راه‌اندازی دستگاه ICP-MS NexION 300x در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه ایلام

راه‌اندازي دستگاه ICP-MS NexION 300x  در آزمايشگاه مرکزي دانشگاه ايلام

دستگاه ICP-MS NexION 300x  ساخت کمپاني پرکين المر کشور آمريکا به  منظور افزايش تنوع خدمات آزمايشگاهي به اساتيد، دانشجويان، محققين و صنايع مختلف در آزمايشگاه مرکزي دانشگاه ايلام نصب و راه‌اندازي شد.

به گزارش روابط عمومي،  مزيت عمده اين دستگاه، اندازه‌گيري همزمان عناصر در مدت زمان کوتاه مي‏ باشد. اين روش مي‌توان براي اندازه‌گيري حدود 70 عنصر از جدول تناوبي در نمونه‌هاي مختلفي مانند نمونه‌هاي خاک، آب، فلزات و نمونه‌هاي آلي استفاده کرد. آناليز ICP-MS با استفاده از يک آشکارساز طيف سنج جرمي يکي از دقيق ترين آناليزها براي اندازه گيري ميزان غلظت عناصر در نمونه هاست. ويژگي مهم اين دستگاه حد تشخيص بسيار بالا و منحصربه فرد آن است. اين آناليز مي‌تواند حتي مقادير کمتر از يک در ميليارد (ppb) را هم مي‌تواند تشخيص دهد.

بنا به اين گزارش: يکي از کاربردي ترين آناليزها در صنعت و تحقيقات دانشگاهي، آناليز ICP-MS است. جهت تشخيص غلظت فلزات گران بها و فلزات سنگين در مقادير بسيار ناچيز و همچنين مواد غير فلزي مانند سولفور، نيتروژن، کربن و هالوژن ، ICP-MS بهترين گزينه است. تداخل شيميايي در دستگاه جذب اتمي بخصوص در کوره گرافيتي امري رايج مي باشد که با اصلاحات شيميايي قابل تصحيح مي باشد. اما دستگاه ICP-MS تقريبا بدون هر گونه تداخل شيميايي است. زيرا تداخلات شيميايي که تا 3000 درجه سانتيگراد وجود دارد در دماي بالاي 6000 درجه و درحالت پلاسما به طور کامل از بين مي روند .برخي از کاربردهاي ICP-MS عبارتند از:

1-کاربردهاي زمين شناسي: اندازه‌گيري عناصر در نمونه‌هاي خاک، سنگ و رسوبات آبراهي و رسوبات تجهيزات مرتبط با نفت، گاز و پتروشيمي

2-کاربردهاي زيست محيطي: اندازه گيري عناصر فلزي در مقادير بسيار کم در نمونه‌هاي آبي، غذايي، گياهي، جانوري، خاک و رسوبات

3-کاربردهاي زيستي - باليني: اندازه‌گيري عناصر فلزي در نمونه‌هاي باليني، فرآورده‌هاي خوني و بافت‌ها

4-کاربردهاي باستان شناسي: اندازه‌گيري عناصر در نمونه هاي باستاني

5-کاربردهاي صنعتي و شيميايي:  اندازه‌گيري فلزات در پساب‌ها و لجن‌هاي صنعتي.