شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها

گسترش ارتباط دانشگاه و جامعه راهکار اصلی عبور از چالش‌های مطرح استان ایلام است

دکتر احمدی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام، عنوان کرد: بسیاری از معضلات، مشکلات و چالش‌های اساسی استان ایلام، با اتخاذ  سیاست‌های پژوهشی و فناوری مطلوب و همچنین  گسترش ارتباط بین دانشگاه با جامعه و صنعت قابل حل است.

  به گزارش روابط عمومی، جلسه هماهنگی برای تشکیل نشست روش‌های مشارکت مراکز علمی در توسعه و بهبود وضعیت استان‌ ایلام، با حضور دکتر احمدی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر رستمی مدیر امور پژوهش و فناوری، دکتر بیاتی مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه استان و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، صبح روز چهارشنبه 09/13/ 1400 در محل سالن جلسات مجتمع فناوری و نوآوری دانشگاه برگزار گردید.

در این نشست دکتر احمدی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور، رفع نیازها و چالش‌های اساسی کشور و کمک به بهبود تولید و رشد اقتصادی است، اظهار داشت:  بر این اساس، دانشگاه‌ها نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت استان‌ها و همچنین کمک به بهبود تولیدات منطقه‌ای بر عهده دارند، که این رسالت مستلزم شناخت همه جانبه از مزیتها و امکانات محلی و تدوین برنامه مناسب برای هر استان به اقتضاء مزیتها و شرایط خاص آن استان خواهد  بود.

دکتر احمدی، با تأکید بر اهمیت و ضرورت مأموریتگرایی دانشگاه‌ها، گفت: در راستای تحقق برنامه ششم توسعه کشور و  همچنین سیاست کلی ابلاغی  علم  و فناوری، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، باید نقش خود را در حل مشکلات و معضلات و تقویت مزیت‌های استانی تعریف کرده  و اقدامات لازم و مأموریت‌های مشخصی برای فعالیتهای علمی و پژوهشی خود تدوین نمایند.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، خاطرنشان کرد: تمرکز دانشگاه‌ها و مراکز علمی بر توسعه مزیتهای نسبی استان ایلام و استفاده بهینه از پتانسیل‌های استانی، از مأموریت‌های محوله  به دانشگاه‌های استان  محسوب  می‌شود، که قطعاً  با  همکاری و هم‌افزایی با استانداری و سازمان‌های  ذیربط محقق خواهد شد  و دستاوردهای آن  در جهت  حل مشکلات و بهبود فعالیتهای اقتصادی و معیشت مردم  بروز خواهد کرد.

دکتر احمدی، افزود:  طرح آمایش  سرزمین و نیز سند علم و فناوری استان،  به عنوان دو سند بالادستی، می بایستی چارچوب پژوهش‌های  استانی را مشخص سازد.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به مزیت‌های خوب استان ایلام در زمینه نفت و گاز،  کشاورزی و منابع طبیعی، گردشگری و مرز عراق، بیان داشت: لازمه استفاده حداکثری از این مزیت‌ها، اتخاذ رویکرد علمی و بهره‌‌گیری از پژوهش و  تحقیق در مسیر توسعه  استان است. بواقع بسیاری از مشکلات و چالش‌های اساسی استان با اتخاذ  سیاست‌های پژوهشی و فناوری مطلوب و همچنین  برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه و جامعه  قابل حل است.

دکتر احمدی، با اشاره به برگزاری برنامه‌های متنوع هفته پژوهش و فناوری  (13 الی 19 آذر) در دانشگاه ایلام و استان ایلام، گفت: هفته پژوهش و فناوری، ویترینی برای ارائه گزارش عملکرد پژوهشی یک ساله محققان و پژوهشگران  در دانشگاه‌ها، پارک‌های  علم و فناوری و  سازمان‌ها  دولتی و خصوصی است.