دانشجو و دانشگاه از دیدگاه مقام معظم رهبری

*بنده طرفدار دانشگاهى هستم که اصولى، اعتلاطلب، روبه‏مردم، فعّال و از لحاظ علمى و فکرى پُرنشاط باشد.

*دانشگاه باید دائم نردبان تعالى را طى کند و پیش برود.

*نسل جوان دانشجو اجازه نخواهد داد که دانشگاه خانه امن دشمنان این ملت و فریب‏خوردگان بیگانه شود.

*خودسازى فکرى و اخلاقى و انقلابىِ درونىِ دانشجویان یک فریضه است.

*باید محصول دانشگاههاى ما، انقلابىِ مثبت، انقلابىِ فعّال، انقلابىِ مسؤول، انقلابىِ متعهّد و امیدوار باشد.

*دانشگاه در نظام جمهورى اسلامى و در پیگیرى همه هدفهاى آن، یک نقش اساسى دارد.

*یک ملت و نسل جوان دانشجو بداند که همیشه نباید شاگرد ماند و دست نیاز براى تولید علمى دیگران دراز کرد؛ باید به تولید علم پرداخت.

*هر چیزى که مزاحم علم و آگاهى باشد، جایش در دانشگاه نیست.

*محیط دانشگاه، محیط بالیدن شخصیتها، جوشیدن استعدادها و بروز و ظهور نقاط درخشانِ پنهان در شخصیت انسان است.

*محیط دانشگاه را محیط بسیج علمى و سیاسى و فکرى و اخلاقى قرار دهید.

*اکنون دانشگاه به تلاش براى پیشرفت علمى و رشد فکرى و نورانیت معنوى روزافزون بیش از همیشه نیازمند است.

*براى جوان دانشجو هیچ فسادى بالاتر و خطرناکتر از خلاء ایمان آگاهانه نیست و این است که زمینه‌ى همه‌ى فسادها و انحرافها را فراهم مى‌آورد.

*به‌هرحال نسل جوان دانشجو اگر به علم بپردازد و دانشجو باشد، این تعیین‌کننده‌ى شناسنامه‌ى ملت ما در بیست، سى سال دیگر است.