سه شنبه‌های کتاب دانشگاه ایلام (معرفی کتب تألیفی و ترجمه‌ای اعضای هیئت علمی دانشگاه ایلام)

عنوان کتاب : سادات در هند
مؤلف : دکتر سیاوش یاری دانشیار دانشگاه ایلام و خانم لیلا خدادای

کتاب سادات در هند تألیف دکتر سیاوش یاری دانشیار دانشگاه ایلام و لیلا خدادادی، در 419 صفحه و 8 فصل توسط دانشگاه ایلام و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

کتاب حاضر به بررسی نقش و جایگاه سادات در جامعه هند از ورود اسلام تا اواخر گورکانیان می‌پردازد. اگر چه اسلام در پی حملات نظامی مسلمانان وارد شبه‌ قاره شد، اما آنچه موجب نشر و ترویج اسلام و تمدن اسلامی در این سرزمین شد، عوامل پیدا و پنهان دیگر، از جمله فعالیت اقشار غیرنظامی همچون تجار، صوفیان، علما و سادات بود، که در نهایت منجر به تعمیق و تثبیت فرهنگ و تمدن اسلامی و شکل‌گیری حکومت‌های اسلامی قدرتمندی همچون گورکانیان گردید. طبقة سادات با توجه به منزلت دینی و جایگاه اجتماعی خود بین گروه‌های مختلف، نفوذ داشتند. آنان در شبه‌قاره، از جایگاه والایی برخوردار بودند و از این موقعیت، برای نشر و گسترش اسلام و تشیع بهره بردند. سادات با درایت، کاردانی و توانایی علمی و حتی اداری خود، به جایگاه‌های والایی در بدنه سیاسی و اجتماعی هند دست یافتند و در برخی ادوار، موفق به تشکیل دولت شدند، که در این پژوهش به تفصیل به آن پرداخته شده است.

سه‌شنبه هر هفته، ما را با معرفی کتب منتشر شده اعضای هیأت علمی دانشگاه ایلام همراهی کنید.

روابط عمومی دانشگاه ایلام

سه شنبه‌هاي کتاب دانشگاه ايلام (معرفي کتب تأليفي و ترجمه‌اي اعضاي هيئت علمي دانشگاه ايلام)