جلسه هماهنگی مراسم معنوی اعتکاف برگزار شد

جلسه هماهنگي مراسم معنوي اعتکاف برگزار شد

به گزارش روابط عمومي، حجت الاسلام سيدمحمدباقر هاشمي، معاون نهاد دانشگاههاي ايلام درجلسه اي که به منظور هماهنگي و انجام اقدامات لازم براي برگزاري مراسم معنوي اعتکاف برگزار شد، گفت: اعتکاف را فرصت مناسب و فصلي براي ريزش باران رحمت، شستن آلودگي هاي گناه، پاک نمودن نامه اعمال، نوراني ساختن دل، صفا بخشيدن به روح بازگشت به اصل خويشتن است.

وي با بيان اينکه اعتکاف، اصلي است که با نفخت فيه من روحي بر ملک شرافت يافت و با تبارک الله احسن الخالقين خلقت خير المخلوقين را بر تن کرده است، افزود: اعتکاف تمرين بريدن از ظاهر و سفر به حقيقت است و اينکه اعتکاف هم حج است هم جهاد و اهم امر به معروف، و يک رفتار فردي نيست بلکه يک راهبرد « اصلاح فرد و محيط »است در عين خلوت، جلوت است در عين کناره گيري، حضور در جمع است در عين خود سازي، ديگر سازي است.

معاون نهاد دانشگاه ايلام با تأکيد بر توجه به آسيب هاي احتمالي در برنامه اعتکاف و ضرورت برنامه ريزي به برخي آسيب ها اشاره کرده و اظهار داشتند: فقدان برنامه ريزي مناسب و از پيش طراحي شده متنساب با حال و هواي معنوي اعتکاف که معتکفين را در تمامي ساعات و لحظه ها پشتيباني کند، ضعف کيفي محتواي برنامه ها به ويزه سخنراني و نشست هاي ديني، وجود رابطه مريد و مراد بازي ها، غلبه رويکرد هاي علمي ،سياسي، اجتماعي، عرفاني،و ...به بعد عبادي و تربيتي، تزاحم خلوت و جلوت، رفيق بازي هاي مانع خلوت پربار، فقدان آرامش و سکوت مناسب اعتکاف و غلبه دغدغه امکانات مادي و رفاهي بر محتوارا از جمله آسيب هاي احتمالي در برنامه اعتکاف برشمردند که بايدد از بروز انان جلوگيري شود.

حجت الاسلام هاشمي با اشاره برروند پيگيري بحث اعتکاف در اين نهاد اظهار داشت: برگزاري جلسات استاني اعتکاف با حضور تمامي اعضا و نمايندگان فرهنگي و کميته اعتکاف، برگزاري جلسات همفکري با دفاتر نهاد استان جهت پيگيري فعاليتها و تبادل نظرات و بيان ديدگاهها، پخش تيزر اعتکاف دانشجويي از طريق صدا و سيما در زمان هاي مناسب، استفاده از ظرفيتها و پتانسيل هاي موجود در دانشگاهها، کانونهاي فعال، انجمن هاي علمي، هيأت و تشکلها، تشکيل کميته نظارتي در دفاتر برگزار کننده اعتکاف، تهيه گزارش از مراسم اعتکاف و جمع بندي و اطلاع رساني به مراکز و دستگاههاي فرهنگي استان و گزارش دهي به نهاد مرکز، از جمله اقداماتي است که در راستاي برگزاري اين آيين معنوي صورت گرفته است.

معاون نهاد رهبري دانشگاه ايلام، با تبيين اهداف مد نظر درتشکيل ستاد مرکزي اعتکاف بيان کرد: سياستگذاري، برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر حسن اجراي برنامه اعتکاف

تعيين مسئولين بخش هاي مختلف اعتکاف، تدوين و ابلاغ شرح وظايف مسئولين بخش هاي مختلف، دريافت، بررسي و تأييد برنامه و بودجه مسئولين بخش هاي مختلف،تمهيد مقدمات لازم براي مديريت بحران از جمله اهداف تشکيل ستاد مرکزي اعتکاف بوده است.

وي با ذکر نکاتي درباره نحوه تبليغات، آماده سازي زمينه در رابطه با هر چه بهتر برگزار شدن اعتکاف دانشگاهيان گفت: شروع تبيلغات از 18/1/95 با نصب پلاکارد، برگزاري جلسات جذاب در مسجد دانشگاه خوابگاه ، زير نويسي، تبيين احکام، سازمان دهي خادمين اعتکاف، انجام گرفت و با انجام تعميرات و کارهاي عمراني پيش از فرا رسيدن زمان اعتکاف، غبار روبي و آذين بندي و زيبا سازي فضاي مسجد، تأمين نيازهاي بهداشتي و خوراکي، تأمين سيستم هاي صوتي و تصويري با کيفيت، آماده سازي آشپزخانه و امکانات و تجهيزات مناسب و کافي، آماده سازي ، تجهيز و تنظيف سرويس هاي بهداشتي و حمام، مهر، قرآن ، مفاتيح ، رساله ، کتابخانه کوچک با حال و هواي اعتکاف، امکانات و فضاي مناسب را براي برگزاري اين مراسم فراهم نمائيم.

حجت الاسلام هاشمي، حفظ سوره حجرات ، محفل انس ، کارگاه نماز، مباحث اعتقادي ، کرسي آزاد انديشي ، مباحث موضوعي قرآني را از جمله برنامه هاي فوق برنامه اين مراسم اعلام کرد.

لازم به دکر است که مراسم معنوي اعتکاف با حضور بيش از 200 نفر از دانشجويان دانشگاه ايلام در مسجد الغدير اين مرکز آموزش عالي برگزار خواهد شد.