جلسه هماهنگی مراسم معنوی اعتکاف برگزار شد

به گزارش روابط عمومی، حجت الاسلام سیدمحمدباقر هاشمی، معاون نهاد دانشگاههای ایلام درجلسه ای که به منظور هماهنگی و انجام اقدامات لازم برای برگزاری مراسم معنوی اعتکاف برگزار شد، گفت: اعتکاف را فرصت مناسب و فصلی برای ریزش باران رحمت، شستن آلودگی های گناه، پاک نمودن نامه اعمال، نورانی ساختن دل، صفا بخشیدن به روح بازگشت به اصل خویشتن است.

وی با بیان اینکه اعتکاف، اصلی است که با نفخت فیه من روحی بر ملک شرافت یافت و با تبارک الله احسن الخالقین خلقت خیر المخلوقین را بر تن کرده است، افزود: اعتکاف تمرین بریدن از ظاهر و سفر به حقیقت است و اینکه اعتکاف هم حج است هم جهاد و اهم امر به معروف، و یک رفتار فردی نیست بلکه یک راهبرد « اصلاح فرد و محیط »است در عین خلوت، جلوت است در عین کناره گیری، حضور در جمع است در عین خود سازی، دیگر سازی است.

معاون نهاد دانشگاه ایلام با تأکید بر توجه به آسیب های احتمالی در برنامه اعتکاف و ضرورت برنامه ریزی به برخی آسیب ها اشاره کرده و اظهار داشتند: فقدان برنامه ریزی مناسب و از پیش طراحی شده متنساب با حال و هوای معنوی اعتکاف که معتکفین را در تمامی ساعات و لحظه ها پشتیبانی کند، ضعف کیفی محتوای برنامه ها به ویزه سخنرانی و نشست های دینی، وجود رابطه مرید و مراد بازی ها، غلبه رویکرد های علمی ،سیاسی، اجتماعی، عرفانی،و ...به بعد عبادی و تربیتی، تزاحم خلوت و جلوت، رفیق بازی های مانع خلوت پربار، فقدان آرامش و سکوت مناسب اعتکاف و غلبه دغدغه امکانات مادی و رفاهی بر محتوارا از جمله آسیب های احتمالی در برنامه اعتکاف برشمردند که بایدد از بروز انان جلوگیری شود.

حجت الاسلام هاشمی با اشاره برروند پیگیری بحث اعتکاف در این نهاد اظهار داشت: برگزاری جلسات استانی اعتکاف با حضور تمامی اعضا و نمایندگان فرهنگی و کمیته اعتکاف، برگزاری جلسات همفکری با دفاتر نهاد استان جهت پیگیری فعالیتها و تبادل نظرات و بیان دیدگاهها، پخش تیزر اعتکاف دانشجویی از طریق صدا و سیما در زمان های مناسب، استفاده از ظرفیتها و پتانسیل های موجود در دانشگاهها، کانونهای فعال، انجمن های علمی، هیأت و تشکلها، تشکیل کمیته نظارتی در دفاتر برگزار کننده اعتکاف، تهیه گزارش از مراسم اعتکاف و جمع بندی و اطلاع رسانی به مراکز و دستگاههای فرهنگی استان و گزارش دهی به نهاد مرکز، از جمله اقداماتی است که در راستای برگزاری این آیین معنوی صورت گرفته است.

معاون نهاد رهبری دانشگاه ایلام، با تبیین اهداف مد نظر درتشکیل ستاد مرکزی اعتکاف بیان کرد: سیاستگذاری، برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای برنامه اعتکاف

تعیین مسئولین بخش های مختلف اعتکاف، تدوین و ابلاغ شرح وظایف مسئولین بخش های مختلف، دریافت، بررسی و تأیید برنامه و بودجه مسئولین بخش های مختلف،تمهید مقدمات لازم برای مدیریت بحران از جمله اهداف تشکیل ستاد مرکزی اعتکاف بوده است.

وی با ذکر نکاتی درباره نحوه تبلیغات، آماده سازی زمینه در رابطه با هر چه بهتر برگزار شدن اعتکاف دانشگاهیان گفت: شروع تبیلغات از 18/1/95 با نصب پلاکارد، برگزاری جلسات جذاب در مسجد دانشگاه خوابگاه ، زیر نویسی، تبیین احکام، سازمان دهی خادمین اعتکاف، انجام گرفت و با انجام تعمیرات و کارهای عمرانی پیش از فرا رسیدن زمان اعتکاف، غبار روبی و آذین بندی و زیبا سازی فضای مسجد، تأمین نیازهای بهداشتی و خوراکی، تأمین سیستم های صوتی و تصویری با کیفیت، آماده سازی آشپزخانه و امکانات و تجهیزات مناسب و کافی، آماده سازی ، تجهیز و تنظیف سرویس های بهداشتی و حمام، مهر، قرآن ، مفاتیح ، رساله ، کتابخانه کوچک با حال و هوای اعتکاف، امکانات و فضای مناسب را برای برگزاری این مراسم فراهم نمائیم.

حجت الاسلام هاشمی، حفظ سوره حجرات ، محفل انس ، کارگاه نماز، مباحث اعتقادی ، کرسی آزاد اندیشی ، مباحث موضوعی قرآنی را از جمله برنامه های فوق برنامه این مراسم اعلام کرد.

لازم به دکر است که مراسم معنوی اعتکاف با حضور بیش از 200 نفر از دانشجویان دانشگاه ایلام در مسجد الغدیر این مرکز آموزش عالی برگزار خواهد شد.

جلسه هماهنگي مراسم معنوي اعتکاف برگزار شد جلسه هماهنگي مراسم معنوي اعتکاف برگزار شد جلسه هماهنگي مراسم معنوي اعتکاف برگزار شد