اولین نشست شورای راهبردی ستاد بزرگداشت روزجهانی معماری و شهرسازی استان ایلام برگزارشد

به گزارش روابط عمومي، اولين نشست شوراي راهبردي ستاد بزرگداشت روزجهاني معماري و شهرسازي استان ايلام با حضور اعضاء شورا در دانشگاه ايلام برگزار شد.

دکتر علي‌اکبري، رييس دانشگاه ايلام و رييس ستاد گراميداشت روز جهاني معماري و شهرسازي استان ايلام در اولين نشست شوراي راهبردي ستاد بزرگداشت روزجهاني معماري و شهرسازي استان ايلام  ضمن تسليت ايام سوگواري سيد و سالار شهيدان و خير مقدم به شرکت کنندگان در اين نشست، بيان داشت: همانطور که همه ي همکاران دانشگاهي و دوستان در حوزه‌ي تخصصي عمران، معماري و شهرسازي استحضار داريد دانشگاه بايد در يک زمان هايي وظيفه ي خود را نسبت به جامعه ايفا کند و اين وظيفه بعضي وقت ها ممکن است بيش از برگزاري کلاس درس و اعطاي مدرک تحصيلي باشد.

رييس ستاد گراميداشت روز جهاني معماري و شهرسازي استان ايلام افزود: يکي از انتظاراتي که بعضي از دوستان از دانشگاه دارند و برآورده نشده همين بخش فرهنگ ‌سازي، تعميق باورها و در واقع آماده کردن جامعه براي پذيرش ديدگاه‌هاي علمي مي باشد به همين خاطر امروز دور هم جمع شديم تا براي يک مناسبت هم‌انديشي کنيم. از طرفي دوستان عزيز مستحضرند که فلسفه نام گذاري‌ها ايجاد حساسيت است و متناسب با اين حساسيت‌ها ، اقداماتي براي بهتر شدن اوضاع انجام شود، عليرغم اينکه بنده در اين حوزه تخصصي ندارم اما معماري و شهرسازي بخشي از زندگي ماست چه بسا برخي رفتارهايي که ما در جوامع داريم ناشي از تحميل شرايط محيطي است.

دکتر علي‌اکبري اظهار داشت: بنا بر وجود چند ساله‌ي رشته ي معماري و شهرسازي در دانشگاه‌ها، به جز برخي موارد خاص معماري ، مجموعه‌ي معماري و شهرسازي مورد رضايت نيست اما آن موارد خاص نشان ‌دهنده‌ي وجود قابليت مي باشد. همه ميدانيم در دنيا بحث هويت يکي از مقولات است و در مواقعي حتي نماي خانه ها به سليقه ي صاحب خانه نيست تا هماهنگي لازم حفظ شود.

دکتر علي‌اکبري، رييس دانشگاه ايلام گفت: امروز در راستاي ماموريتي که به دانشگاه محول شده، براي اقدام در اين زمينه  دانشگاه دکتر خداکرمي را به عنوان دبير ستاد گراميداشت روز جهاني معماري و شهرسازي استان ايلام معرفي مي نمايد، ضمن اينکه مي دانم هر کاري صورت گيرد بدون همکاري و مشارکت همه غير ممکن است. اميدوارم به بهانه‌ي اين روز، حساسيت بخش‌هاي مرتبط را در خصوص توجه به معماري و شهرسازي بالا ببريم و اگر هم تواني داريم با هم‌افزايي به معماري و شهرسازي استان کمک کنيم.

دکتر خدا کرمي عضو هيأت علمي دانشکده فني و مهندسي،دبير ستاد گراميداشت روز جهاني معماري و شهرسازي استان ايلام ا ضمن خيرمقدم به حاضرين در سخناني بيان داشت: هدف اين برنامه اين است که اين برنامه يک برنامه‌ي ترويجي باشد و مسئوليت آن بين ارگان ها، سازمان ها و نهادهاي مرتبط با معماري و شهرسازي استان توزيع شود.

وي افزود: بنياد علمي- پژوهشي به نام بنياد جهاني معماري و شهرسازي با بيش از 100 عضو وجود دارد که اين بنياد يک بنياد مردم نهاد و غير دولتي است و از آنجا که ايران هم عضو اين بنياد است به دنبال ترويج اهداف اين بنياد مي باشد که يکي از اهداف آن بزرگداشت روز جهاني معمار و شهرسازي است و آنچه که ما در ايلام در پي آن هستيم برپايي برنامه ايست که مشارکت دو بخش دولتي وخصوصي را در پي داشته باشد در نهايت در اين دو بخش دغدغه ها توزيع  و راه حل هايي براي آنها مطرح شود.

دبير ستاد گراميداشت روز جهاني معماري و شهرسازي استان ايلام اظهار داشت: در هر استان يک رئيس ستاد است که الزاما رئيس دانشگاه ملي آن استان بايد باشد اين نهاد ميخواهد از طريق وزارت علوم برنامه اش را پياده سازي کند ولي هدف اين نيست که دانشگاه مجري و مسئول تمام قد باشد. و آنچه مهم است توزيع مسئوليت است و براي اينکه اين اتفاق بيفتد در کنار رياست ستاد استاني يک دبير استاني انتخاب مي شود.

دکتر خدا کرمي گفت: اولين وظيفه در اين حوزه تشکيل شوراي راهبردي است که اعضاي آن شورا بايد از دو بخش خصوصي ودولتي انتخاب شوند. طبق پيشنهاد خود بنياد ما دوستان را به عنوان اعضاء شوراي راهبردي دعوت کرديم.اگر بخواهيم اعضا را بصورت کلي معرفي کنيم کليه ي نهاد ها، سازمان ها و ارگان هاي در گير با معماري و شهرسازي و همچنين کليه ي بنيادهاي دولتي بايد عضو اين شورا باشند. برنامه اي که براي اين روز طراحي شده برنامه ي همايش يک روزه مي باشد که در کنار آن برگزاري کارگاه هاي آموزشي، مسابقه و نمايشگاه نيز بخشي از اين فعاليت است.

در ادامه اين نشست اعضاي شوراي راهبردي ستاد بزرگداشت روزجهاني معماري و شهرسازي استان ايلام در سخناني نظرات و پيشنهادات  خود را بيان داشتند.

شايان ذکر است اعضاي اين شورا  را رييس دانشگاه ايلام (رييس ستاد)، دبير ستاد، مدير کل امور شهري استانداري ايلام، مدير کل حفاظت محيط زيست استان ايلام، مدير کل صدا و سيماي استان ايلام، شهردار ايلام، مدير کل راه و شهرسازي استان ايلام، مدير کل ميراث فرهنگي استان ايلام، مدير گروه معماري دانشگاه پيام نور،   رييس انجمن انبوه سازان استان ايلام، دبير انجمن پيمانکاران استان ايلام، معاونت پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي ايلام، رييس شوراي شهر ايلام، معاونت پژوهشي دانشگاه پيام نور ايلام، معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات درماني ايلام، معاون پژوهشي مؤسسه غير انتفاعي باختر ايلام، مدير گروه دانشجويان ارشد معماري دانشگاه آزاد اسلامي ايلام، مدير گروه معماري دانشگاه آزاد اسلامي ايلام، معاونت پژوهشي پارک علم و فناوري ايلام، مدير گروه معماري دانشگاه پيام نور ايلام، معاونت امور عمراني استانداري، رياست سازمان نظام مهندسي استان ايلام ، مدير گروه معماري دانشگاه ايلام تشکيل مي دهند.