شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها

تشریح عملکرد دانشگاه ایلام در یک سال گذشته

دکتر علی‌محمدی رئیس دانشگاه ایلام، گفت: با التزام به مأموریت گرایی دانشگاه ایلام، گام‌های ارزشمندی برای حل مشکلات و معضلات استان و استفاده از مزیت‌های موجود برداشته شده است.

   به گزارش روابط عمومی، دکتر طاهر علی‌محمدی رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه دانشگاه ایلام بر اساس عنایت و دستور مقام معظم رهبری تأسیس شده است، اظهار داشت: در سال 1369 مقام معظم رهبری در جریان سفر خود به استان ایلام به عنوان اولین سفر استانی بعد از انتخاب به سمت رهبری، فرمان تأسیس دانشگاه ایلام  را صادر کردند، که بعد از شکل گیری مقدمات لازم، در نهایت  در سال 1371 راه‌اندازی گردید. این دانشگاه هم‌اکنون دارای 7500 دانشجو در 120 گرایش رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری، 224 عضو هیأت علمی و 427 کارمند می‌باشد.

مدیریت دانشگاه فرصتی مغتنم برای خدمت به جامعه علمی استان است

دکتر علی محمدی با بیان اینکه مدیریت دانشگاه ایلام فرصتی برای خدمت است، که در اختیار اینجانب و همکارانم قرار گرفته، که این فرصت زود گذر است و آنچه که ماندگار خواهد بود، آثار این مدیریت  است، یادآور شد: در طول یک سال گذشته تلاش کردیم، بر اساس برنامه راهبردی توسعه چهار ساله دانشگاه با تغییر رویکردها، در راستای اعتلای دانشگاه ایلام گام‌های مؤثری برداریم، که امیدواریم در پایان این مسیر؛ رضایت خداوند، عزیزان دانشگاهی و مردم استان را کسب کنیم.

مأموریت‌گرایی محور برنامه‌های تیم مدیریتی دانشگاه ایلام می‌باشد

رئیس دانشگاه ایلام، اهتمام به مأموریت گرایی را اولویت تیم مدیریتی دانشگاه دانست و بیان داشت: مأموریت‌گرایی دانشگاه‌ها یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است و در این راستا در تلاشیم تا به استناد اسناد بالادستی وزارت عتف، امکانات و ظرفیت‌های دانشگاه و بررسی چالش‌ها، معضلات، مشکلات و مزیت‌های استان ایلام، گام‌های مؤثری برداشته شود.

دکتر علی‌محمدی، افزود: انعقاد تفاهم نامه‌های متعدد مشترک با سازمان‌ها و ادارات استان ایلام، جذب فناوران، نوآوران و کارآفرینان در مجتمع فناوری و نوآوری دانشگاه و مرکز رشد واحدهای فناوری، پذیرش تعدادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به عنوان دستیار فناوری در شرکت‌های دانش بنیان و فناور، انعقاد تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری، همکاری با وزارتخانه‌های نفت و دفاع، همکاری با بنیادهای مستضعفان و برکت، همکاری با نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی، همکاری با بنیاد نخبگان استان و سازمان محیط زیست و راه‌اندازی دفتر شرکت پالایش گاز ایلام، شرکت پتروشیمی ایلام، شرکت گاز ایلام و شرکت توزیع برق ایلام در مجتمع فناوری و نوآوری به منظور تعامل گسترده‌تر و ارتقاء سطح روابط؛ از جمله اقدامات دانشگاه ایلام در این زمینه بوده است.

دکتر علی‌محمدی انجام پژوهش‌های کاربردی و تقاضا محور و مأموریت‌گرا نمودن اساتید را یکی از ابزارهای اصلی  دانشگاه برای ایفای مأموریت‌های محوله و تأثیرگذاری بر روند توسعه پایدار استان و کشور دانست و گفت: متأسفانه تاکنون توجه جدی به این مقوله نشده و تحقیقات انجام شده، اکثراً رافع نیازها نیست و فقط در گوشه کتابخانه‌ها بایگانی شده‌اند.

اختصاص 25 درصد پایان نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی به موضوعات تقاضا محور

رئیس دانشگاه ایلام، یادآور شد: با استفاده از مکانیسم‌های مختلف و از جمله اختصاص موضوعات 25 درصد پایان نامه‌ها و رساله‌های دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری به موضوعات تقاضا محور و ترغیب و تشویق اعضای هیأت علمی برای انجام تحقیقات در راستای رفع چالش‌ها و معضلات سعی شد، به رسالت حقیق دانشگاه در این زمینه جامعه عمل پوشانده شود.

با توسعه فناوری و نوآوری به دنبال مشارکت جدی در حل مشکلات استان هستیم

دکتر علی‌محمدی با بیان اینکه در راستای تحقق شعار امسال (تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین) یکی از لوازم اصلی بهره‌گیری از مزیت‌های استانی و رفع معضلات و مشکلات مطرح موجود همچون بیکاری؛ توسعه فناوری و نوآروی است، گفت: توسعه نوآوری و فناوری در دانشگاه مناسب­ترین بستر برای تأثیرگذاری در توسعه پایدار استان  است، که خوشبختانه در یک سال گذشته قدم‌های ارزشمندی در این زمینه برداشته شده است، که  می‌توان به تهیه شیوه حمایت از فعالیت‌های پژوهشی، فناوری و نوآوری اصیل و ارزنده به نحوی که به این گونه فعالیت‌ها پایه تشویقی پژوهشی اعطا می‌گردد، اخذ مجوز دو شرکت دانش بنیان، تسهیل در روند جذب واحدهای فناور با پذیرش بالغ بر 20 واحد فناور جدید در مرکز دانشگاه، پذیرش و بکارگیری 20 دانشجو و فارغ‌التحصیل دانشگاه به عنوان دستیار فناور در شرکت‌های دانش بنیان، برگزاری  کارگاه‌های مختلف آموزشی با حضور اساتید، کارآفرینان و نخبگان مطرح کشور و استان با هدف توانمندسازی مهارتی دانشجویان و راه‌اندازی و بازطراحی سامانه‌های مجتمع نوآوری و فناوری دانشگاه برای جذب فن‌آوران و نوآوران در نقاط مختلف استان از جمله این اقدامات بوده است.

رئیس دانشگاه برگزاری استارتاپ کشاورزی و تهیه مقدمات برگزاری استارتاپ خلاقیت دانش آموزی را در این راستا عنوان کرد و اظهار داشت: رویداد استارت‌آپی کشاورزی با هدف بسترسازی و پرورش مهارت ایده‌پردازی و فرصت‌شناسی در میان افراد علاقمند در حوزه کشاورزی، آشنایی دانشجویان، دانش‌آموختگان و کارشناسان کشاورزی با ایده‌ها و فناوری‌های بازارمحور، انتقال تجربیات مربیان و متخصصان کسب و کار به صاحبان ایده و نوآوران در بخش کشاورزی و حمایت از ایده‌های منتخب در جهت ایجاد کسب و کار و تولید ثروت پایدار در بخش کشاورزی با شرکت 102 ایده در تاریخ 7 الی  9 خرداد سال جاری در دانشگاه ایلام برگزار گردید.

دکتر علی‌محمدی، افزود: با هدف پشتیبانی، راهبری و شبکه‌سازی استعدادهای برتر خلاق و آشنایی و آماده‌سازی نوجوانان برای بازار کار واقعی و ایجاد فرهنگ کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان، برای نخستین بار رویداد استارتاپی خلاقیت دانش آموزی، در دو بخش دختران و پسران در دانشگاه ایلام در حال برگزاری است.

کاهش میانگین سن مدیریت در دانشگاه

رئیس دانشگاه بازنگری در روند انتصابات را یکی دیگر از رویکردهای اصلی مدیریت دانشگاه ایلام عنوان کرد و گفت: تعدادی از اعضای هیأت علمی و کارکنان جوان در سمت‌های مختلف دانشگاه منصوب شدند، از این رو برای اولین بار شاهد کاهش سن مدیریت در دانشگاه ایلام هستیم.

استقرار فضای همدلی و دوستی باعث برجستگی اقدامات و فعالیت‌های دانشگاهی شد

رئیس دانشگاه ایلام استقرار فضای همدلی و دوستی را یکی دیگر از رویکردهای مدیریت دانشگاه در یک سال گذشته دانست و بیان داشت: بر اساس دستور قرآن همه مؤمنان موظف به برخورد کریمانه با همنوعان خود هستند و بر این اساس، تیم مدیریتی دانشگاه از همان ابتدا سعی کرد شأن و کرامت، همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه ایلام را حفظ نماید و فضای همدلی و دوستی را در محیط دانشگاه حاکم نماید، که این موضوع علاوه بر اینکه باعث برجستگی اقدامات و فعالیت‌ها مختلف انجام شده دانشگاه در حوزه‌های مختلف شده، مورد تمجید مقامات عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم قرار گرفته است.

ایجاد مقدمات برگزاری حضوری کلاس‌های درسی در آغاز سال جاری ظرف 10 روز

دکتر علی‌محمدی حضوری شدن کلاس‌های آموزشی دانشگاه ایلام را یکی از مهمترین رویدادهای دانشگاه ایلام در یک سال گذشته عنوان کرد و بیان داشت: پدیده کووید 19 در سطح گسترده دانشگاه‌ها را تحت تأثیر قرار داد و باعث تعطیلی دو ساله کلاس‌های حضوری دانشگاه  شد. فرسودگی امکانات و تجهیزات کلاس‌های درسی، عدم رسیدگی لازم به خوابگا‌ه‌ها و اماکن ورزشی و عدم آمادگی روحی و روانی دانشجویان برای حضور در کلاس‌ها، از جمله تبعات این موضوع بود. با این وجود مدیریت دانشگاه در مدت 10 روز با تجهیز کلاس‌های درس و خوابگاه‌های دانشجویی، زمینه برگزاری حضوری کلاس‌های تمامی مقاطع تحصیلی در دانشگاه را به خوبی فراهم کرد. جا دارد از همه مدیران و کارکنان شریف دانشگاه و بویژه معاونان محترم دانشجویی و آموزش و تحصیلات تکمیلی تقدیر و تشکر لازم را داشته باشم،

انجام قرارداد اجرای 35 طرح پژوهشی

دکتر علی‌محمدی جهت دهی به تحقیقات دانشگاهی را یک دستاورد مهم دانست و گفت: سعی شد با بازنگری آیین‌نامه پژوهانه و ارتقاء اعضای هیأت علمی در راستای تشویق آنها به انجام فعالیت‌های پژوهش و فناوری اصیل و با کیفیت، تهیه و تدوین شیوه‌نامه تشویقی فعالیت‌های پژوهشی اصیل و ارزنده اعضای هیأت علمی دانشگاه، بازنگری شیوه‌نامه اجرائی حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی که بتواند هزینه‌های اجرای پروژه‌های دانشجویی را پوشش دهد، بازنگری شیوه‌نامه جذب دستیار پژوهشی در راستای کمک به پژوهشگران دانشگاه برای تسهیل و انجام پروژه‌های تحقیقاتی بیشتر، حمایت از 28 هسته پژوهش و فناوری در زمینه‌های علوم انسانی، کشاورزی و مهندسی، بازنگری شیوه‌نامه جذب دانشجوی پسا دکتری، بازنگری شیوه‌نامه پایه استحقاقی سالیانه اعضای هیأت علمی، خرید سه میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی، کارگاهی و زیرساخت فناوری اطلاعات، پرداخت معوقات پژوهانه و تشویقی فعالیت‌های پژوهشی و فناوری اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی؛ اساتید و دانشجویان را به سمت تدوین تحقیقات بهتر و مسأله محور ترغیب گردیدند، که عقد قرارداد 35 طرح پژوهشی برای سال 1400 و 1401 با این رویکرد انجام گرفته است.

کسب جایگاه هشتم دانشگاه‌های کشور در زمینه پذیرش دانشجوی غیر ایرانی

رئیس دانشگاه توسعه دیپلماسی علمی با انعقاد سه تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌های عراق و ایتالیا را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و یادآور شد: دانشگاه ایلام جایگاه هشتم دانشگاه‌های کشور در زمینه پذیرش دانشجوی غیرایرانی را کسب کرده است.

اعزام 9 عضو هیأت علمی دانشگاه به فرصت مطالعاتی

دکتر علی‌محمدی با اشاره به از سرگیری اعزام  اعضای هیأت علمی و دانشجویان به فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی، یادآور شد: 9 تن از اعضای هیأت علمی دانشگاه به فرصت مطالعاتی و مأموریت پژوهشی به مقصد کشورهای آلمان، کانادا، انگلستان و مالزی در چارچوب اهداف بین المللی کردن دانشگاه اعزام شدند. همچنین هشت دانشجوی دانشگاه برای گذراندن فرصت تحقیقاتی به داخل و خارج کشور اعزام گردیدند.

رشد 49/8 درصد ردیف بودجه دانشگاه ایلام

رئیس دانشگاه افزایش بودجه را تحول اساسی برای توسعه دانشگاه ایلام دانست و اظهار داشت: خوشبختانه  با تلاش‌های صورت گرفته ردیف بودجه دانشگاه ایلام 49/8 درصد رشد یافت، که جزو بالاترین رشد بودجه دانشگاه‌های کشور بوده است.

دکتر علی‌محمدی، افزود: اعتبار هزینه‌ای دانشگاه با 49/8 درصد و اعتبار طرح‌های عمرانی 18/6 درصد افزایش یافت.

رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه درآمدهای اختصاصی دانشگاه در سال 1401 حدود 71 درصد رشد داشته است، گفت: تلاش در جهت افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها از جمله برنامه‌های اصلی وزارت علوم در دولت مردمی سیزدهم است و در این راستا همکاران اینجانب تلاش مستمری برای تنوع بخشی و افزایش درآمدهای اختصاصی انجام دادند، که خوشبختانه 71 درصد رشد داشت.

14 پروژه عمرانی در دست اقدام است

دکتر علی‌محمدی در تشریح وضعیت طرح‌های عمرانی دانشگاه، گفت: یکی از پروژه‌های مهم در حوزه تأسیسات زیربنایی، مدیریت مصرف منابع آبی و طرح جامع مدیریت سبز در دانشگاه، تعویض 500 متر از خط لوله دانشگاه با اعتبار حدود 10 میلیارد ریال است.

رئیس دانشگاه ایلام، افزود: تکمیل تعمیرات بلوک سوم خوابگاه شهید چمران، نوسازی و بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی الغدیر و اندیشه، بازسازی شبکه تأسیسات قدیمی محوطه ساختمان دانشکده پیرادامپزشکی، انجام مطالعات احداث خوابگاه مـتأهلین، تعویض لوله‌های فرسوده کانال‌های تأسیساتی محوطه و ساختمان اداری و آموزشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی، تکمیل بخش ناتمام طبقه اول سازمان مرکزی با زیربنای حدود 300 متر مربع، تعمیرات اساسی  سلف سرویس خواهران، بازسازی و بهسازی کارواش دانشگاه و چاه آب هفت چشمه، تعمیرات اساسی و رفع مشکلات موتورخانه‌های خوابگاه‌های دانشجویی، صنعتی‌سازی آشپزخانه با پیشرفت فیزیکی حدود 30% و فاز اول احداث زمین ورزشی روباز چند منظوره پردیس خواهران دانشگاه نیز با اعتبار حدود شش میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی 50%، از جمله پروژه‌های در دست اقدام است.

دکتر علی‌محمدی، افزود: تکمیل پروژه‌های دانشکده علوم پایه، توسعه دانشکده ادبیات و علوم انسانی و همچنین تکمیل محوطه‌سازی بوستان بلوط نیز در دستور کار دفتر طرح‌های عمرانی دانشگاه می‌باشند.

تحول برنامه‌های فرهنگی با واگذاری اجرای برنامه‌ها به دانشجویان

رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه  سطح کمی و کیفی فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در یک سال گذشته ارتقاء یافته است، اظهار داشت: اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه به عنوان یکی از آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری مدظله‌العالی،  پویایی برنامه‌ها و تلاش برای تربیت دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی، اساس رویکرد ما در این حوزه بوده است.

دکتر علی‌محمدی افزود: اعتماد به دانشجویان، واگذاری اجرای برنامه‌ها به دانشجویان، تقویت مبانی معرفتی، گفتمان‌سازی و ایجاد زمینه برای خودسازی فردی و اجتماعی از جمله سازوکارها در این زمینه است. 

رئیس دانشگاه، اضافه کرد: اجرای طرح حامیم برای دانشجویان فعال فرهنگی به مدت 10 روز در قم، درخشش موکب شهدای هسته‌ای دانشگاه در خدمات رسانی به زائرین اربعین و تمجید معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف از عملکرد آن، پرداخت کمک هزینه اعزام به کربلای معلی به 130 تن از اساتید، کارکنان و دانشجویان و اعزام 93 تن از کارکنان به طرح ضیافت رضوی به مشهد مقدس برای اولین بار از جمله این اقدامات شاخص بوده است.

دکتر علی محمدی اجرای برنامه‌های شاخص برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در این راستا دانست و گفت: برای اولین بارمراسم  تجلیل از 13 فرمانده ایلامی در دوران دفاع مقدس در سالروز آزاد سازی مهران قهرمان برگزار گردید، که مورد استقبال گسترده دانشگاهیان، نخبگان و رسانه ها قرار گرفت.

اسکان صد درصدی دانشجویان متقاضی خوابگاه‌های دانشجویی

دکتر علی‌محمدی با اشاره به نوسازی و بهسازی دو خوابگاه الغدیر و اندیشه در تابستان سال جاری بیان داشت: با رایزنی‌های انجام شده و کمک صندوق رفاه دانشجویان روند  ارتقاء  (بازسازی و نوسازی) سراهای دانشجویی اندیشه و الغدیر در تابستان سال جاری انجام گرفت.

رئیس دانشگاه ایلام اسکان صد‌درصدی دانشجویان متقاضی خوابگاه‌های دانشجویی و حتی دانشجویان نوبت دوم در آغاز سال تحصیلی 1402-1401 را یک موفقیت مهم در حوزه دانشجویی دانست و گفت:  در حال حاضر دانشگاه ایلام دارای نه خوابگاه دانشجویی است، که پنج خوابگاه متعلق به برادران و چهار خوابگاه نیز متعلق به خواهران می‌باشد، که در سال تحصیلی جدید میزبان 2000 دانشجو بوده و همکاران بنده در این حوزه، کلیه دانشجویان روزانه، نوبت دوم و سنواتی را به صورت صددرصدی اسکان داده‌اند. لازم به توضیح است که از این تعداد، حدود 30 درصد دانشجویان ورودی جدید دوره کارشناسی بوده‌اند، که در خوابگاه‌های شهید مطهری (برادران) و اندیشه (خواهران) اسکان داده شدند.

دکتر علی‌محمدی با اشاره به افزایش افتخارات کسب شده در حوزه دانشجویی و تربیت بدنی در یک سال گذشته، گفت: مرکز بهداشت و درمان دانشگاه به عنوان مرکز  بهداشت و درمان فعال کشور و  مرکز مشاوره دانشگاه به عنوان مرکز مشاوره برتر کشور انتخاب شدند و دانشجویان دانشگاه نیز با کسب 77 عنوان مقام در مسابقات کشوری، منطقه‌ای و استانی و راهیابی شش تن از آنان به اردوهای تیمهای ملی، فصلی درخشان را در حوزه ورزش رقم زدند.

تشريح عملکرد دانشگاه ايلام در يک سال گذشته