En Ar

درباره دانشکده

 

 

پيشينه دانشکده پيرادامپزشکي دانشگاه ايلام به سال 1371 بر مي گردد. در آن زمان رشته کارداني دامپزشکي به همراه رشته علوم دامي در قالب يک گروه در دانشکده کشاورزي فعاليت داشتند. در سال 1378 رشته کارداني دامپزشکي از دانشکده کشاورزي جدا و آموزشکده دامپزشکي بطور مستقل کار خود را آغاز نمود. تقريباً از همان زمان اعضاء هيأت علمي آموزشکده که همگي مربي بودند، جهت ادامه تحصيل و ارتقاء مرتبه دانش و مهارت خود راهي دانشگاههاي معتبر دنيا و ايران شدند و در رشته هاي مختلف و مورد نياز تخصص لازم را کسب نمودند. در سال 1385 تربيت دانشجو در مقطع کارشناسي ناپيوسته علوم آزمايشگاهي به وظايف آموزشکده اضافه گرديد. در سال 1390 آموزشکده دامپزشکي به دانشکده پيرادامپزشکي ارتقاء يافت. رشته بهداشت مواد غذايي در مقطع کارشناسي در سال 1391 و رشته باکتري شناسي در مقطع کارشناسي ارشد در سال 1393 به رشته هاي مورد آموزش در دانشکده پيرادامپزشکي اضافه شدند. مجوز اخذ دانشجو در رشته کارشناسي پيوسته علوم آزمايشگاهي و کارشناسي ارشد بافت شناسي در سال 1395 صادر گرديد و همزمان رشته کارشناسي علوم و صنايع غذايي از دانشکده کشاورزي جدا و به دانشکده پيرادامپزشکي ملحق گرديد.

در حال حاضر اين دانشکده با دارا بودن 14 عضو هيأت علمي شامل سه دانشيار، ده استاد يار و يک مربي در قالب سه گروه آموزشي «علوم آزمايشگاهي و درمانگاهي» ، « بهداشت و صنايع غذايي» و «بافت شناسي و ميکروب شناسي» در يک مقطع کارداني، يک مقطع کارشناسي ناپيوسته، سه مقطع کارشناسي پيوسته و دو مقطع کارشناسي ارشد و تحصيل 382  نفر دانشجو مشغول انجام  امورات آموزشي و پژوهشي  مي باشد.

                                      

هدف اصلي دست‌اندرکاران دامپزشکي در سطح جامعه تأمين بهداشت دام، پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي دامي و بيماري‌هاي مشترک بين انسان و دام و نهايتاً تأمين امنيت غذايي و سلامتي آحاد جامعه است که مراکز آموزش عالي در رشته دامپزشکي در همين راستا وظايف و نقش کليدي را ايفا مي نمايند. آموزشکده دامپزشکي بعنوان يکي از ارکان اصلي دانشگاه ايلام؛ در سال 1372 تأسيس و در دي ماه 1390 به دانشکده پيرادامپزشکي تبديل گرديد. دانشکده پيرادامپزشکي که تنها مرکز آموزشي دامپزشکي در سطح استان مي‌باشد، تلاش خود را براي توسعه آموزش دامپزشکي و تحقق اهداف عاليه در قالب برنامه‌هاي مدون با تاکيد بر شاخص‌هاي کمي و کيفي ارائه مي‌نمايد.استان ايلام به نسبت جمعيت انساني يکي از قطب‌هاي صنعت دامپروري کشور مي باشد. وجود 25 هزار خانوار بهره‌بردار (حدود 1/4 % جمعيت استان) که تمام يا بخشي از معيشت‌شان از طريق دامپروري تأمين مي گردد، مراتع مناسب، وجود دو اقليم ييلاق و قشلاق در پهنه جغرافيايي استان و آب و هواي مناسب و سابقه تاريخي مردمان اين ديار در امر دامپروري مؤيد اين مسئله است. استان ايلام با دارا بودن 7% جمعيت انساني، داراي 2% از جمعيت دامي و 2% واحدهاي مرغداري گوشتي کشور مي‌باشد. سرانه توليد گوشت قرمز و طيور به ترتيب در کشور 24 و 13 کيلوگرم که اين ظرفيت در استان ايلام 58 و 42 کيلوگرم مي‌باشد (گزارش اداره کل دامپزشکي استان ايلام در سال 1391).

 

درباره دانشکده 

تحولات و دستاوردهاي دانشکده تا کنون

  • الف) يکي از مهمترين دستاوردهاي دانشکده در سطح استان آموزش بيش از 600 نفر کاردان و 150 کارشناس علوم آزمايشگاهي دامپزشکي مي باشد که تعداد کثيري از آنان در مقاطع تحصيلي کارشناسي‌ارشد و دکترا پذيرفته شده اند و تعدادي از آنان در سطوح مختلف خدمات دامپزشکي ارائه مي نمايند.

اعضاي هيأت‌علمي اين دانشکده که جزء با سابقه‌ترين اعضاي هيأت‌علمي دانشگاه مي باشند؛ موفق شده اند که فعاليتهاي پژوهشي ذيل را در راستاي اعتلاي دامپزشکي در استان به انجام برسانند:

ب) مقالات چاپ شده در مجلات معتبر: 221 مقاله

ج)  کتب چاپ شده: 9 عنوان

د) طرح هاي تحقيقاتي خاتمه يافته: 40 عنوان

 

 اهداف راهبردي دانشکده

الف-ارتقاء كيفيت و شيوه آموزش و نيز توسعه اخلاق علمي و حرفه‌اي در راستاي پرورش همه جانبه دانش‌آموختگان و افزايش اثربخشي حرفه‌اي و التزام اجتماعي آنها

ب- ارتقاء سطح دانش اساتيد دانشکده با فراهم نمودن بستر لازم جهت انجام فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي

ج- ارتقاء سطح دانش کارشناسان دانشکده با فراهم نمودن بستر لازم براي آنان

د- کسب جايگاه شايسته و درخور شأن دامپزشکي در سطح دانشگاه و استان با ايجاد تعاملات و ارتباطات سازنده در راستاي فعاليت‌هاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي با سازمان‌ها و ارگان‌هاي ذيربط

ه- افزايش سهم دانشکده دامپزشکي در تأمين بهداشت دام، پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي دامي و بيماري‌هاي مشترک بين انسان و دام و نهايتاً تأمين امنيت غذايي و سلامتي آحاد جامعه

و- افزايش بهره‌وري و نظارت و ارزيابي مستمر در همه سطوح اجرايي، آموزشي و پژوهشي

 

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها