برگزاری نخستین همایش نکوداشت مقام دکتر محمد عبداللهی جامعه شناس شهیر ایلامی در بهار 97 در دانشگاه

نخستين همايش نکوداشت مقام دکتر محمد عبداللهي،  جامعه شناس شهير ايلامي، بهار  1397 در دانشگاه ايلام برگزار مي گردد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دانشگاه ايلام با همکاري دفتر انجمن جامعه شناسي ايران در دانشگاه و جهاد دانشگاهي   استان در نظر دارد، در بهار سال 97­، همايش نکوداشت ياد و خاطره‌ي استاد فقيد، دکتر محمد عبداللهي را برگزار نمايد، در اين راستا دکتر بهروز سپيدنامه عضو هيأت علمي گروه دانشکده ادبيات و علوم انساني و دبير نخستين همايش نکوداشت مقام  دکتر محمد عبداللهي، درباره اين همايش اظهار داشت:  به منظور برنامه ريزي جهت اجراي مطلوب همايش، جلسات متعددي از سوي دفتر دانشگاهي انجمن جامعه شناسي دانشگاه ايلام  با حضور  دکتر علي اکبري رياست محترم دانشگاه ايلام، دکتر مهديزاده معاونت  پژوهش و فناوري، دکتر قاسمي مدير انجمن جامعه شناسي دفتر ايلام،  اعضاء هيئت مديره ي انجمن و مهندس حيدربيگي معاونت  فرهنگي جهاد دانشگاهي ايلام  برگزار گرديد و راهکارهي برگزاري هرچه باشکوه تر اين همايش مورد بحث و بررسي قرار گرفت و تصميمات لازم اتخاذ شد.

دکتر سپيدنامه، افزود:  در يکي از جلسات از خانم مهناز عبداللهي همسر  مرحوم دکتر محمد عبداللهي و فرزند ايشان آقاي مهدي عبداللهي دعوت به عمل آمد و گزارشي از فعاليت هاي انجام شده خدمت آنان تقديم گرديد.

وي اضافه کرد: به منظور مستندسازي آراء و احساسات همکاران، دوستان، شاگردان، خانواده و بستگان استاد فقيد، دکتر محمد عبداللهي، تدوين يادنامه‌ در دستور کار دبيرخانه ‌ي همايش قرار گرفت و بدين منظور تعدادي از عزيزان در داخل و خارج از  استان به جمع ‌آوري مستندات و انجام مصاحبه با بزرگان جامعه شناسي ايران، شاگردان استاد، خانواده و بستگان ايشان و کساني که با دکتر عبداللهي تعامل داشتند پرداختند،  که حاصل اين تلاش ها به يادنامه اي وزين انجاميد، که مطالب آن تدوين و صفحه آرايي شده است. در اين يادنامه مصاحبه‌هاي متعددي از اساتيد صاحب نام جامعه‌شناسي ايران، شاگردان استاد عبداللهي، تني چند از خانواده ايشان در خصوص مقام علمي و اخلاقي دکتر محمد عبداللهي درج شده است. کتابشناسي استاد، نظرات ايشان در خصوص مسايل اجتماعي ايران، دلنوشته هاي شاگردان و تصاويري از آن عزيز سفر کرده از جمله مطالب مندرج در اين يادنامه است.

دکتر سپيدنامه، خاطرنشان کرد:  نکته ي قابل تامل آن است که  با توجه به اعلام همکاري تعداد ديگري از دوستان و همکاران دکتر عبداللهي جهت نگارش مطلب و نيز به منظور ارتقاء کيفيت يادنامه، تصميم برآن شد، که انتشار آن به تدوين مطالب جديد موکول گردد، لذا از تمامي عزيزاني که در اين خصوص احساس مسئوليت مي کنند به منظور حفظ وحدت رويه، از تمام عزيزان دعوت مي شود، که دست نوشته‌هاي خود را  اعم از خاطره، اظهار نظر، دلنوشته، شعر و تصاوير به آدرس bsepidnameh@yahoo.com يا شماره تلگرام 09337774004 ارسال نمايند.

زندگينامه مرحوم استاد محمد عبداللهي

دکتر محمد عبداللهي در اول شهريور 1323 در ايلام به دنيا آمد.

وي درسال 1349 ليسانس خود را در رشته علوم اجتماعي از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دريافت کارشناسي ارشد جامعه شناسي از همين دانشگاه شد. دکتر عبداللهي در سال 1357 از دانشگاه ميشيگان آمريکا دکتراي جامعه شناسي گرفت. وي از سال 1378 تا 1382 رئيس انجمن جامعه شناسي ايران بود و علاو بر آن  عضو شوراي پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي (1362- 1382)، عضو شوراي عالي برنامه ريزي علوم انساني وزارت علوم، عضو شوراي عالي ترويج کشاورزي وزارت کشاورزي، عضو کميته تحصيلات تکميلي گروه علوم اجتماعي پيام نور (1381- 1383)، مدير گروه جامه شناسي دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي ( براي سه دوره 6 ساله) بود.

دکتر عبداللهي علاوه بر آن عضو هيئت تحريريه فصلنامه علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي و مجله تحليل اجتماعي دانشگاه ادبيات علوم انساني دانشگاه شهيد بهشتي نيز بود. وي در مقطع ليسانس و فوق ليسانس دانشگاه علامه طباطبايي تدريس مي‌کرد و استاد رهنماي 140 پايان‌نامه فوق ليسانس و دکترا بود.

دکتر عبداللهي در طول حيات خود 35 تحقيق علمي انجام داد و 8 کتاب چاپ شده به علاوه 12 کتاب در دست چاپ از جمله فعاليت‌هاي تاليفي اين استاد  جامعه شناسي است. وي همچنين در طول حيات علمي خود موفق به دريافت سه جايزه شد که عبارتند از: استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبايي،  پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال 1375 و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي در سال 1387.

دکتر محمد عبداللهي شامگاه  جمعه 3 دي ماه 1389 درگذشت.

ماييم که از باده بي جام خوشيم/ هر صبح منوريم و هر شام خوشيم
در خانه عشق، بر در و بر بام خوشيم/ ما را تو لقب مگو، که بدنام خوشيم