کرونا هراسی!

متأسفانه انتشار اخبار مربوط به کرونا ويروس موجبات ترس، نگراني و اضطاب افراد جامعه را فراهم کرده، لذا خوانندگان عزير را به توجه به نکات ذيل دعوت مي‌نمايم:

دکتر سارا آزادي روانشناس و رئيس مرکز بهداشت، مشاوره و درمان دانشگاه ايلام

1-اخبار را از يک مرجع متخصص موثق دريافت کنيد، نه از پست‌هاي اکانت‌هايي که هيچ منبع علمي موثقي ندارند و در فکر شايعه پراکني يا منفعت شخصي‌شان هستند.

2-تبعات شايعات کرونايي اين است که شما مرز بين راست و دروغ را گم مي‌کنيد و اعتمادتان را از دست مي‌دهيد. اگر متخصصي هم بيايد به شما بگويد که وضعيت چندان هم بحراني نيست هرگز باور نمي‌کنيد.
تصور شما اين خواهد بود که همه قصد فريب‌تان را دارند و شما در يک وضعيت نگراني و درماندگي تنها مانده‌ايد.

3-توجه کنيم که برخورد ما با اين بيماري نيز بايد مانند ديگر بيماري‌هاي ويروسي باشد و فقط مراقبت‌هاي لازم را انجام دهيم. پس تمرکز بي‌جا ممنوع!

4-در شرايط نااميدي و اضطراب و احساس تنهايي و درماندگي همه افراد از مهربان‌ترين فرد در کنارشان آرامش مي‌گيرد و در صورت دسترسي با يک روانشناس صحبت کنيد.

5-دانشجويان عزيز در خوابگاه‌ها هم بايد از اخبار و افکار منفي و تضعيف روحيه هم خوابگاهي ها اجتناب کنند و محيط را شاد نگه دارن. همکاران عزيز نيز سعي کنند به همديگر انرژي مثبت دهند.

6-اين خيلي مهم است هر خبري که در اختيارمان قرار گرفت را باور نکنيم. به اصطلاح بايد ابتدا آن را سبک سنگين کنيم. آن را با اخباري که از منابع موثق شنيده‌ايم مقايسه بکنيم. خود مديريتي بکارگيري عقلانيت در برابر شايعه‌ها است.

7-اينم مد نظر داشته باشيد که خيلي‌ها رنجي که از استرس اين بيماري مي‌کشند، بيشتر از خود بيماري است و زندگي فرد را دچار اختلال مي‌کند لذا مد نظر داشته باشين که پيشگيري و مراقبت‌هاي بهداشتي کافي است.

8-کساني که بيمار مي‌شوند و در قرنطينه قرار مي‌گيرند، بجاي افکار منفي و پيگيري اخبار فضاي مجازي اوقات خود را با خواندن کتاب و ديدن فيلم سپري کنند.

9-کساني که مبتلا شدن و دوره بيماري را گذرانده و درمان شده‌اند بايد با افکار مثبت سعي در آرام نمودن ديگران و مخصوصاً بيماران داشته باشند.

هفت عبارت نيرو بخش که در زمان‌هاي سختي بايد به خود بگوييد:

1-"هيچ چيز دائمي نيست"

هر شب سياه است اما روز بعد، خورشيد طلوع مي کند. ممکن است هم اکنون شرايط خوب نباشد اما ناگهان شرايط تغيير مي کند.

2-"زخم‌هاي من نشانه قدرت است نه ضعف"

بسياري از مردم نگران اين هستند که تجربه‌هاي بد به آنها آسيب مي‌رساند اما در واقع، آنها را قوي‌تر مي‌کند.

3-"زماني که ديگران منفي بافي مي‌کنند، من مي‌توانم مثبت باقي بمانم"

برخي اوقات در زندگي، مردم تلاش مي کنند که شما را پايين بکشند اما شما نبايد به آنها گوش دهيد.

4-"عبور از رنج، مرا داناتر مي‌سازد"

هر تجربه دردناک، درسي است که شما مي‌توانيد آن را فرا گيريد.

5-"حتي زماني که در حال کشمکش هستم، رو به جلو حرکت مي‌کنم"

کشمکش‌ها به شما کمک مي‌کنند که در زندگي پيشرفت کنيد تا به شادماني حقيقي دست يابيد.

6-"ترس هيچ چيز را عوض نمي‌کند"

اگر همواره روي اتفاقات بدي که مي‌توانند به وقوع بپيوندند تمرکز کنيد، هيچگاه به حداکثر توانتان دست پيدا نمي‌کنيد.

7-"بهترين گزينه، ادامه دادن است"

زندگي شما را به زمين مي‌زند اما شما بايد برخيزيد؛ دوباره و دوباره و دوباره.