کشف ژن جدید توسط عضو هیأت علمی دانشگاه/ چاپ مقاله در مجله Nature Genetics

کشف ژن جديد توسط عضو هيأت علمي دانشگاه/ چاپ مقاله در مجله Nature Genetics

به گزارش خبرنگار روابط عمومي، عضو هيأت علمي  دانشکده کشاورزي، دانشگاه ايلام با همکاري  محققان موسسه Ipk آلمان  موفق به شناسايي و جداسازي ژن جديد vrs2 در جو گرديد.

دکتر آرش فاضلي استاديار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزي اظهار داشت:  که اين مقاله با عنوان

VRS2 regulates hormone-mediated inflorescence patterning in barley   در مجله ژنتيک نيچر به چاپ رسيده است که با استفاده از روش هاي نوين و پيشرفته ژنتيکي ژن vrs2 در جو شناسايي و جداسازي گرديده است. اين ژن روي بازوي بلند کروموزوم شماره 5 جو قرار دارد که اساس مولکولي و نقش هوموني اين ژن در بيان فنوتيپ شش رديفه در جو به طور کامل گزارش شده است.

استاديار دانشکده کشاورزي افزود: علاوه بر اين،  ارتباط مستقيمي بين پروتيئن هاي خانواده SHI و متابوليسم ساکارز در طول رشد و نمو سنبله جو مشخص شده است. توالي هاي نوکلئوتيدي و پروتئيني ژن vrs2 در مرکز   ملي اطلاعات زيست فناوري (NCBI)  با شماره هاي KX601696 –KS601720 ثبت گرديده است.  مجله Nature Genetics با بيش از 150 سال سابقه انتشار و ضريب تاثير 31.616 مهمترين مجله  در چاپ مقالات  در زمينه ژنتيک نوين و عمل ژن مي باشد.

دکتر فاضلي خاطرنشان کرد: از راهنمايي ها و کمک هاي ارزشمند استاد فرهيخته جناب اقاي دکتر Thorsten Schnurbusch رئيس گروه مهندسي گياه موسسه Ipk آلمان و هم چنين ساير همکاران تشکر و قدرداني داشته باشم.

شايان ذکر است که محققان جهت کسب اطلاعات بيشتر مي توانند به آدرس زير مراجعه نمايند.