کرونا هراسی!

متأسفانه انتشار اخبار مربوط به کرونا ویروس موجبات ترس، نگرانی و اضطاب افراد جامعه را فراهم کرده، لذا خوانندگان عزیر را به توجه به نکات ذیل دعوت می‌نمایم:

دکتر سارا آزادی روانشناس و رئیس مرکز بهداشت، مشاوره و درمان دانشگاه ایلام

1-اخبار را از یک مرجع متخصص موثق دریافت کنید، نه از پست‌های اکانت‌هایی که هیچ منبع علمی موثقی ندارند و در فکر شایعه پراکنی یا منفعت شخصی‌شان هستند.

2-تبعات شایعات کرونایی این است که شما مرز بین راست و دروغ را گم می‌کنید و اعتمادتان را از دست می‌دهید. اگر متخصصی هم بیاید به شما بگوید که وضعیت چندان هم بحرانی نیست هرگز باور نمی‌کنید.
تصور شما این خواهد بود که همه قصد فریب‌تان را دارند و شما در یک وضعیت نگرانی و درماندگی تنها مانده‌اید.

3-توجه کنیم که برخورد ما با این بیماری نیز باید مانند دیگر بیماری‌های ویروسی باشد و فقط مراقبت‌های لازم را انجام دهیم. پس تمرکز بی‌جا ممنوع!

4-در شرایط ناامیدی و اضطراب و احساس تنهایی و درماندگی همه افراد از مهربان‌ترین فرد در کنارشان آرامش می‌گیرد و در صورت دسترسی با یک روانشناس صحبت کنید.

5-دانشجویان عزیز در خوابگاه‌ها هم باید از اخبار و افکار منفی و تضعیف روحیه هم خوابگاهی ها اجتناب کنند و محیط را شاد نگه دارن. همکاران عزیز نیز سعی کنند به همدیگر انرژی مثبت دهند.

6-این خیلی مهم است هر خبری که در اختیارمان قرار گرفت را باور نکنیم. به اصطلاح باید ابتدا آن را سبک سنگین کنیم. آن را با اخباری که از منابع موثق شنیده‌ایم مقایسه بکنیم. خود مدیریتی بکارگیری عقلانیت در برابر شایعه‌ها است.

7-اینم مد نظر داشته باشید که خیلی‌ها رنجی که از استرس این بیماری می‌کشند، بیشتر از خود بیماری است و زندگی فرد را دچار اختلال می‌کند لذا مد نظر داشته باشین که پیشگیری و مراقبت‌های بهداشتی کافی است.

8-کسانی که بیمار می‌شوند و در قرنطینه قرار می‌گیرند، بجای افکار منفی و پیگیری اخبار فضای مجازی اوقات خود را با خواندن کتاب و دیدن فیلم سپری کنند.

9-کسانی که مبتلا شدن و دوره بیماری را گذرانده و درمان شده‌اند باید با افکار مثبت سعی در آرام نمودن دیگران و مخصوصاً بیماران داشته باشند.

هفت عبارت نیرو بخش که در زمان‌های سختی باید به خود بگویید:

1-"هیچ چیز دائمی نیست"

هر شب سیاه است اما روز بعد، خورشید طلوع می کند. ممکن است هم اکنون شرایط خوب نباشد اما ناگهان شرایط تغییر می کند.

2-"زخم‌های من نشانه قدرت است نه ضعف"

بسیاری از مردم نگران این هستند که تجربه‌های بد به آنها آسیب می‌رساند اما در واقع، آنها را قوی‌تر می‌کند.

3-"زمانی که دیگران منفی بافی می‌کنند، من می‌توانم مثبت باقی بمانم"

برخی اوقات در زندگی، مردم تلاش می کنند که شما را پایین بکشند اما شما نباید به آنها گوش دهید.

4-"عبور از رنج، مرا داناتر می‌سازد"

هر تجربه دردناک، درسی است که شما می‌توانید آن را فرا گیرید.

5-"حتی زمانی که در حال کشمکش هستم، رو به جلو حرکت می‌کنم"

کشمکش‌ها به شما کمک می‌کنند که در زندگی پیشرفت کنید تا به شادمانی حقیقی دست یابید.

6-"ترس هیچ چیز را عوض نمی‌کند"

اگر همواره روی اتفاقات بدی که می‌توانند به وقوع بپیوندند تمرکز کنید، هیچگاه به حداکثر توانتان دست پیدا نمی‌کنید.

7-"بهترین گزینه، ادامه دادن است"

زندگی شما را به زمین می‌زند اما شما باید برخیزید؛ دوباره و دوباره و دوباره.