه‌ها

6- تدوين نظام‌مند و پوياي اولويت‌هاي تحقيقاتي و ترسيم نقشه جامع نياز – توانمندي، صنعتي – دانشگاهي کشور

7- امکان رويت، تحليل، نقد و بهره‌گيري ايده – نيازها توسط عموم مردم و پايش و رتبه‌بندي پژوهشگران

گزارشات تحليلي سامانه «نان» شامل آمار ايده و نياز ثبت شده به تفکيک هر استان براي هر سال، گراف ارتباطي فعالان ارايه نياز يا ايده (ارتباط با دانشگاه صنعت)، چالش‌هاي پيش روي عملياتي کردن سامانه «نان»، اقدامات و برنامه ريزي‌هاي انجام شده تاکنون، زمانبندي و فازبندي اجراي طرح، وضعيت ارتباط سامانه‌اي با ساير نهادها و نيازهاي جمع آوري شده تاکنون از شرکت‌ها و نهادها در «نان» ديگر بخش‌هاي گزارش وزارت علوم، تحقيقات و فناوري را تشکيل مي‌دهند.