En Ar

توصیه های حفاظتی در استفاده از تلفن و رایانه

توصیه های حفاظتی در استفاده از تلفن و رایانه

 تلفن و رایانه از جمله وسایلی هستند که ضمن فواید فراوان برای افراد ،بعضا هم می توانند وسایلی باشند که سوء استفاده از آنها امنیت هر فرد را به خطر بیاندازد.

سوء استفاده های احتمالی از تلفن ورایانه می تواندامنیت وآرامش هر فرد را به خطر بیندازد، لذا رعایت موارد ذیل می تواندبه آرامش و آسایش پایدار شما کمک نماید.

توصیه های حفاظتی در استفاده از تلفن:

۱- هرگز تلفن همراه خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
سیم کارت تلفن همراه به‏راحتی قابل کپی برداری بوده و دیگری به‏ راحتی می‏تواند از سیم کارت و هم‏چنین اطلاعات ذخیره شده در آن (‌شماره‏های ذخیره شده، ‌پیغام‏ها، قرارها و … ) کپی برداری نماید.
از آن‏جا که اطلاعات ذخیره شده در دستگاه تلفن همراه، بخشی در حافظه دستگاه قرار می‏گیرد، باید همواره هنگام تعویض و فروش یا ‏‏‏‏تعمیر گوشی تلفن همراه، اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی را پاک نمائید.

۲- هرگز از تلفن همراه افراد ناشناس برای برقراری ارتباط خود استفاده نکنید.
در بعضی مواقع ممکن است شما نیاز فوری به برقراری تماس تلفنی داشته ولی چون دستگاه تلفن خود را در اختیار نداشته یا امکان تماس با آن وجود ندارد، ممکن است از تلفن همراه دیگران استفاده کنید. از آن جا که شماره تماس در حافظه تلفن همراه او ثبت می‏‏گردد. لذا از تلفن های عمومی مخابرات استفاده کنید، یا از تلفن همراه افراد مطمئن، کسبه های ثابت و … استفاده نموده و حتی‏ المقدور پس از تماس، شماره را حذف نمایید.

۳- هرگز به مکالمات تلفنی افراد ناشناس اعتماد نکنید.
یکی از سریع‏ترین و ارزان‏ترین روش جمع آوری اطلاعات تخلیه تلفنی است که برخی افراد با تقلید صدا، غصب عنوان مراکز دولتی و موجه، پوشش های شغلی مختلف و ترفندهای بسیار جالبی اقدام به کسب اطلاعات از دیگران می‏‏نمایند. مواظب باشید، حتی برخی افراد حرفه ای نیز ممکن است فریب خورده و ناخواسته اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تماس گیرنده قرار ‏دهد.

۴- هرگز منوی «بلوتوث» تلفن همراه را در حالت فعال قرار ندهید.
یکی از امکانات انتقال اطلاعات به ‏صورت بی سیم استفاده سیستم «بلوتوث» می‏باشد. گوشی‏های جدید تلفن همراه دارای این قابلیت بوده و از این طریق اطلاعات خود را مبادله می‏‏کنند. در صورت فعال بودن این قابلیت در تلفن همراه، افراد ناشناس تا فاصله ۵۰ متری از شما می‏توانند از اطلاعات دستگاه تلفن همراه شما بهره برداری کرده یا ‏‏‏‏با ارسال ویروس گوشی شما را دچار مشکل کنند.

به هیچ عنوان تصاویر خصوصی خود را بر روی تلفن های همراه نگهداری ننمایند .
- حتما قبل از استفاده از امکانات تصویربرداری در تلفن های همراه گزینه های مربوط به GPS Camera را غیرفعال نمایند .
- از عکسبرداری توسط تلفن همراه در محافل خصوصی جدا خودداری نموده و حتی الامکان سعی کنید از دوربین های دیجیتالی که صرفا جهت عکسبرداری بکارگیری می گردد در این خصوص استفاده نمایید.
-به هیچ عنوان عکس ها و اطلاعات شخصی خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید.

توصیه های حفاظتی در استفاده از رایانه ها:

۱- هرگز از رایانه خود به ویژه در محل کار، بدون رمز عبور (پسورد‌) استفاده نکنید.
همیشه برای رایانه خود رمز عبور تعیین کرده و آن را طوری تنظیم نمائید که در صورت عدم استفاده از آن به مدت (حداکثر) ‌پنج دقیقه از شما اسم عبور درخواست نماید. این کار مانعی برای دسترسی دیگران به رایانه شما خواهد بود و تا حدودی امنیت سیستم شما را افزایش می‏دهد.

۲- هرگز از رمز عبور ساده و مشخص استفاده نکنید.
سعی کنید رمز عبورهای سیستم خود را پیچیده و غیرقابل پیش بینی انتخاب کنید. انتخاب رمز عبور با کارکترهای زیاد، با حروف و اعداد، حروف کوچک و بزرگ و یا انتخاب آن به زبان دیگر، می‏تواند امنیت سیستم شما را افزایش دهد.

۳- هرگز اطلاعات محرمانه خود را در فایل‏های آشکار و سهل الوصول قرار ندهید.
فایل‏ های محرمانه خود را می‏توانید به‏صورت پنهان و در زیر مجموعه فایل‏های سیستمی یا ‏‏‏‏زیر مجموعه سایر برنامه‏ های نصبی سیستم قرار دهید تا به ‏راحتی در اختیار افراد بیگانه قرار نگیرد. در غیر این صورت، احتمال دسترسی راحت به این‏گونه ‏‏‏‏فایل‏ های همواره متصور است.

4- هرگز نسبت به محافظت و نگهداری نسخه ذخیره اطلاعات (backup ) بی تفاوت نباشید.
معمولاً به‏ خاطر محافظت از اطلاعات و پیش‏گیری از تخریب آن‏ها ‏اقدام به تهیه نسخه‏ های ذخیره می‏‏نمایند. حفاظت و نگهداری این نسخه‏ ها ‏حتی از اطلاعاتی که در سیستم‏ها نگهداری می‏‏شوند با اهمیت ‏تر می‏‏باشد. زیرا این اطلاعات به ‏صورت آماده و بدون دردسر می‏‏باشند. سهل انگاری در نگهداری از این نسخه‏ های ذخیره بعضاً معضلات جبران ناپذیری در بر خواهد داشت.

5- هرگز به موارد شناخته نشده در اینترنت پاسخ ندهید.
ایمیل‏ های ناشناخته یکی از موارد بوده که هرگز نباید آن‏ها ‏را گشود، زیرا در مواردی با گشودن ایمیل یا یک تصویر اینترنتی تروجانی از این طریق وارد سیستم شما گشته و مراحل کار جاسوسی و نفوذ به سیستم شما را آغاز می‏‏نماید یا ‏‏‏‏پنجره‏ هایی که در خلال کار با اینترنت به‏ صورت ناخواسته ظاهر گشته یا ‏‏‏‏درخواست‏های اشتراک در سایت، شما را ترغیب به دادن نام کاربر و نام عبور می‏‏نماید که از این طریق اطلاعات مربوط به رمز عبور شما را در اختیار گرفته و از آن بهره برداری ‏‏کنند.

توصیه های امنیتی در استفاده از شبکه های اجتماعی
1-محدودیت انتشار اطلاعات شخصی
در مورد میزان اطلاعات شخصی که در شبکه های اجتماعی ارائه می دهید، مراقب و محتاط باشید.
2- رعایت احتیاط در مورد کلیک کردن بر روی لینک ها
حتی اگر لینک در پیامی است که از سوی دوست شما فرستاده شده است در هنگام کلیک کردن بر روی آن با احتیاط باشید. به این علت که ممکن است اطلاعات حساب کاربری دوست شما سرقت شده باشد و با استفاده از آن در حال ارسال لینک های مخرب به لیست تماس های او باشند.
3- در مورد شخصی که به عنوان دوست در شبکه های اجتماعی او را قبول می کنید، بیشتر دقت کنید.
ممکن است سارقان هویت به منظور دریافت اطلاعات شما، پروفایل های جعلی ایجاد کنند. افراد همیشه آن چیزی که می گویند، نیستند.
4- آدرس سایت شبکه اجتماعی را خودتان به طور مستقیم در مرورگرتایپ نمایید.
اگر شما بر روی لینکی کلیک کنید که شما را به سمت وب سایت شبکه های اجتماعی از طریق یک ایمیل یا دیگر وب سایت ها هدایت کند. ممکن است در حقیقت آن یک مورد فیشینگ باشد که سایت اصلی را جعل کرده است و کاملا شبیه به سایت اصلی به منظور فریب کاربران طراحی شده است تا کلمات عبور و رمز آن ها را بدست آورد.
این مسئله نه تنها در مورد شبکه های اجتماعی صدق می کند، بلکه در موارد دیگر نیز باید با احتیاط بود.
5- مراقب برنامه های جانبی که در شبکه های اجتماعی نصب می کنید، باشید.
بسیاری از سایت های شبکه های اجتماعی به شما اجازه دانلود برنامه های جانبی را می دهند که شما می توانید از طریق آن ها کارهای بیشتری را در صفحات شخصی خود انجام دهید. با این حال، مجرمان سایبری می توانند از این برنامه های جانبی برای سرقت اطلاعات افراد استفاده کنند بدون آن که فرد متوجه شود.
6- هر آنچه که شما ارسال می کنید دائمی است.
این را بدانید که هر اطلاعاتی که شما در شبکه های اجتماعی ارسال می کنید دائمی است. قبل از آن که هر مطلبی را ارسال کنید به خوبی در مورد آن فکر کنید.
7- تنظیمات حریم خصوصی
از تنظیمات حریم خصوصی به منظور این که، بتوانید کنترل کنید چه کسانی اطلاعات شخصی شما را مشاهده می نمایند استفاده کنید.
سیاست های حریم خصوصی سایت و شبکه اجتماعی را که از آن استفاده می کنید، مطالعه نمایید و بدانید که آن شبکه اجتماعی از اطلاعات شما چه استفاده هایی می کند.
8-اجازه ندهید سایت شبکه اجتماعی دفترچه آدرس ایمیل شما را اسکن کند.
هنگامی که شما حساب کاربری خود را ایجاد می کنید، ممکن است از شما سوال شود که آیا می خواهید "دوستان خود را پیدا کنید" با ارائه آدرس ایمیل خود، سایت می تواند دفترچه آدرس ایمیل شما را به منظور پیدا کردن دوستان شما اگر در شبکه اجتماعی باشند برسی و اسکن کند. همچنین سایت از این اطلاعات استفاده می کند و اطلاعات را برای تمام افراد لیست تماس می فرستد.
9-استفاده از شبکه های اجتماعی در محل کار، کار درستی نیست.
دسترسی به سایت های شبکه های اجتماعی در محل کار از طریق سیستم ها و کامپیوترهای محل کار شما را با ریسک حملات ویروسی مواجه می کند. برای مثال، با باز کردن پیوست یک ایمیل و یا با کلیک کردن بر روی لینک دانلود یک برنامه، کامپیوتر محل کار شما می تواند آلوده به بد افزارها و برنامه های مخرب شود و اطلاعات مورد سرقت قرار گیرد.

 

شما از نسخه قدیمی مرورگر خود استفاده می کنید و قادر به مشاهده صحیح این سایت نخواهید بود.
لطفاً مرورگر خود را به روز نمایید
دانلود آخرین نسخه مرورگرها