طرح مشترک دکتر بهروز بیاتی و خانم دکتر توان کیخاونی بعنوان یکی از طرح‌ های صنعتی برتر دانشگاه های کشور برگزیده شد

طرح مشترک دکتر بهروز بياتي و خانم دکتر توان کيخاوني بعنوان يکي از طرح‌ هاي صنعتي برتر دانشگاه هاي کشور برگزيده شد

طرح مشترک دکتر بهروز بياتي و خانم دکتر توان کيخاوني با عنوان طراحي «واحد غشايي نانوفيلتراسيون و الکترودياليز براي حذف ناخالصي هاي آمين در گردش پالايشگاه گاز ايلام» بعنوان يکي ازطرح‌ هاي صنعتي برگزيده دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي کشور در سال 1397 برگزيده شد.

به گزارش روابط عمومي، طرح مشترک دکتر بهروز بياتي و خانم دکتر توان کيخاوني استادياران گروه مهندسي شيمي دانشکده فني و مهندسي با عنوان طراحي واحد غشايي نانوفيلتراسيون و الکترودياليز براي حذف ناخالصي هاي آمين در گردش پالايشگاه گاز ايلام بعنوان يکي ازطرح‌ هاي صنعتي برگزيده دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي کشور در سال 1397 برگزيده شد.

بنا به اين گزارش در فرايند شيرين سازي گاز ترش پالايشگاه هاي گاز، ناخالصي هاي آنيوني و کاتيوني  که نمک هاي با پايداري حرارتي (Heat Stable Salt) ناميده مي شوند توليد مي­شود. ناخالصي  هاي بوجود آمده در داخل آمين باعث افت بازدهي فرايند جذب، خوردگي و کثيف شدن تجهيزات مي­شود و براي اين منظور، حذف اين ناخالصي ها با استفاده از فرايند نانوفيلتراسيون و الکترودياليز مورد بررسي قرار گرفت.

اين طرح با هدف رفع مشکل ذکر شده در پالايشگاه گاز ايلام انجام شد و ترکيب اين دو فرآيند جهت بهينه سازي اقتصادي و فرآيندي سيستم در ابعاد صنعتي طراحي انجام گرديد.

دستاوردهاي ويژه طرح:

1-با استفاده از نتايج اين طرح و راه اندازي واحد غشايي نانوفيلتراسيون و الکترودياليز در پالايشگاه گاز از افزايش غلظت يونهاي نمک پايدار جلوگيري کرده که اين امر باعث پايدار نگه داشتن شرايط سيستم در شرايط بهينه و جلوگيري از خوردگي تجهيزات شد.

2-راه اندازي واحد غشايي نانوفيلتراسيون و الکترودياليز، از فساد محلول آمين در گردش جلوگيري کرده و باعث افزايش طول عمر اين محلول و کاهش هزينه هاي فرايند مي­شود.

3- با توجه به اينکه همه تجهيزات و مواد مصرفي وارداتي هستند اين فرايند مي تواند به توليد پايدار گاز شيرين در کشور منجر گردد.

4- از آنجايي که همه پايشگاه هاي کشور از روش شيرين سازي با آمين استفاده مي کنند، نتايج اين تحقيق قابليت کاربرد و اجرايي شدن در ديگر پالايشگاه هاي کشور را دارد.