اولین دوره دانشجوی دوره دکتری پژوهش محور خارجی در دانشگاه ایلام پذیرش گردید

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه عنوان کرد: برای اولین بار و بر اساس آئین نامه مصوب، دانشگاه ایلام دانشجوی خارجی دکتری پژوهش محور جذب کرد.

به گزارش روابط عمومی، خانم دکتر مینا پیرزادنیا مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه با عنوان این خبر، بیان کرد: به منظور تحقق اهداف کلان دانشگاه ایلام و ارتقای جایگاه بین المللی و در راستای تربیت نیروی انسانی و جذب دانشجویان غیرایرانی، دانشگاه ایلام دانشجوی غیرایرانی در مقطع دکتری به شیوه پژوهش محور جذب نمود.

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه در مورد شرایط اختصاصی داوطلبان این دوره گفت: متقاضی باید دانش­ آموخته دوره کارشناسی ارشد و یا دکتری حرفه­ ای دانشگا ههای معتبر خارجی و یا داخلی باشد، ارائه مدرک تحصیلی و ریز نمرات صادره از دانشگاههای داخل یا خارج مورد تایید سفارت با نمایندگی­ های جمهوری اسلامی ایران، ارائه  مدرک بسندگی زبان فارسی یا یکی از زبان­های معتبر بین­ المللی مورد قبول گروه آموزشی - پژوهشی پذیرنده، ارائه­ ی نسخه اولیه پیشنهاده (طرح) پژوهشی، احراز شرایط علمی و پژوهشی برای ورود به رشته مورد نظر توسط متقاضی و وجود رشته ­­- گرایش تحصیلی مورد تقاضا در بین رشته­ -­ گرایش­های تحصیلی دارای مجوز و دارای برنامه مصوب درسی در دانشگاه ایلام  از جمله شرایط اختصاصی پذیرش دانشجوی خارجی پژوهش محور می باشد.

خانم دکتر پیرزادنیا درباره فرایند پذیرش دانشجوی خارجی پژوهش محور، اظهار داشت: در کلیه رشته­ هایی که دانشگاه مجوز پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی دارد، امکان پذیرش دانشجویان غیرایرانی در دوره دکتری تخصصی پژوهش محور در دو نوبت شهریور و بهمن ماه هر سال  وجود دارد.

وی افزود: دانشجویان در ابتدا ملزم به ارائه درخواست و رزومه و کلیه مدارک خود به گروه همکاری های علمی و بین­ المللی می باشد و بعد  بررسی و تایید شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان توسط گروه همکاری های علمی و بین ­المللی و با همکاری گروه آموزشی مربوطه فرآیند پذیرش صورت می­ گیرد.

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه  اضافه کرد: بررسی شرایط اختصاصی دانشجو و استاد راهنما توسط کمیته­ ای متشکل از معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی(دبیر کمیته)، معاون پژوهش و فنآوری، رئیس گروه همکاریهای علمی و بین­ المللی، مدیر تحصیلات تکمیلی، مدیر گروه مربوطه ( یا نماینده ایشان) صورت می­ پذیرد و نتیجه حاصل از جلسه کمیته فوق به گروه همکاری های علمی و بین­ المللی اعلام می ­گردد و داوطلب پس از دریافت پذیرش از گروه همکاری های علمی و بین ­المللی دانشگاه ایلام و ثبت نام در معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دانشجوی دکتری محسوب می ­شود.

خانم دکتر پیرزادنیا  در مورد شرایط استاد راهنما در این فرآیند گفت: استاد راهنما باید دارای محورهای پژوهشی مشخص بوده و  باید سابقه راهنمایی حداقل یک دانشجوی دکتری و دو دانشجوی کارشناسی ارشد که دانش آموخته شده باشند را داشته باشد.

عضور شورای آموزشی دانشگاه افزود: اخذ دانشجوی دکتری پژوهشی محور غیرایرانی در سهمیه راهنمایی اساتید دانشگاه محاسبه نمی ­گردد و  سقف اختصاص دانشجویان پژوهش محور غیرایرانی به هر استاد راهنما، 50% ظرفیت راهنمایی دانشجویان ایرانی است.

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه  درباره فرآیند اجرای این دوره، بیان کرد: طول مدت مجاز تحصیل دانشجو در دوره دکتری پژوهش محور حداکثر 8 ترم تحصیلی  و  در صورت عدم فارغ­التحصیلی دانشجو در سنوات مجاز، امکان افزایش سنوات طبق آیین­ نامه­ های وزارت علوم و با اخذ شهریه مازاد وجود دارد که در این مدت دانشجو ملزم به گذراندن 36 واحد درسی است که از این تعداد 8 تا 10 واحد به صورت آموزشی و 26 تا 28 واحد به صورت پژوهشی (مربوط به تنظیم رساله) می­باشد.

خانم دکتر پیرزادنیا، یادآور شد: خوشبختانه با همکاری تمامی واحدها و بخصوص دفتر همکاری های علمی و بین المللی، دو دانشجوی خارجی پژوهش محور در رشته آموزش زبان انگلیسی جذب گردید.