کارگاه فرآیند تدوین استانداردهای ملی ایران ویژه اعضای هیأت علمی در دانشگاه برگزار گردید

با هماهنگي و برنامه ريزي دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، کارگاه فرآيند تدوين استانداردهاي ملي ايران ويژه اعضاي هيأت علمي در دانشگاه برگزار گرديد.

به گزارش روابط عمومي، کارگاه فرآيند تدوين استانداردهاي ملي ايران با حضور دکتر صيدي مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه و جمعي از اساتيد با تدريس مهندس شريفي از کارشناسان اداره استاندارد ايلام در محل سالن فرزانگان برگزار گرديد.

در اين کارگاه مهندس شريفي ابتدا توضيحاتي را درباره اهميت و جايگاه استاندارد در سطح جهاني و ملي ارائه نمود و سپس با تشريح روند شکل گيري سازمان استاندارد در ايران، جنبه هاي مختلف استاندارد شامل: استاندارد مقررات، استاندارد ويژگي ها، استاندارد روش آموز، استاندارد آيين کار، استاندارد واژه نامه، استاندارد الزامات و استاندارد راهنما را توضيح داد.

وي در ادامه روند استانداردها از نظر وضعيت شامل: جديد، تجديد نظر، اصلاحيه دار، تمديد اعتبار شده،  سطح استانداردها دربرگيرنده: استاندارد کارخانه اي، ملي، منطقه اي، انجمني و بين المللي، روند کلي پيشنهاد و تدوين استانداردهاي ملي  و نحوه مشارکت اشخاص حقيقي و حقوقي در فعاليت هاي مرتبط با تدوين استانداردها را تشريح نمود.

مهندس شريفي سپس ويژگي هاي دبير تدوين استاندارد، اصول مورد نظر در زمينه تدوين استاندارد ملي، وظايف رابط تدوين، نحوه تشکيل کميسيون اوليه، نحوه تدوين صورتجلسه، نحوه شکل گيري و روند کار کميسيون هاي فني، نهايي و ملي، وظايف اعضاي اصلي و مدعو کميسيون ها، نحوه ويرايش طرح، نحوه ارائه پيش نويس و شرايط ارائه طرح نهايي را توضيح داد.