دیدارشورای دانشگاه با نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه ایلام

دیدارشورای دانشگاه با حجه الاسلام لطفی نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه ایلام صبح روزیک شنبه 17/11/89 درمحل دفتر امام جمعه برگزارگردید.

دراین دیدارکه دکترعلی محمدی رئیس دانشگاه،حجه الاسلام صفرلکی مسوول نهادنمایندگی مقام معظم رهبری،معاون نهادنمایندگی،معاونین وروسای دانشکده هاحضورداشتند،ابتدادکتر علی محمدی رئیس دانشگاه با تبریک ایام مبارک دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی به ارائه گزارشی از مقایسه وضعیت آموزش عالی قبل وبعد ازانقلاب اسلامی پرداخت وگفت:قبل از انقلاب درکشور30دانشگاه،3500عضوهیات علمی و170000دانشجووجوداشت که با برنامه ریزی های­متنوع ،امروز تحولات وسیعی دراین حوزه انجام گرفته است والان 120دانشگاه ،55000عضوهیات علمی و2500000دانشجودرسطح کشورحضوردارند که اگراین آماررادرکنارواحدهای دانشگاه آزاددرنظربگیریم تفاوت نمایان می شود.

رئیس دانشگاه افزود:به علت ماهیت وابسته­رژیم پهلوی قبل ازانقلاب توسعه علمی درسطح پائینی قرارداشت اما با تحولات منتج ازانقلاب اسلامی که باعث نوزایی درایران شد وروحیه خودباوری را به وجود آورد که ازوجوه نمایان این­تحولات روند توسعه پژوهش درکشوراست که تنهادرسال جاری 21000مقاله علمی در کشورثبت شده اما در دوره شاه این آمار 380الی 400مقاله درطول سال بود .

دکترعلی محمدی بااشاره به وضعیت مطلوب مراکز تحقیاتی در کشور گفت:قبل ازانقلاب 15مرکزتحقیقاتی درسطح کشور وجوداشت اما این آمار الان به 400مرکزرسیده است.

رئیس دانشگاه تاکیدکردکه­مجموعه این آمار وتحولات باعث شده است رشد علم درجمهوری اسلامی به11درصد رشد علمی درجهان برسد.

رئیس دانشگاه سپس به وضعیت آموزش عالی در استان ایلام ودانشگاه ایلام پرداخت وگفت:قبل ازانقلاب دراستان ایلام دانشگاه وجودنداشت تنهادر سال 55دانشکده دامپروری وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه با سه مربی آموزشیار وچنداستاد مدعو باتعداد100دانشجو راه اندازی شد،اما تحولاتی که در زمینه آموزش عالی دراستان بعدازانقلاب اتفاق افتاده چنان وسیع می باشد که قابل مقایسه بادوره طاغوت نمی باشد .

وی درادامه به وضعیت دانشگاه ایلام اشاره کردوگفت:درراستای اهداف انقلاب اسلامی مبنی برمحرومیت زدایی ازاستانهای محروم وتوسعه همه جانبه کشوردرسال1370مقام معظم رهبری درجریان سفرخودبه ایلام دستور تاسیس دانشگاه ایلام را صادر کرد که این امر رسمادرسال 1372محقق شد.

دانشگاه ایلام الان دارای چهاردانشکده ویک آموزشکده می باشد که مجوزتاسیس دو دانشکده نفت وگازوپدافندغیرعامل­نیزاخذشده وآموزشکده دامپزشکی هم درآینده نزدیک به دانشکده ارتقاءخواهدیافت.

رئیس دانشگاه افزود:دانشگاه هم اکنون داری 4500دانشجواست­که حدود 400نفرازآنهادانشجوی کارشناسی ارشد ودکتری هستندو150نفر عضوهیات علمی دردانشگاه مشغول تدریس هستند که با بورسیه های انجام شده واستخدامهای جدید این تعداد به 200نفرخواهدرسید .

وی افزود: سال گذشته برای اولین بار دراستان دانشجوی دکتری دررشته شیمی معدنی پذیرش شد که در این راستا مجوز دکتری رشته شیمی تجزیه ازشورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم,تحقیقات وفناوری هم اخذشده است.

دکترعلی محمدی با اشاره به وضعیت طرحهای عمرانی دانشگاه گفت:الان 13طرح عمرانی بزرگ شامل دانشکده ،آزمایشگاه ،کتابخانه مرکزی ،خوابگاه واستخردرحال انجام است که ازسرعت وروند مطلوبی برخورداراست وچند طرح ازاینها سال آینده به بهره برداری خواهدرسید.

رئیس دانشگاه درمورد وضعیت پژوهشی دانشگاه  گفت:درسال­جاری 90مقاله درهمایشهای ملی،147مقاله درهمایشهای بین المللی و50مقاله درمجلات علمی به چاپ رسیده است که آماری قابل قبول می باشد.

دکترعلی محمدی ازجمله برنامه های آینده دانشگاه راپذیرش دانشجوی خارجی اعلام کرد وگفت:با هماهنگی وپی گیریهای صورت گرفته در تلاش هستیم با همکاری دانشگاه رازی کرمانشاه ،دانشگاه کردستان ودانشگاه لرستان ،دانشگاه بین المللی را در غرب کشور تاسیس نموده واز سال آینده بتوانیم دانشجوی خارجی پذیرش نمائیم.

دکترعلی محمدی ازمشکلات بزرگ دانشگاه را موضوع مالکیت زمینهای دانشگاه دانست وگفت:تلاشهای زیادی دراین زمینه صورت گرفته وامیدواریم با حمایت مسئولین استان ووزارت بتوانیم این مشکل را حل نمائیم.

در ادامه حجه الاسلام لطفی نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه ایلام باتبریک ایام دهه فجر گفت:یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی که وحشت غرب را هم برانگیخته استقلال وتوسعه علمی می باشد که در نتیجه هویت واستقلال سیاسی که انقلاب اسلامی باعث شکل گیری آن شده­حاصل شده است.

حجه الاسلام لطفی افزود:این رنسانس علمی چنان جهشی ایجادکرده که امروز جمهوری اسلامی در زمینه تکنولوژی وفن آوریهای مدرن همچون نانو،انرژی هسته ای ،سلولهای بنیادی وهوافضادر ردیف کشورهای پیشرفته جهان قرار گرفته­واین افتخاری بزرگ ودستاوردی عظیم برای انقلاب اسلامی می باشد.

حجه الاسلام لطفی درادامه گفت:ساست غرب در دوران معاصر بر عقب نگه داشتن کشورهای­جهان­سوم در زمینه علم ودانش قرار داشته ومتاسفانه این سیاست در ایران قبل ازانقلاب به­وسیله رژیم پهلوی انجام گرفت اما وقوع انقلاب اسلای باعث به هم خوردن خیلی از معادلات کشوری ،منطقه ای وجهانی شد که یکی از مهمترین این تحولات شکست حصار علمی وفراهم نمودن زمینه پیشرفت علمی در کشور است که خوشبختانه با تلاش وهمت جهادگران عرصه علم ودانش امروز جمهوری اسلامی به الگویی نمونه برای دیگر کشورها تبدیل شده است.