همایش و نمایشگاه سروهای کهنسال ایران در دانشگاه ایلام برگزار گردید

همايش و نمايشگاه سروهاي کهنسال ايران و رونمايي از کتاب ارزشمند «سروهاي کهنسال ايران» تأليف خانم دکتر سودابه کروري فوق تخصص ژنتيک درختان جنگلي صبح امروز در دانشگاه ايلام برگزار گرديد.

به گزارش روابط عمومي، با هماهنگي و برنامهريزي دانشکده کشاورزي و همکاري سازمان منابع طبيعي استان همايش و نمايشگاه سروهاي کهنسال ايران و رونمايي از کتاب ارزشمند «سروهاي کهنسال ايران» با حضور دکتر علياکبري رئيس دانشگاه، دکتر احمدي مديرکل منابع طبيعي استان، مهندس شنبهزاده مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، دکتر رستمينيا رئيس دانشکده کشاورزي، دکتر حيدري مدير گروه جنگل، خانم دکتر سودابه کروري فوق تخصص ژنتيک درختان جنگلي، عضو سابق هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع، پژوهشگر ملي و بين المللي نمونه  و مولف کتاب «سروهاي کهنسال ايران»، اساتيد و علاقمندان صبح امروز در محل سالن فرزانگان برگزار گرديد.

در اين مراسم دکتر علياکبري رئيس دانشگاه ايلام، ضمن خيرمقدم به ميهمانان و حاضرين در اين همايش و با تشکر از همکاري و همراهي اداره کل منابع طبيعي استان و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اجراي برنامههاي مختلف علمي و اجرايي، بيان داشت: کار نهاد علم با کار اجرايي متفاوت است و بدين لحاظ وظيفه اصلي دانشگاهها فراهم کردن اطلاعات و شناسايي و تبيين ضرورتهاست و در اين راستا نهاد اجرا بايد با برنامهريزي و تلاش نتايج بدست آمده توسط نهاد علم را بصورت کاربردي به کار گيرد و اقدامات متناسب را انجام دهد.

دکتر علياکبري افزود: امروز نهاد علم و نهاد اجرا به مسئوليتهاي اجتماعي خود ميانديشند و خود را درقبال توسعه استان و کشور مسئول ميدانند و برگزاري اين همايش و موارد مشابه در همين راستاست.

رئيس دانشگاه با اشاره به رونمايي از کتاب ارزشمند «سروهاي کهنسال ايران» تأليف خانم دکتر کروري در اين مراسم، تأکيد کرد: خانم دکتر کروري براي تأليف اين کتاب وقت و انرژي زيادي را گذاشته است و براي همين بايد نتايج اين پژوهش بصورت نمادين در سطح کشور و استان معرفي گردد.

در ادامه اين مراسم دکتر احمدي مديرکل منابع طبيعي استان ايلام ضمن تشکر از همکاري دکتر علياکبري ، مديران و اساتيد دانشگاه ايلام در انجام برنامههاي مختلف و از جمله همايش امروز، توضيحاتي را درباره شرايط اقليمي زاگرس و درختان و درختچههاي آن ارائه کرد و سپس تکنيکهاي مختلف کاشت و نگهداري درخت و تکنيکهاي مختلف آبياري را تشريح نمود و در ادامه  مهندس شنبهزاده مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در سخنان کوتاهي به اهميت درختان کهنسال و مزاياي مربوط به آنها پرداخت و بر انجام اقدامات کارشناسي و علمي براي حفاظت و نگهداري از اين درختان تأکيد نمود.

در ادامه اين مراسم خانم دکتر سودابه کروري فوق تخصص ژنتيک درختان جنگلي  و مولف کتاب «سروهاي کهنسال ايران»، سخنان خود را در چهار بخش شامل: مقدمه، مطالعات علمي، چالشها و برنامههاي آينده ارائه نمود.

خانم دکتر کروري با بيان اينکه درختان کهنسال جزء ذخاير ژنتيکي گياهي و تاريخ بيولوژيک کشور محسوب ميشوند؛ که در طي هزاران سال با وجود تنشهاي مختلف اقليمي و جنگهاي متعدد به حيات خود ادامه دادهاند، بيان کرد: در ايران حدود 70 سرو کهنسال در 15 استان کشور و از جمله استان ايلام وجود دارد که بر اساس

شرايط استقرار  در چهار گروه تک پايه، دورن توده، ميکروکليماي خاص و قرق خاص قرار دارند.

مولف کتاب «سروهاي کهنسال ايران» سپس نحوه مطالعه سنيابي درختان کهنسال را تشريح نمود و با تأکيد بر آگاه کردن تودههاي مختلف مردم براي نگهداري و حفاظت از اين درختان، برنامههاي کاربردي خود در اين زمينه شامل: ايجاد پارک ذخاير ژني سروهاي کهن ايران،ايجاد باغ بذر سروهاي کهن و ايجاد اقتصاد پايدار مربوطه با کمک تبادل بذر و فعال درختان سرو کهن ايران و خارج ايران را ارائه نمود.

در پايان مراسم خانم دکتر کروري به سئوالات متعدد حاضرين جواب داد و سپس از کتاب «سروهاي کهنسال ايران» رونمايي شد.