بازدید دانشجویان دانشکده پیرادامپزشکی از گاوداری 1500 راسی شرکت قیام

بازدید علمی از گاوداری1500 راسی شرکت قیام اصفهان واقع در شهرستان ایوان با همکاری بنیاد نخبگان استان ایلام و به سرپرستی دکتر مهدی رشنوادی، از اعضای هیات علمی دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام و به منظور آشنایی 30 نفر از دانشجویان دامپزشکی و بهداشت مواد غذایی دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام در تاریخ 1402/12/15 انجام شد. این مجتمع که بزرگترین فارم صنعتی در استان می باشد دارای 1500راس گاو هلشتاین می باشد، که از این تعداد 500 راس گاو شیری با تولید بیش 21 تن شیر در روز می باشند. در این اردوی یک روزه دانشجویان با قسمتهای مختلف این فارم صنعتی آشنا شدند. در شروع بازدید بنا به توصیه مدیر بهداشتی فارم تمامی دانشجویان ملزم به رعایت شرایط بهداشتی موجود در آن شدند. سپس دانشجویان وارد سالن شیردوشی شده و با نحوه آماده سازی گاوها برای دوشش که به صورت اتوماتیک انجام میشد و روش ذخیره و نگهداری موقت آن و همچنین روش و زمان ارسال شیر به کارخانه فرآوری آشنا شدند. در ادامه سایر بخش های این فارم که شامل سالن نگهداری دام های دوشا، آبستن سبک و سنگین ، دامهای خشک، سالن زایش، گوساله دانی ، سالن خوراک و روشهای انبار کردن، فرآوری و آماده سازی آن ، ابزار و وسایل تغذیه ( فیدرها) و .... آشنا شدند. همچنین در ادامه نکاتی پیرامون مشکلات و بیماریهای رایج در گاوداری مذکور مانند بیماریهای متابولیک و عفونی و روشهای پیشگیری و درمان آنها ارائه گردید.