En Ar

معرفی گروه بهداشت و صنایع غذایی

معرفی رشته بهداشت مواد غذایی

بهداشت مواد غذایی علمی است که راجع به غذای سالم ، غیرآلوده ، غیرتقلبی ، و تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه

می پردازد .

 در سال 1391 رشته کارشناسی بهداشت مواد غذایی به رشته های موجود در دانشکده پیرادامپزشکی اضافه شد.

هدف از ارائه این رشته ، تربیت کارشناسانی است که از عهده آزمایش‌ های بیوشیمیایی و باکتری شناسی ، نظارت بر تولید فرآورده‌ های غذایی و نحوه بسته‌ بندی آنها ، تشخیص بیماری‌ ها و آلودگی‌ های میکروبی ، قارچی و سمی ، مدیریت فنی شرکت‌ ها و صنایع تولید و بسته‌ بندی فرآورده‌ های دامی و سایر آزمایش‌ ها و تشخیص‌ های مشابه در سطح عالی‌ تری نسبت به کاردان‌ ها و تکنسین‌ ها برآیند .

 فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس بهداشت مراکز نگهداری مواد غذایی، در بخش آموزش و تحقیقات بهداشت مواد غذایی، کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی، به عنوان کارشناس بهداشت در کارگاه های بسته بندی مواد غذایی، کارشناس بهداشت و مراکز عرضه و فروش مواد غذایی مشغول به کار شوند. دانش آموختگان این رشته با تسلط بر اصول بهداشت مواد غذایی ، بر سلامت این مواد نظارت می کنند و با این کار،  گام بزرگی در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و هزینه هایی که به تبع آن به افراد و جامعه تحمیل می شود ، بر می دارد.

 

 

معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

علوم و مهندسی صنايع غذايى به‏ مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كيفيت فيزيكى، شيميايى و بيولوژيكى محصولات كشاورزى اعم از گياهى و دامى را از لحاظ تبديل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و به محصولاتی با طول عمر نگهداری بالا تبدیل می کند.

این رشته در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام تاسیس شد و نام رشته از سال 1393 به رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی تغییر پیدا کرد.

هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، نگهداری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده  و هدایت، نظارت و مسولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند.

فارغ التحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، بسته به تواناییهای فردی و علمی خود، می توانند مسولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات، مسئولیت فنی و کنترل کیفی، مسولیت آزمایشگاههای مواد غذایی، انجام فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی غذا، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی، ارتباط موثر و فعال بین دانشگاه و صنعت جهت حل مشکلات فنی و کیفی و ... ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای دیگر را بر عهده گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها