چاپ کتاب نانوپرداختکاری برای اولین بار در کشور

دکتر عبدالحمید عزیزی، عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی  از انتشار کتاب "نانوپرداختکاری"  خبر داد و گفت: امروزه و در قرنی که از آن با عنوان قرن دانش یاد می­شود پیشرفت و توسعه پایدار هر ملت و دولتی نه با اتکا بر ذخایر و منابع زمینی و زیرزمینی از قبیل نفت، گاز، معادن و غیره  بلکه تنها با دستیابی به علوم و تکنولوژی­های پیشرفته در تمام  حوزه­ها محقق و میسر می­شود. از طرفی با رشد و گسترش علم و تکنولوژی، تقاضا برای  دستیابی به محصولاتی با کیفیت بهتر و برتر در تمام صنایع روز به روز در حال افزایش می­باشد. لذا جهت نیل به این مهم، دستیابی به علوم و تکنولوژی­های  برتر از قبیل روش­های ساخت و تولید پیشرفته  امری ناگریز و ناگزیر محسوب می­شود.

وی افزود: عملیات­های ماشینکاری، عملیات­هایی هستند که 18 تا 25 درصد فرایندهای ساخت و تولید قطعات و محصولات مختلف را شامل می­شوند. یکی از عملیات­های ماشینکاری، عملیات پرداختکاری است که از سه جنبه اقتصادی، علمی و زیباشناختی حائز اهمیت است. عملیات پرداختکاری، آخرین مرحله ساخت و تولید یک محصول را تشکیل می­دهد لذا مرحله بسیار ویژه و حساسی محسوب شده زیرا بروز کوچکترین خطا در این مرحله ممکن است خسارت جبران ناپذیری را سبب شده  و یا حتی دور ریز محصول را در پی داشته باشد. از طرفی در صورت اجرای درست این مرحله از تولید، قطعه و یا محصول مورد نظر به اوج زیبایی و کارایی خود می رسد. مهم­ترین هدف در عملیات­های پرداختکاری، دستیابی به سطحی با کیفیت مطلوب و مورد نظر است. امروزه کمتر صنعتی را می­توان یافت که بحث زبری و صافی سطح در آن مطرح نباشد از طرفی روشهای سنتی پرداختکاری نیز به دلیل نوع ابزار مورد استفاده در آنها، دارای معایب و محدودیت­های زیادی بوده که از جمله می­توان عدم توانایی پرداختکاری قطعات با هندسه­های پیچیده و نیز صافی سطح در حد میکرومتر را نام برد. لذا جهت رفع این معایب و محدودیت­ها، روشهای جدید و پیشرفته­یی با عنوان روشهای نانوپرداختکاری مطرح شدند که صافی سطح فوق دقیق و در حد نانومتر را سبب می­شوند. به دلیل اینکه بحث زبری سطح و دستیابی به سطحی با کیفیت دقیق و فوق دقیق، با مسائل مربوط به دینامیک قطعه مرتبط است لذا استفاده از روش های پیشرفته نانوپرداختکاری در صنایع مختلف به ویژه صنایع پیشرفته­یی از قبیل هوافضا، نظامی و خودروسازی  دارای جایگاه و اهمیت بسیار ویژه­ای می­باشند.

دکتر عبدالحمید عزیزی خاطر نشان کرد: به دلیل نبود هیچ منبع و مرجع کاملی در زمینه نانوپرداختکاری در داخل کشور، مولفین برآن شدند که با بهره بردن از مقالات معتبر با نمایه ISI و کتب برتر و نیز استفاده از تجربیات شخصی خود، کتابی جامع و کامل در این زمینه تالیف نمایند. لذا این کتاب، اولین کتاب تالیفی در زمینه نانوپرداختکاری در کشور محسوب شده که شامل 5فصل می­باشد. فصل اول این کتاب مقدمه ای بر روشهای سنتی پرداختکاری را شامل می­شود. فصل دوم، معرفی اجمالی از کل روشهای نانوپرداختکاری را در بر می­گیرد و در ادامه، فصل­های سوم، چهارم و پنجم به توضیح کامل سه روش از مهم­ترین و پرکاربردترین روشهای نانوپرداختکاری می­پردازد.

عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی با اشاره به اینکه اولین بار است کتابی با این عنوان در کشور چاپ می شود گفت: کتاب نانوپرداختکاری با همکاری و تلاش بی وقفه مهندس عارف اعظمی دانشجوی تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی مکانیک به چاپ رسیده که از ایشان و نیز تمامی اساتید، دانشجویان و عزیزانی که ما را در این راه کمک نمودند تشکر و قدرانی نموده و امید است این کتاب مورد عنایت و استفاده تمام فعالان و علاقمندان این حوزه قرار گیرد.